• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

13.06.2024

11:01

Sve iz kuće prodao, ostavio samo jednu stvar! Jožef ubio oca, pa telo 3 godine držao u kući

Informer

Vesti

Sve iz kuće prodao, ostavio samo jednu stvar! Jožef ubio oca, pa telo 3 godine držao u kući

Podeli vest

Rešenjem Višeg suda u Subotici, određen je pritvor Mičik Jožefu (37), zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo. Pritvor je određen zbog opasnosti od uticaja na svedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i zbog načina izvršenja krivičnog dela, koje je dovelo do uznemiravanja javnosti, a pritvor po ovom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Jožef Mičik, osumnjičen je da je lopatom ubio oca pre tri godine, a tokom čitavog perioda krio je leš u podrumu, pa u kotlarnici kuće. On je saslušan u sudu, a prilikom hapšenja 10 juna, odmah je priznao zločin policiji, koja je došla pred kuću, nakon prijave komšija i drugog sina Silvestera, da njihovom ocu nema traga i da je nestao.

Mnoge nelogičnosti prema rečima komšija prate ovo ubistvo, jer drugi sin nije kontaktirao sa porodicom već 15 godina, a poslednje tri godine je lagao i komšije i brata da je otac u zatvoru, da je otišao da živi u Čantaviru i niz drugih opravdanja je smislio oko toga što otac nije kod kuće. Poslednja laž je probudila sumnju kod suseda koji znaju ovu porodicu, pa su javili drugom sinu da osumnjičeni prodaje kuću, na šta je on reagovao prijavom policiji, uz tvrdnju da je nestanak oca sumnjiv, a da se kuća neće prodavati dok je otac živ.

Foto: N.F.

 

 

Slučaj je obelodanjen, naime, nakon što je osumnjičeni oceubica stavio oglas o prodaji kuće, u kojoj je skrivao leš oca, u podrumu, umotan u najlon i tkanine, ispod dasaka poda, kako se tvrdi.

Njemu se na teret stavlja teško ubistvo, a sumnja komšija da čoveka nema tako dugo, još je jedna od nelogičnosti u ovom tragičnom događaju po oca, koji je u momentu ubistva imao 57 godina, je i da nakon nestanka, nije podizao ni socijalnu pomoć, od 2021. godine.

Zanimljivo je da je osumnjičeni u međuvremenu prodao i sve stvari iz kuće, ali je zadržao lopatu u predsoblju, kojom je ubio oca. Verovatno će istragom biti utvrđeno, kako saznajemo, i mentalno stanje oceubice, koji je kako komšije kažu počeo agresivno da se ponaša, da tuče oca, nakon što je pao s motora i udario glavom o beton.

Foto: N.F.

 

 

Sve je urnisao u kući, prodavao i radijatore a eto ostavio lopatu kojom je kako kažu ubio oca. Nama je čudno bilo još tada, što je pokojni komšija platio pred katolički Uskrs 50 jaja i nije došao po njih, a posle par dana došao je sin da ih preuzme, jer kako je tvrdio, otac se napio pa nije mogao doći, kaže jedan od komšija, dodajući i da je u međuvremenu isključena struja u kući, da je dug bio preko 100.000 dinara, a da su svađe bile česte u kući.

- Jeste stariji Jožef pio, ali je bio dobroćudan, nikad nije pokazivao agresivnost.

Nakon hapšenja Jožefa, pogrebno je odnelo leš iz podruma, koji je policija pronašla, a istraga će utvrditi tačan motiv oceubice, da presudi ocu. Da li je u pitanju imovina, ili psihološki problem oceubice, ili nešto treće, pokazaće veštačenja i saslušanja, a zaprećena kazna za ovo ubistvo sa mnogo bizarnih podataka, je čak i doživotna robija, prema krivičnom zakoniku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50