• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pavle Ivković

07.06.2024

14:44

Završen glavni pretres! Zoranov dželat bio svestan svega, komisija utvrdila u kakvom se stanju nalazio, on zanemeo

Informer

Vesti

Završen glavni pretres! Zoranov dželat bio svestan svega, komisija utvrdila u kakvom se stanju nalazio, on zanemeo

Podeli vest

Posle gotovo godinu i po dana, u Prvom osnovnom sudu u Beogradu održan je i završen glavni pretres N.Š. za ubistvo Zorana Nedeljkovića na Zvezdari, kada je Zorana osumnjičeni pretukao nakon čega je čovek preminuo u bolnici.

Glavni pretres se održao danas s početkom u 12h kada su se obe strane pojavile. Suđenje je bilo otvoreno za javost, a sin ubijenog Zorana je za medije dao kratku izjavu nakon pretresa. 

Foto: Zoran Sinko

 

 

- Danas je održan glavni pretres u Prvom sudu u Beogradu gde je saslušan sudski veštak, kao predstvnik komisije psihologa i psihijatra nakon razgledanja snimka koji prikazuje kontrolna kamera, pokazuje sadržaj celog događaja pokazuje i da okrivljeni nije bio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, već da je bio u stanju ljutnje, malog ili srednjeg indetitete. A imajći u vudi ranije događaje, imao strah istog inteziteta. Izražena je sumnja u sve navode njegove odbranem, ističući pošto se radi o njegovom uračunljivom stanju i da bi se morao sećati svih detalja, a ne samo nekih - rekao je za Informer Nemanja Nedeljković sin ubijenog Zorana i potvrdio, da je osumnjičeni sve vreme u sudnici ćutao. 

Foto: Privatna arhiva

 

 

Zastupnik Drugog osnovnog javnog tužilaštva zatražio je od sudije povlačenje predmeta radi razmatranja, imajući u vidu ovaj nalaz i mišljenje veštaka. 

Podsetimo, ovaj slučaj, poznatiji kao "Pravda za Zokija", ne prestaje da intrigira javnost, pre svega jer je optuženi za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, učinjenim na mah, N.Š. i dalje na slobodi.

Foto: Insajder

 

 

Moj otac je pre dve godine kupio kuću na Zvezdari, u ulici Milana Rakića. I krenuo je prošle godine da je renovira i tada su krenuli mali problemi. Prvi manji problem se dogodio kada je moj otac pozvao geometra i advokata da premere dvorište. Tada je dotični N. Š. izašao i onako drsko i bezobrazno im rekao šta vi tu radite, to je moja kuća, ja ću da je kupim. Na šta mu je naš advokat odgovorio nikakav problem, samo se obratite na nadležnim organima. Moj otac je iskulirao to, nije obraćao pažnju na to - započeo je ispovest Nemanja Nedeljković.

Podsetio je šta se zatim dešavalo i kako je sve dovelo do tragičnog ishoda.

- U međuvremenu, kad su oni saznali da je moj otac kupio tu kuću, oni sebi daju za pravo, nisu ni pitali mog oca za to dvorište, oni samo skidaju svoj deo ograde i uzimaju taj deo koji pripada nama. Takođe, moj otac isto nije obraćao pažnju na to. Moj otac je 25. aprila došao u tu kuću da vidi dokle su majstori stigli sa radovima. I u dvorištu je video njegove roditelje, prišao je najnormalnije da popriča u vezi s kapijom i ogradom koju su oni postavili. Tada nailazi N. Š. koji je nosio neke kese iz kola, pretpostavljam da su bili u nekoj kupovini, pošto se tako vidi na snimku. Na snimku se, takođe, vidi da su oni pričali nekih 10-15 minuta, najnormalnije. Nije, moj otac je bio agresivan, na snimku se tako vidi - objašnjava Nedeljković. 

Foto: Privatna arhiva

 

 

"Mučni udarci nogom"

Tvrdi da je neistina tvrdnja osumnjičenog da je njegov otac bio u alkoholisanom stanju.

- Čak su izjavili da je moj otac bio u teškom alkoholisanom stanju. Da, to su bile prvobitne verzije. Video sam na snimku da je najnormalnije stajao, nije se klatio. U jednom momentu se vidi kako oni idu ka ulaznim vratima i vraća se taj N. Š. Otvara kapiju i unosi se mom ocu u lice. Hoću još da naglasim da se to sve dogodilo na trotoaru. Znači, nije on bio na njihovom posedu kako su oni rekli. Moj otac je hteo da ga odgurne, vidi se taj momenat, ali nije ga ni dotakao. On ga hvata za ruku, udara mu aperkat i baca ga dole na zemlju. I tu nastaju mučni udarci nogom. Njemu je napukla i lobanja i zbog toga je preminuo.

Foto: Privatna arhiva

 

 

Njegovoj agoniji tu nije bio kraj.

Dok je moj otac bio u bolnici, oni su se najnormalnije ponašali, kao da se ništa nije dogodilo, oni su ručali u tom dvorištu, izazivali su nas. Oni su mene par puta prijavljivali, bez razloga. Ja više ne idem u tu kuću. Takođe, posle mesec dana, kada je moj otac preminuo, oni prave i svadbu.

Kaže da i dalje čeka sudski epilog budući da se predmet selio sa osnovnog na više tužilaštvo, kao i da je tužilac prekvalifikovao krivično delo kao teška telesna povreda sa smrtnim ishodom učinjeno na mah, sa zaprećenom zatvorskom kaznom od šest meseci do pet godina.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nove kampanje za bezbedno ponašanje u tunelu! Vesić: Obrazovanje vozaca je ključ - ako sačuvamo makar jedan život, onda sve ima smisla
Društvo

Nove kampanje za bezbedno ponašanje u tunelu! Vesić: Obrazovanje vozaca je ključ - ako sačuvamo makar jedan život, onda sve ima smisla

Nove obrazovne kampanje o ponašanju u tunelu promovisane su danas u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića koji je istakao da su takve kampanje važne da bi se ljudima ukazalo na to kako mogu da izbegnu nepredviđene situacije u tunelu i sačuvaju svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

27.06.2024

18:32

Malović: Tajkuni ponovo napadaju predsednika i njegovu porodicu
Politika

Malović: Tajkuni ponovo napadaju predsednika i njegovu porodicu

Mеta koja jе ponovo nacrtana na čеlo Vučiću i njеgovom sinu na današnjoj naslovnici tajkunskog glasila jе još jеdan dokaz da skup kriminala, mafijе, stranaca i tajkuna nеćе odustati od satanizacijе prеdsеdnika našе državе i cеlе njеgovе porodicе i najbližеg okružеnja, saop[tio je danas Branislav Malović član Prеdsеdništva Srpskе naprеdnе strankе.

27.06.2024

18:13

TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba!
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba!

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada!
Live TV

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada!

Juče su održani pregovori u Briselu o Kosovu i Metohiji. Svi su se pojavili, ali se nisu svi sreli. Aljbin Kurti je izbegao susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Da li Kurti nije hteo ili nije smeo da se sastane sa predsednikom, ostaje dilema. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba u Sloveniji.

27.06.2024

16:43

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17