• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.06.2024

09:26

"Zamišljam kako bi me Ana zvala..": Oglasila se Ninela, majka ubijene Ane u "Ribnikaru" i poslala snažnu poruku celom društvu

informer/printscreen/Prva TV

Vesti

"Zamišljam kako bi me Ana zvala..": Oglasila se Ninela, majka ubijene Ane u "Ribnikaru" i poslala snažnu poruku celom društvu

Podeli vest

Ninela Radičević, majka ubijene devojčice Ane Božović u školi "Vladislav Ribnikar", koja je bila žrtva Koste K. nemilosrdnog dečaka ubice, oglasila se na društvenim mrežama povodom kraja školske godine.

Ninela, je odlučila da iznese svu svoju bol i tugu u nekoliko rečenica, teškoh, ali istinitih! 

Njenu objaviu, prenosimo vam u celosti: 

Danas je poslednji dan školske godine za osnovce. Uzivam dok slušam kroz prozor piskutave glasove koji slave, ispaljuju konfete, šaraju jedni druge flomasterima i zamišljam kako bi me sada Ana zvala da pita da li može da ostane posle škole na Tašu sa drugarima da se prskaju u fontani. Ali nesto drugo sam htela da kažem...Čitam da je nasilje u školama ovih dana eskaliralo. Portali puni pretecih izjava raznoraznih sindikata, npr. forum beogradskih gimnazija smatra da je vreme da đačke knjizice ostanu prazne. Stvarno..?? Sad je tek doslo vreme??? Ne gospodo, taj voz je odavno prošao. Kada su svi prosvetni radnici uredno držali nastavu 4. maja kao da se ništa nije desilo samo dan ranije, kao da njihove kolege iz Ribnikara samo dan ranije nisu spasavali neduznu decu i isli da identifikuju žrtve, kada su se roditelji žrtava raspadali od bola što je sve vraćeno na staro samo nedelju dana kasnije a nista više nije smelo da bude isto, nijedan forum ili sindikat nije kritikovao odluke vlade ili se pobunio. Svi ste gledali u pod i pravili se nevidljivi. Svi ste ćutali. Svi prosvetni radnici su ćutali. E pa gospodo, sada kao bumerang dobijate sve veće nasilje u školama. Uostalom da ce se upravo to desiti, upozoravali smo čim smo smogli malo snage da javno istupimo posle 3. maja. Msm, ne treba ti baš neka pamet da bi skapirao kuda sve ovo vodi, realno. Da su prosvetni radnici zauzeli stav 4. maja da sve mora da stane, da škole nece raditi dok se nešto u ovom društvenom sistemu ne promeni, da su decu vodili u parkove, bioskope, na Adu, umesto slepo pratili školske planove i decu zatrpavali nebitnim informacijama, sada bi situacija bila drugačija. Ali nije. Propustili ste priliku i sada dobro razmislite gde ste grešili i šta treba da promenite. Nisu deca kriva a na njima se ovde uvek i sve lomi. Zauzmite stav, ne dozvolite da vam svaka vucibatina koja se domogla položaja na oročeno upravlja životom, obraz nema cenu, uvek se nađe neko rešenje. I što je najvažnije, volite svoje đake, pripremite se za čas, koristite razne dokumentarne programe da im približite gradivo, barem toga ima koliko hoceš u danađnje vreme. Deca ce vam sigurna sam tu ljubav uzvratiti. Ima li sta lepše? A ne.... boj se ovna, boj se govna... Kad je bre dosta?? - napisala je Ninela. 

Foto: Fejsbuk

 

 

Podsetimo, Kosta, učenik OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 3. maja usmrtio je devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole. On je tog jutra s namerom da izvrši masakr zakasnio u školu i čas istorije, a onda sa dva očeva pištolja i punim rancem molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao. Usmrtio je najpre čuvara i dve devojčice koje su dežurale, a onda ušao u kabinet za istoriju gde je njegovo odeljenje imalo čas i ispalio rafal. Tom prilikom je usmrtio još šestoro vršnjaka, dok je još troje i nastavicu istorije teško ranio. Dvanaest dana kasnije, još jedna devojčica je nažalost, podlegla povredama.

U krvavom piru Koste K., nedužne živote su izgubili Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Dečak-ubica se od 3. maja nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke, Miljane Kecmanović se vode parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Turci obojili Dortmund u crveno, Ronaldo se sprema da obori rekord Uživo
EURO 2024

Turci obojili Dortmund u crveno, Ronaldo se sprema da obori rekord

Današnji program na Evropskom prvenstvu rezervisan je za grupu F, koja jedina nije igrala mečeve prvog kola. Stoga nema utakmice u 15.00 časova, već će program od 18.00 časova otvoriti Turska i Gruzija koje se sastaju u Dortmundu. Derbi dana je od 21.00 čas u Lajpcigu, kada će se sastati Portugal i Češka.

18.06.2024

12:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija