• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.06.2024

19:44

Pritvor za prevaranta! Od žene uzeo automobil za prodaju, novac joj nikad nije dao!

Printskrin video

Vesti

Pritvor za prevaranta! Od žene uzeo automobil za prodaju, novac joj nikad nije dao!

Podeli vest

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu podneo je optužni predlog protiv okrivljenog D.I. (43) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio produženo krivično delo Prevara

On je krajem aprila meseca 2024. godine u Zemunu, u stanju uračunljivosti, svestan svog dela, hteo njegovo izvršenje, svestan da je njegovo delo zabranjeno, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist lažnim prikazivanьem činjenica doveo u zabludu oštećene i time ih naveo da na štetu svoje imovine nešto učine. 

Lažno je prikazao da će u ime oštećene i za njen račun prodati njen automobil, pa je naveo da mu preda automobil i saobraćajnu dozvolu.

Ipak kada je preuzeo automobil, nije se više oštećenoj javio, nakon čega je automobil oglasio na prodaju i dogovorio prodaju sa oštećenim, kojeg je doveo u zabludu da će vlasnik automobila da mu da saglasnost da za prenos prava svojine na automobilu.

 Time je naveo oštećenog da mu preda iznos od 400 evra, nakon čega mu je predao automobil. Javni tužilac je predložio da Treći osnovni sud u Beogradu okrivljenog oglasi krivim, da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) godine i izrekne mu novčanu kaznu u iznosu od 100.000,00 dinara, kao i da se prema okrivljenom produži već određeni pritvor.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija