• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.06.2024

16:10

Vaterpolista ostaje u Srbiji da služi doživotni zatvor: Zaklao devojku, jer ga je ostavila!

Informer

Vesti

Vaterpolista ostaje u Srbiji da služi doživotni zatvor: Zaklao devojku, jer ga je ostavila!

Podeli vest

Ministarstvo pravde Srbije nije dalo saglasnost da bivši vaterpolista Dejan Dabović (33) iz Herceg Novog izdržava u Crnoj Gori kaznu doživotnog zatvora, na koju je osuđen zbog svirepog ubistva bivše devojke Dušanke Jocović (25) u Novom Sadu.

On ostaje u Srbiji, gde će nastaviti izdržavanje kazne.

Odluka Ministarstva pravde usledila je nakon što je sud najpre usvojio molbu Dabovića, odnosno, pošto je presuda Višeg suda u Novom Sadu priznata presudom Višeg suda u Podgorici.

Međutim, Krivični zakonik Crne Gore ne propisuje kaznu doživotnog zatvora, pa je presudom podgoričkog suda Daboviću izrečena jedinstvena kazna zatvora od 40 godina.

Imajući navedeno u vidu, Ministarstvo pravde Srbije nije se saglasilo sa Dabovićevim transferom u Crnu Goru radi izdržavanja kazne:

"Pri donošenju ovakve odluke, nadležno ministarstvo cenilo je razliku u visini izrečene kazne, kao i težinu izvršenih krivičnih dela. Smatramo da se transferom osuđenog ne bi ostvarila svrha kažnjavanja u konkretnom slučaju."

Dabović je pravosnažno osuđen u avgustu 2021. i to je bila druga presuda doživotnog zatvora u Srbiji. Najpre je na ovu kaznu osuđen Ninoslav Jovanović iz Malče, poznat kao "Malčanski berberin", zbog otmice i zlostavljanja 12-godišnje devojčice iz Niša. On je preminuo u zatvoru.

Nije se pokajao

Tokom suđenja, nekadašnji vaterpolista je priznao ubistvo i detaljno ispričao šta se događalo između njega i devojke, ali nije pokazao znake kajanja.

Ovaj svirepi zločin desio se u popodnevnim časovima 26. decembra 2019., na ulici Alekse Šantića u Novom Sadu. Ubica je sačekao Dušanku ispred zgrade, pretukao je i zaklao.

Bio je u stanju smanjene uračunljivosti, usled poremećaja ličnosti i afekata besa zbog raskida desetogodišnje emotivne veze s njom, zaključilo je tada sudsko veće.  

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija