• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.06.2024

11:42

Opljačkao bogatstvo Tamare Eklston, ogroman novac prao u Srbiji! Na optužnici kralj lopova Ljubomir Romanov

Reuters/printscreen

Vesti

Opljačkao bogatstvo Tamare Eklston, ogroman novac prao u Srbiji! Na optužnici kralj lopova Ljubomir Romanov

Podeli vest

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal danas je podiglo optužnicu protiv Ljubomira Romanova i još osam okrivljenih koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, više krivičnih dela pranja novca i navođenje na overavanje neistinitiog sadržaja.

- Optužnica je podignuta protiv Ljubomira Romanova, Milke Radosavljević, Entonija Radosavljevića, Irene Radosavljević, Laure Radosavljević, Mirke Nikolić, Biljane Radosavljević, Roberta Konovalov i Cristijana Jovanovića - potvrđeno je iz tužilaštva.

Okrivljeni se terete da su novac koji je potekao iz kriminalne delatnosti okrivljenog Ljubomira Romanova po Ujedinjenom Kraljevstvu i kriminalnom delatnošću okrivljenog Roberta Konovalova po Švajcarskoj ulagali u kupovinu većeg broja luksuznih nepokretnosti, kao i kupovinu većeg broja skupocenih vozila ili drugih pokretnih stvari, čime su u legalne novčane tokove ulagali nelegalan novac u iznosu od minimum 2.422.255,00 evra.

- Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je na dan donošenja naredbe o sprovođenju istrage 20. decembra 2023. godine, blokiralo račune i zabranilo raspolaganje nekretninama za koje se sumnja da su stečene od kriminalne delatnosti, privremeno oduzelo skupocena vozila i druge pokretne stvari od okrivljenih - kažu iz tužilaštva i dodaju da je optužnica predata na potvrđivanje Višem sudu, Posebnom odeljenju za organizovani kriminal u Beogradu.

Ljubomir Romanov, bio je na listi najtraženijih evropskih begunaca nakon što su njegovi saradnici 2019. godine iz kuće ćerke vlasnika Formule 1, Tamare Eklston, odneli nakit i novac ukupne vrednosti 25 miliona funti.

Podsetimo, Romanov koji je označen kao "mozak pljačke" Tamare Eklston i njegovi saradnici uhapšeni su u decembru prošle godine u Beogradu.

Ništa od ukradenih dragocenosti nije vraćeno Tamari Eklston.

Ogromna zgrada na Vračaru, u strogom centru Beograda, luksuzan stan u prestižnom delu prestonice u Beogradu na vodi, kuća sa bazenom u Obrenovcu, skupi automobili, od "ferarija" i "poršea" do "audija" i "golfova" poslednje generacije, samo je deo imovine koji je prema nezvaničnim informacijama privremeno zapenjen po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija