• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

11.06.2024

14:38

Skandalozna odluka suda! Silovao tinejdžerku koju je namamio pričom o poslu, a sada pušten da se brani sa slobode

emitphoto

Vesti

Skandalozna odluka suda! Silovao tinejdžerku koju je namamio pričom o poslu, a sada pušten da se brani sa slobode

Podeli vest

Viši sud u Pančevu doneo je odluku i ukinuo pritvor J. Z. (67) iz Banatskog Novog Sela koji se sumnjiči da je sredinom aprila upotrebom sile i pretnje silovao tinejdžerku (19)!

- Viši sud u Pančevu je doneo odluku da J. Z. izađe na slobodu, nakon što mu je privor bio određen kako ne bi uticao na svedoke koji su bili saslušani. S obzirom na to da su svedoci već saslušani, kao i oštećena devojka, sud mu je ukinuo pritvor - kazao je izvor iz istrage za medije. 

Inače tužilaštvo se žalilo na ovakvu odluku Višeg suda u Pančevu, ali još uvek nije doneta odluka po ovoj žalbi. 

Podsetimo osumnjičeni je 12. aprila od 17 do 21.30 časova u stanu u kojem neprijavljeno boravi u Pančevu silovao tinejdžerku.

On je sa devojkom stupio u kontakt nudeći joj posao konobarice na proslavama jer se on navodno bavi obezbeđivanjem radnika za slavlja.

- Pozvao ju je u "svoj stan", zapravo samački hotel, pod izgovorom da tu treba da sačekaju ostale radnike kako bi svi zajedno otišli na posao na svadbu u Banatskom Novom Selu. Međutim, usledio je horor koji je kulminirao pretnjama smrću devojci, njenoj porodici, kao i drugarici kod koje oštećena boravi u Beogradu. Kako se sumnja, stavio joj je nož pod grlo i primorao na nasilan polni odnos. Nerviralo ga je čak i što oštećena plače, pa je bio ljut zbog toga što ga ometa u uživanju, a navodno je bio besan i zbog toga što ima "onaj debeli brushalter" - otkrio je sagovornik iz istrage za medije i dodao:

- Devojci nije dozvolio da sama pozove taksi, već je to učinio sam i zapretio joj da ukoliko nekome kaže, on će ili njegov drug "koji je mnogo opasan" ubiti nju i njenu porodicu i zapaliti im kuću "jer zna gde žive" i da će ubiti njenu drugaricu u Beogradu kod koje ona boravi.

Upravo zbog ovoga žrtva nije odmah prijavila silovanje, već je otišla u Beograd u stan kod drugarice. i tek kasnije prijavila silovanje.

Inače, J. Z. je još 1990. godine, u Francuskoj, osuđivan za silovanje na šest godina.

- Kaznu od šest godina je izdržao, ali očigledno je da to na njega nije uticalo da se promeni i popravi jer je sudeći po dokazima to ponovio. Ne mogu da isključim mogućnost da možda postoje i druge devojke koje je namamio na sličan način, ali da u strahu zbog ozbiljnih pretnji možda nisu smele da prijave. Međutim, sva je prilika da će on sada biti pušten da se brani sa slobode, pa možda nije zgoreg da upozorima da devojke treba da se paze - dodaje naš sagovornik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija