• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

07.06.2024

15:03

Sud u Malagi osudio plaćene ubice: "Škaljarca" čekali sat vremena, pa da izrešetali dok je prelazio ulicu

Printskrin

Vesti

Sud u Malagi osudio plaćene ubice: "Škaljarca" čekali sat vremena, pa da izrešetali dok je prelazio ulicu

Podeli vest

Sud u Malagi osudio je Miloša M. na 18 godina zatvora, a srpskog državljanina Nemanju Simića na šest meseci manju kaznu zbog toga što su 2. juna 2020. u centru Marbelje u Španiji ubili "škaljarca" Miloša Peruničića (41). Kako prenose španski mediji, sud je odredio i da porodici žrtve isplate 50.000 evra.

Peruničić, koji je i sam osuđivan ranije, ubijen je dok je na pešačkom prelazu a utvrđeno je da su osuđeni bili plaćeni za zločin kao i da je on likvidiran u ratu škaljarskog i kavačkog klana . Milošu M. u kaznu je uračunato i šest meseci zatvora, koliko je dobio za falsifikovanje isprava, pošto je kod sebe imao lažna dokumenta.

- Sud smatra da je dokazano da su osuđeni 2. juna 2020. u dogovoru, za novčanu naknadu, motorom došli do Ulice Artura Rubinštajna. Žrtvu su čekali skoro sat vremena, maskirani kacigama i maskama, kako ne bi bili identifikovani - navodi se u presudi.

Kako prenose španski mediji, opisano je da se Perunović pojavio oko 13.50 sati na ulici. Ranije se pisalo da je Simić bio obučen u mornarsko odelo.

Foto: Printskrin

 

 

Nemanja Simić prišao mu je s leđa dok je prelazio pešački prelaz. Pucao mu je četiri puta u leđa iz poluautatske puške. Kada je Perunović pao na zemlju, ponovo je pucao u njega i ispalio ukupno 12 hitaca. Kada je Simić "završio posao" Miloš M. koji ga je čekao na motoru došao je do njega i zajedno su punim gasom pobegli s mesta zločina - navodno je napisano u presudi.

Istražitelji su otkrili tokom postupka i da su dvojica egzekutora "škaljarca" prethodno iznajmila kuću u Esteponi, u kojoj su boravili danima pre izvršenja zločina, a u kojoj su se krili i posle surove likvidacije usred bela dana. Kada su iz pripadnici španske policije identifikovali i locirali, tokom pretresa iznajmljene kuće, navodno su pronašli vozačku dozvolu, ličnu kartu i pasoš Hrvatske sa fotografijom Miloša M., koji je koristio ime i Nikola Dević, a dokumenta imao na ime Ante K., ali i detaljne skice, mape i planove za likvidaciju.

O ubistvu Miloša Peruničića u Marbelji, pred Specijalnim sudom u Beogradu, govorio je i svedok saradnik u postupku protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Srđan Lalić. Lalić je otkrio da je Peruničić bio kum jednog od vođa škaljarskog klana Alana Kožara, koji je u julu 2020. ubijen na ostrvu Krf.

Foto: shutterstock/Informer/Tanjug

 

 

- Nemanja Simić Simke i Džigins Kan boravili su u Španiji. Simke je imao poternicu zbog pucnjave kod nekog tržnog centra na Karaburmi, a i ovaj drugi je bio pod poternicom. Peruničic je bio kum Alana Kožara. Miljković je preko šuraka saznao da je Peruničić tamo u Marbelji i odradio je pripremu ubistva - rekao je Lalić pred Specijalnim sudom u Beogradu i potvrdio da je Simić pucao u Peruničića.

Simke je pucao na njega na onom pešackom prelazu, a Džingis je bio vozač. Imali su neke probleme sa motorom, nije hteo da upali, pa su nađene neke potkape sa njihovim DNK i uhapšeni su. Krili su se u Marbelji, ja sam obezbedio skaj aparate, poslao ih preko renta-kara, a posle smo im ubacili i kada su uhapšeni - otkrio je Lalić ulogu pripadnika Belivukovog klana u zločinu u Marbelji.

Inače, Peruničić je samo osam meseci pre nego što je ubijen izašao iz zatvora u kom je služio kaznu od šest godina zatvora zbog trgovine drogom. Navodno je u Španiju došao 2013. i to pod imenom Slaviša Z. i državljanstvom Bosne i Hercegovine. Godinu dana kasnije je bio uhapšen na jedrilici na kojoj je pronađen kokain.

On je inače robijao i u Srbiji, gde je odslužio takođe kaznu od šest godina zatvora zbog čuvene pljačke Delta banke 2003. u Beogradu, a njegovo ime pominjalo se i u vezi sa ubistvom vlasnika hrvatskog Nacionala Ive Pukanića 2009. u Zagrebu. U trenutku kada je ubijen u centru Marbelje, snimao je glasovnu poruku na telefon. - Neko puca, pucaju - čuje se navodno na snimku koji je Peruničić poslao. Na snimku se osim njegovih povika čuje i kako odjekuju hici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija