• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.06.2024

14:51

Saslušan muškarac koji je u Novom Sadu oborio policajca na motoru: Izneo odbranu, pa pušten da se brani sa slobode

V.B.

Vesti

Saslušan muškarac koji je u Novom Sadu oborio policajca na motoru: Izneo odbranu, pa pušten da se brani sa slobode

Podeli vest

Muškarac D. Š. (45) iz Vrbasa koji je prekjuče, kako se sumnja, učestvovao u saobraćajnoj nesreći i udario policijskog službenika na motoru saslušan je danas u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, nakon čega je pušten da se brani sa slobode, saznaje Kurir.

Pa da podsetimo, nesreća se dogodila u ponedeljak oko 13.30 sati na raskrsnici Bulevara kralja Petra i Ulice Kraljevića Marka u Novom Sadu. D. Š. se sumnjiči da je počinio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Kako je nakon nesreće saopšteno iz MUP, osumnjičeni D. Š. je bio pozitivan na droga-testu, ali njegov branilac, advokat Ivan Gvozdenac nakon saslušanja pojašnjava za Kurir šta se desilo i iz kog razloga je njegov klijent bio pozitivan na droga-testu.

Foto: V.B.

 

 

- Danas je moj branjenik saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu i kod sudije za prethodni postupak, izneo je svoju odbranu i istom je ukinuto zadržavanje, postupak će ići u redovnom toku. Kako smo i tvrdili nisu pronađeni tragovi opojne droge u krvi, već određeni metaboliti u urinu, što govori u prilog tvrdnji odbrane da nije postojao uticaj opojne droge. Tragovi metabolita u urinu su iznenađenje za sve, ali njihova koncentracija je toliko zanemarljiva da je sigurno došlo do posrednog uzimanja - rekao je advokat Gvozdenac koji zastupa osumnjičenog i dodao:

- Kao odbrana ukazujemo na jedan slučaj iz 2015. godine iz Bristola (UK), gde je vozač autobusa Alan Bejl takođe bio pozitivan na kokain, iako nikada nije došao u voljan kontakt s opojnom drogom, na kraju je isti oslobođen, jer je utvrđeno da je 80% novčanica koje je kao vozač autobusa primao od raznih građana sadržalo tragove opojnih droga, s obzirom da je pušač, mogao je uneti opojnu drogu u tragovima kada je konzumirao cigarete, a da prethodno nije oprao ruke. Naš branjenik je takođe, pušač i radi kao dostavljač, pa je navedeno svakako za poređenje i objašnjava tragove u urinu. U Velikoj Britaniji je mnogo novčanica naknadno povučeno iz upotrebe zbog tragova opojnih droga.

D. Š. se, kako je saopštio prekjuče MUP, sumnjiči da je ne ustupivši prvenstvo prolaza, automobilom "tojota" udario u službeni motocikl saobraćajnog policajca nanevši mu tom prilikom teške telesne povrede.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija