• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Alo

13.06.2024

12:46

Ispovest ranjenog u pucnjavi na Smederevskom putu: "Imao sam greške, ali ne znam ko je i zašto pucao u mene"

Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Ispovest ranjenog u pucnjavi na Smederevskom putu: "Imao sam greške, ali ne znam ko je i zašto pucao u mene"

Podeli vest

- Istina je da sam imao greške koje sam odužio državi i društvu. Sada se bavim nekim drugim poslovima, među kojima je i rad sa decom. To je prvo što želim da razjasnimo. Kao drugo, stvarno ne znam ko je i zašto pucao na mene - ovim rečima je počeo razgovor Dalibor F. (40) koga je u sredu, oko 21 sat, ranio nepoznati napadač na Smederevskom putu u Kaluđerici.

Napad se dogodio dok je Dalibor u parkiranom automobilu čekao sina da izađe iz prodavnice.   

Sedeo sam u kolima i gledao u telefon, kada sam krajičkom oka primetio siluetu muškarca sa kacigom na glavu. Zastao je, dok je prolazila pored automobila i počela da puca. Ispalio je, čini mi se tri metka. Pokušao sam koliko toliko da ih izbegnem, ali evo me sad u bolnici... Biću dobro – rekao je Dalibor i dodao da ne znam ni ko bi želeo da mi naudi niti zbog čega.

-  Možda je u pitanju neka greška. Tog napadača kao što sam rekao video sam samo krajičkom oko, a na glavi je imao kacigu. Znam samo da sam u mladosti grešio i da sam svoje greške platio. Pored toga pokušavam i decu da sklonim sa ulica i svojim primerom da im pokažem da se ne isplati da prave gluposti,  Zato, ponavljam, ne znam kome bi palo na pamet da puca na mene - rekao je Dalibor i dodao da je smešten na VMA, i da se nalazi se u stabilnom stanju.

Foto: Maša Banđur

 

 

 Kamere snimile napadača

Prema njegovim navodima intezivno se radi na pronalasku napadača ali i utvrđivanju motiva napada.

- Tokom uviđaja skinuti su svi snimci sa okolnih video nadzora kako bi se utvrdilo odakle je napadač došao, kao i gde je otišao. Naređena je i provera svih baznih stanica mobilne telefonije kako bi se došlo do napadača - obhašnjava naš izvor i dodaje da je uzeta izjava od ranjenog.

 - Dalibor F.  je rekao da mu napadač nije poznat niti  da se ikom zamerio, pa zato ne znamo zašto bi ga neko napao. Ranjeni je potvrdio da je ranije grešio u životu i da je te greške platio, kao i da je sada porodičan čovek posvećen deci – objasnio je izvor.

 S druge strane policija, po nalogu tužilaštva, intezivno traga za napadačem i pokušava da otkrije motiv napada.

- Prema prikupljenim podacima, dok je Dalibor čekao sina, putem je naišao muškarac na skuteru. Zaustavio se, fingirajući da ulazi u prodavnicu. Međutim, umesto u prodavnicu, krenuo je ka Daliboru. U tom trenutku pojavio se i sin napadnutog muškarca. Napadač je tada, kako se sumnja, nešto izgovorio, potegao pištolj i puca u Daliborovom pravcu. Sreća što je napadnuti na vreme video da mu se sprema opasnost, pa se izvio u stranu tako da je zadobio  prostrelnu ranu u predelu lakta – objašnjava naš izvor.

Prema nezvaničnim saznanjima,  istraga ide u više pravaca, pa se ne isključuje mogućnost da je napadač na skuteru unajmljen za prljavi posao. Navodno, postoje indicije ko stoji iza napada i one se sada proveravaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)
Live TV

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)

Juče su održani pregovori u Briselu o Kosovu i Metohiji. Svi su se pojavili, ali se nisu svi sreli. Aljbin Kurti je izbegao susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Da li Kurti nije hteo ili nije smeo da se sastane sa predsednikom, ostaje dilema. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba u Sloveniji.

27.06.2024

16:43

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17