• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.06.2024

13:55

Suđenje za ubistvo Aleksandra Šarca! Prikazane fotografije sa obdukcije likvidiranog, oglasila se i njegova majka

Printscreen

Vesti

Suđenje za ubistvo Aleksandra Šarca! Prikazane fotografije sa obdukcije likvidiranog, oglasila se i njegova majka

Podeli vest

Suđenje takozvanom vračarskom klanu, na čijem su čelu prema optužnici bili odbegli Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara i Radoje Zvicer, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu uvidom u zapisnik sa uviđaja sa lica mesta i obdukcionog zapisnika koji se odnosi na pokojnog Aleksandra Šarca.

Šarac je, podsetimo, teško ranjen 17. oktobra 2020. u Tržnom centru Ušće i desetak dana kasnije umro je u bolnici, a za njegovo ubistvo sumnjiče se pripadnici ove kriminalne grupe.

Sudija Svetlana Aleksić upozorila je majku pokojnog koja je sedela u sudnici da je za nju možda bolje da danas ne prisustvuje suđenju.

 

Foto: printscreen

Maskirani ubica

 

- Vršićemo uvid u zapisnik o uviđaju sa lica mesta i obdukcioni zapisnik, među dokumentacijom čije izvođenje planiramo su i fotografije, možda je bolje da ne prisustvujete i da se ne izlažete stresu. Moja je dužnost da vas upozorim - obratila se sudija Svetlana Aleksić majci pokojnog, Dušici Perović.

Međutim, ona je odučila da ostane.

- Ja sam ga rodila, znam kada je prvi put udahnuo, moram da budem tu za njega, to je moja dužnost, moja obaveza - rekla je Dušica Perović.

U sudnici su potom kao dokaz izvedena dokumenta, ali i fotografije načinjene tokom obdukcije Aleksandra Šarca na kojima se vidi i njegova glava kao i hitac koji je ispaljen u njegov potiljak.

Kao direktni izvršilac ubistva, prema optužnici Javnog tužilaštva za organizovani kriminal označen je Lazar Ilić, koji je u pritvoru u Crnoj Gori. 

 

Foto: Arhiva

Aleksandar Šarac

 

Ubicu su, podsetimo, snimile sigurnosne kamere a u sudnici su prikazani i snimci iz Tržnog centra, na kojima se vidi muškarac sa kapuljačom, belom hirurškom maskom na licu kako ulazi u "Ušće", šeta hodnicima i odlazi u garažu u kojoj je Šarac i ubijen.

- Uočava se u 15.18 sati muškarac sa kapuljačom, sa rukama u džepovima kako se kreće kroz garažu - konstatovala je sudija šta se vidi na snimku koji je označen kao "mogući saučesnik".

Optuženi Đorđe Knežević, na pitanje da li je on na snimcima odgovorio: "Jeste, to sam ja. Imao sam maslinasto zelene pantalone, svetlo zelenu masku, crni duks".

Inače, on je u svojoj odbrani ranije naveo da sa ubistvom nema nikakve veze i da je toga dana samo bio u Tržnom centru "kako bi kupio marihuanu" od osobe čije ime nije želeo da kaže.

- Sve sam rekao u odbrani, tražio sam u garaži tog poznanika, ali ga nije bilo jer sam kasnio - rekao je Knežević.

Delom optužnice, koji se odnosi na ubistvo Aleksandra Šarca, obuhvaćen je i Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić, koji se tereti da je pripadnicima kriminalne grupe javljao informacije o kretanju Šarca, kako je obučen i gde se nalaze.

 

 

Kako se navodi, kobnog dana kada je Šarac teško ranjen, sa njim se našao u Tržnom centru i o tome obavestio pripadnike klana, a za uzvrat je dobio 6.000 evra.

U sudnici je potom izveden kao dokaz obdukcioni zapisnik, kao i fotografije sa obdukcije za pokojnog Aleksandra Halabrina kog su prema optužnici 20. marta 2020. namamili na sastanak a potom ga ubili. Njegovo telo, pronađeno je u plitkom grobu kod Sopota dva meseca kasnije.

Na fotografijama sa obdukcije koje se prikazane, vidi se da je telo u fazi raspadanja.

Kao dokaz je potom izvedeno pet snimaka sa sigurnosnih kamera iz zgrade u Ulici Dušana Vukasovića u Beogradu, u kojoj se po optužnici posle pokušaja ubistva advokata Arsenija Stefanovića u februaru 2021. krio jedan od optuženih.

Optužnicom je obuhvaćeno 45 okrivljenih koji se terete za tri ubistva i šest poukušaja ubistava od 2019. do kraja 2022, piše Kurir.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija