• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

13.06.2024

15:24

Potresne reči porodice šest meseci nakon tragedije u Sremskoj Mitrovici: Elena umrla samo nekoliko sati nakon rođenja

Privatna arhiva

Vesti

Potresne reči porodice šest meseci nakon tragedije u Sremskoj Mitrovici: Elena umrla samo nekoliko sati nakon rođenja

Podeli vest

Pola godine je prošlo od kada je malena Elena Novakov preminula u bolnici u Sremskoj Mitrovici, nekoliko sati nakon što se njena majka Marica Mihajlović (26) iz Šida porodila u toj ustanovi.

Marica je doktora Marka M. optužila za akušersko nasilje, ali je Komisija za vanrednu spoljnu kontrolu stručnog rada upućena po nalogu Ministarstva zdravlja u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici ustanovila da većih propusta prilikom porođaja ove drugorotke nije bilo.

Porodica je danas, šest meseci od tragedije koja je uzdrmala celu Srbiju, uputila potresne reči posvećene preminuloj bebi.

Foto: Društvene mreže

 

 

Tačno šest meseci, kao da je juče bilo. Mnogo te tetka voli i svaki dan plačem. Sanjala sam te, pile moje. Oživela si u mojim rukama, videla sam tvoje oči male. Hvala ti, ljubavi, na tom snu. Došla si, nisam bila tu da te ispratim ni dodirnem, ali si tetki to dozvolila u snu. Osetila sam te, tvoje rukice, obraze. Izljubila sam te celu. Srce me boli za tobom, belka moja. Počivaj u miru - napisala je tetka devojčice Slavica.

Podsećamo, Maricu Mihajlović i njenog supruga svojevremeno je primio i predsednik Aleksandar Vučić i poručio da će država uraditi sve da pomogne njenoj porodici, ali i da uspostavi bolju kontrolu kako se takav slučaj ne bi više ponovio.

Takođe, Marica je tada rekla da je tokom porođaja, osim fizičkih povreda, pretrpela i uvrede na nacionalnoj osnovi, a porodilje koje su se tada zatekle u porodilištu za naš portal govorile su da je celo porodilipte plakalo nakon Maričinog krika za detetom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija