• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.06.2024

15:31

Produžen pritvor braći Panić! Ovo je razlog

Instagram/uros__panic__, MUP Srbija

Vesti

Produžen pritvor braći Panić! Ovo je razlog

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu nedavno je podnelo sudu optužni predlog protiv šestoro okrivljenih među kojima su i braća Panić

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu produžilo je za još 30 dana pritvor braći Urošu i Milošu Paniću, optuženim da su od oktobra 2022. godine do 16. oktobra 2023. godine izvršili krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije u saizvršilaštvu.

"Pritvor im je produžen zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva", rekla je za Tanjug portparol tog suda Milica Veličković.

Više javno tužilaštvo u Beogradu nedavno je podnelo sudu optužni predlog protiv šestoro okrivljenih među kojima su i braća Panić.

 

Foto: PRINTSKRIN/INSTAGRAM

Braća Panić

 

Optuženi su Ivan Z. (25), Uroš P. (25), Miloš P. (23), Vuk S. (21), Sonja L. (22) i David L. (25).

Imajući u vidu da je krivično delo Posredovanje u vršenju prostitucije u nadležnosti osnovnog suda, predloženo je da se Viši sud u Beogradu oglasi stvarno nenadležnim za postupanje i da spise predmeta dostavi Trećem osnovnom sudu u Beogradu, kao stvarno i mesno nadležnom.

U optužnom predlogu, Više javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa sve okrivljene oglasi krivim i da osudi ih, pojedinačno na kaznu zatvora od godinu dana i na novčanu kaznu od 500.000 dinara.

U toku istrage koja je protiv okrivljenih pred ovim tužilaštvom pokrenuta 29. februara 2024. godine zbog sumnje da su izvršili krivična dela Trgovina ljudima u saivršilaštvu i Posredovanje u vršenju prostitucije u saivršilaštvu.

 

Foto: RINA

Policijski automobil

 

Oštećena krivičnim delom Trgovina ljudima, koje je u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva, promenila je iskaz, nakon čega je Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima ovom tužilaštvu dostavio novi izveštaj sa podacima koji ne ukazuju na postojanje osnova sumnje da je izvršeno ovo krivično delo prema njoj.

Okrivljeni su optuženi zbog postojanja opravdane sumnje da su oktobra 2022. godine do 16. oktobra 2023. godine po prethodnom dogovoru i sa podeljenim ulogama, navodili i podsticali tri ženske osobe na vršenje prostitucije.

Oni su, kako se sumnja, putem sajtova "seksi-adresar" i "halo oglasi" reklamirali njihovu prostuciju, obezbedili im prostorije za obavljanje iste, i učestvovali u predaji navedenih devojaka drugim licima.

Na sajtovima su oglasili brojeve telefona i ponudu da zgodne, mlade maserke muškarcima nude usluge senzualne i tantričke masaže na različitim lokacijama u gradu.

Na ovaj način oglasi su postali dostupni neodređenom broju lica, čiji identitet nije unapred poznat, a za ugovaranje klijenata, odnosno vreme i mesto dolaska, ka i uslugu koja će im biti pružena bila je zadužena Sonja L.

Cene seksualnih usluga su, kako se sumnja, odredili Uroš P, Miloš P. Vuk S. i David L. tako što je usluga tantričke masaže sa ručnom završnicom koštala između 3.500 – 6.000 dinara, a “Milki masaža” 10.000 dinara.

Devojke su za sebe zadržavale 50 odsto ostvarene zarade, a 50 odsto su predavale okrivljenima.

Takođe, sumnja se da je Vuk S. preko društvene mreže "Instragram" nudio posao u cilju zapošaljavanja novih "maserki", nudeći besplatnu obuku i dobru zaradu, uz smeštaj i jedan obrok, uz napomenu da prednost imaju "maserke" od 18 do 40 godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Beograd dobija novi tržni centar, "Evroazija" se otvara u avgustu!
Društvo

Vesić: Beograd dobija novi tržni centar, "Evroazija" se otvara u avgustu!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da se početkom avgusta očekuje otvaranje novog kineskog tržnog centra "Evroazija" na Novom Beogradu. On je naglasio da je ovaj objekat građen apsolutno po svim standardima bezbednost, što je posebno važno ako znamo šta se dešavalo nekoliko puta u kineskim radnjama, jer su oni koristili objekte koji su stari i koji nisu ni bili namenjeni za takvu vrstu prodaje. "Sada imamo ono što zaista je važno, da budu svi bezbedni i kupci i prodavci, ali i da kupci imaju komfor kupovine. Naravno tu će biti i restorana i sve ono što imaju tržni centri", rekao je Vesić.

26.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija