• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.06.2024

21:08

Oko Koste dva prstena obezbeđenja! Dečak monstrum ne prestaje da divlja, a ovo ga posebno zanima!

Zoran Sinko

Vesti

Oko Koste dva prstena obezbeđenja! Dečak monstrum ne prestaje da divlja, a ovo ga posebno zanima!

Podeli vest

Dečaka-monstruma Kostu K. (14), koji je u masakru 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" pobio devet drugara i čuvara škole, obezbeđenje Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu i policija nadziru u dva koncentrična kruga.

Bezbednosne mere su jake, ali manje vidljive, zbog ostalih malih pacijenata ove klinike.

Nezvanično saznajemo da je ubici i dalje ograničeno kretanje.

- Hodnik u kojem  je njegova soba je blokiran, tu nema prolaza, osim za mali broj zaposlenih klinike i policije, koja i dalje pokriva njegovu sobu. Uniformisani policajci su uklonjeni, sada su u bolnici i oko nje inspektori u civilu. Mere su iste, o svemu se vodi računa, samo što je nadzor sada manje vidljiv - pojašnjava obavešteni izvor Srpskog telegrafa. 

Foto: Printscreen/Zoran Sinko

 

On dodaje da nikakav ustupak monstrumu nije učinjen, iako s vremena na vreme pokazuje nervozu i bahatost. 

- I dalje kao da nije svestan šta je učinio. On nema ni trunku kajanja, baš kao ni njegovi roditelji Miljana i Vladimir, što su pokazali na nekoliko suđenja koja su pokrenuta protiv njih. Psihijatrijsko veštačenje monstruma još nije zvanično predstavljeno na tim ročištima, a to se očekuje uskoro na osnovu zahteva suda. Kecmanović je do daljeg na ovoj klinici - dodaje izvor. 

Mesecima dečak-monstrum pokazuje ravnodušnost i nezainteresovanost za sve što je učinio, a jedino što ga zanima jesu njegovi uslovi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu, u kojoj se nalazi.

Foto: Maša Banđur

Navodno jako mrzi svoju majku Miljanu

- Iako je svestan da se nalazi na klinici u kojoj su jasna i stroga pravila, ne odustaje od prohteva. Poslednje što je tražio sve prisutne je ostavilo u šoku, upravo zbog reči koje je izgovorio - podseća obavešteni izvor.

Kosta ne prestaje da divlja, verbalno napada zaposlene ove bolnice i često histeriše. 

- Proglasite me ludim ili me pustite danas - rečenica je koju je dečak i nedavno uputio osoblju. Vidno iznervirano je to izjavio. Doktori su ostali u šoku - kaže izvor. 

Kosta K. je 3. maja prošle godine u OŠ ''Vladislav Ribnikar'', čiji je i sam učenik bio, izvršio masovno ubistvo. Naime, on je dva dana ranije ukrao očeva dva pištolja, koja je sakrio u ranac, a onda tog kobnog jutra posejao smrt najpre u hodniku škole, a potom ušao u svoje odeljenje, koje je imalo čas u kabinetu istorije, i otvorio vatru na drugare i nastavnicu istorije. Potom se predao policiji. 

Nekontrolisana mržnja

Dečak-ubica se raspitivao o vršnjacima i đacima koji su išli s njim u razred, odnosno, zanimalo ga da li su biti bolji od njega.

- S obzirom na to da završila škola, Kosta se raspitivao kakav je ko prosek imao na kraju školske godine, kao i ko je u "Ribnikaru" đak generacije. Ne zanima ga ništa drugo, osim toga da on bude najbolji - navodi izvor.

Iz njega, takođe, često kulja mržnja prema majci Miljani, koja je povremeno nekontrolisana.

- On je majku jednog ubice iz dokumentarnog filma poistovećivao sa svojom jer je smatrao "da ona nema saosećanja za njegove probleme." Zapravo, hteo je da pate majke njegovih ubijenih drugara, ali i njegova. Tu patnju, kao i krike uplašene i ranjene dece, video je kao neku vrstu kompenzacije za svoju duševnu bol - naveo je izvor Republike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17