• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

16.06.2024

12:41

"Škaljarci" planirali bekstvo iz zatvora u Ukrajini! Uzdali se u pomoć čoveka bliskom Zelenskom! "Sloboda je na 20 metara od zgrade!" (FOTO, VIDEO)

Shutterstock/AP/Logo/Dan/MUP Srbije

Vesti

"Škaljarci" planirali bekstvo iz zatvora u Ukrajini! Uzdali se u pomoć čoveka bliskom Zelenskom! "Sloboda je na 20 metara od zgrade!" (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Nakon atentata na Radoja Zvicera, koji se dogodio 2020. godine, navodni saradnik škaljarskog klana Stefan Đukić (Mandić) i njegova grupa imali su intenzivnu komunikaciju, koju su nakon hapšenja nastavili iz zatvora sa službenikom ukrajinske policije i međusobno.

Sve se, kako navodi istraga, odvijalo preko kriptovane "SKY" aplikacije. U tim porukama, koje poseduju istražni organi Crne Gore, između ostalog grupa Baranina Stefana Đukića (Mandića) komunicira o potencijalnom bekstvu iz zatvora u Ukrajini. 

Foto: Dan

Stefan Đukić, u sredini, ranije se prezivao Mandić

Zbog napada na Radoja Zvicera uhapšeni su Baranin Stefan Đukić, Podgoričanin Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković. U sklopu istrage o ovom slučaju, priveden je i službenik ukrajinske policije. Protiv Đukića se pred podgoričkim Višim sudom vodi postupak za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića. 

Foto: Dan

Stefan Đukić, ranije Mandić, glavnoosumnjičeni za atentat na Zvicera

"Škaljarci", koji su u ukrajinskom pritvoru, kako istraga sumnja sa Đukićem (Mandićem) u komunikaciji vrše procenu koliko je jako obezbeđenje ukrajinskog zatvora i kakvi su uslovi za bekstvo, konstatuju da u "prvoj žici nema struje". Navode da sa ovim planom "ne smu da žure" i da je "sloboda na 20 metara od zgrade".  Lica koja vode ovu prepisku se nalaze u istom zatvoru ali u odvojenim sobama, za jednog od njhih istraga sumnja da onaj koji je predvodio napad na Zvicera u Kijevu.

Foto: Dan

Pritvoreni škaljarac sa cimerom iz Azije

Ova komunikacija je nastala nakon što su, kako se sumnja, pokušali putem novca da preko službenika ukrajinske policije budu oslobođeni iz pritvora. Komunikacija se odvija pod šiframa 92TSA1 i 2VJO3Q tokom 2020. godine.

U prepisci, između ostalog, pominju i drugog čoveka bliskog Volodimiru Zelenskom, za kojeg govore da može da im pobegne u bekstvu.

2VJO3Q: Može za pare ja mislim i na kapiju gospodski.

2VJO3Q: Taj ako je stvarno drugi čovek Zelenskog on mozda kontaktira preko njih da bi on uzeo pare.

2VJO3Q: Pola pare oće a.

92TSA1: Reko ti ja da zaboravimo slobodu.

Foto: Dan

Pritvoreni škaljarac sa cimerom

2VJO3Q: A videćemo.

2VJO3Q: Šta kaže baba na to.

92TSA1:  Ko da da milion unapred brate moj.

2VJO3Q: Pa da.

2VJO3Q:  Ma spustiće crni još cenu.

92TSA1: A najveći prevarant nam zapade.

2VJO3Q: Nema spasa od njega.

 

 

 

2VJO3Q: Mogli smo ovo sve za 300 soma da završimo lagano ja mislim.

Na Skaju se nalazi i audio zapis razgovora između uhapšenih Stefana Đukića i Emila Tuzovića.

Celu prepisku možete da pogledate OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)
Live TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)

Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta, Boško Vasiljević, analitičar i Andrijana Arnautović iz Srpske radikalne stranke gostovali su u specijalnom programu Informer TV. Govorili su o današnjem obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom kog je, između ostalog, pričao o eksploataciji litijuma u našoj zemlji.

24.06.2024

21:08

JOŠ TV VESTI

Sport

Sve je stalo u 90 minuta! Može li Srbija da pobedi Dansku? (ANKETA)
EURO 2024

Sve je stalo u 90 minuta! Može li Srbija da pobedi Dansku? (ANKETA)

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra veče od 21.00 čas (Arena 1 premijum, RTS 1) odmeriće snage sa Danskom u meču 3. kola grupe C na Evropskom prvenstvu. Računica je prilično jasna - izabranici Dragana Stojkovića Piksija moraju da pobede da bi se plasirali među 16 najboljih na kontinentu. Verujete li im da mogu?

24.06.2024

16:05

Srbijaaaaa! Najveći ikada uz "orlove" (VIDEO)
EURO 2024

Srbijaaaaa! Najveći ikada uz "orlove" (VIDEO)

Na dan meča sa Dancima (21.00, RTS 1, Arena Premijum 1) u poslednjem kolu grupne faze takmičenja, Fudbalski savez Srbije podsetio je na podršku koju naši fudbaleri imaju i od najboljeg tenisera ikada Novaka Đokovića.

25.06.2024

07:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija