• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

19.06.2024

15:49

Priznajem da sam ubio Eskobara, kajem se! Palo prvo priznanje za zločin na pumpi

printscreen

Vesti

Priznajem da sam ubio Eskobara, kajem se! Palo prvo priznanje za zločin na pumpi

Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu danas je održano suđenje Stefanu Zlatanoviću (28), optuženom da je 9. marta 2023. sa Lukom Vučetićem (26) ubio Nikšićanina Ranka Radoševića, zvanog Ranko Eskobar. Kao saučesnici u ovom zločinu okrivljeni su i vođa navijača Partizana Marko Pjanović i njegova devojka Azra Šabanović.

Zlatanović nije želeo da iznosi odbranu, rekavši da će govoriti na jednom od narednih ročišta, dok je Vučetić priznao krivicu.

- Priznajem da sam pucao na Radoševića, ali ne želim da se izjašnjavam o tome, pogotovo što time nikoga nisam doveo u opasnost. Takođe, moram sa naglasim da poznajem samo Zlatanovića, a druge optužene nikada nisam video - rekao je Vučetić i istakao da se kaje i da mu je žao.

Sudija se potom obratio Marku Pjanoviću, koji se tereti da je sa devojkom Azrom Šabanović obezbedio egzekutorima automobil "golf 4 karavan", te da su kobnog dana preko SMS poruka dogovarali sa Radoševićem susret na pumpi.

Preuzeo "golf" za prijatelja

Pjanović je izneo svoju odbranu, ali je odbio da odgovara na pitanja:

- Tačno je da sam 4. marta prošle godine otišao iz Beograda u Kraljevo sa devojkom Azrom. Zamolio sam nju da tog dana krene sa mnom, jer mi je bio potreban još jedan vozač da dovezem 'golf 4'  koji je bio za mog druga. Kada smo stigli u Kraljevo, auto je bio otključan. Unutra su bili ključevi i saobraćajna dozvola. Sa ubistvom nemam nikakve veze.

Za govornicu je potom izašla Azra, izjasnivši se da nije kriva i da nije znala da se planira bilo kakav zločin.

- To jutro sve se izdešavalo iznenada. Marko mi je rekao da krenem sa njim kako bih mu pomogla. Nisam znala gde idemo, niti sam ga pitala. Na putu do Kraljeva išli smo autom koji je Marko iznajmio u Beogradu. Stali smo u jedno mesto da ručamo i tada mi je rekao da idemo u Kraljevo po auto njegovog druga - rekla je Šabanovićeva i dodala da je  "golf" ona dovezla do Beograda, dok je ispred nje iznajmljenim vozilom išao Pjanović.

Foto: Zoran Sinko

Mesto pucnjave u Rušnju

Objasnila je da su se Marko i ona potom zajedno vratili u stan. Na pitanje čime se njen dečko bavio i kako je zarađivao, s obzirom na to da je u Beogradu iznajmljivao stan, odgovorila je da je živeo od kirije koju je dobijao od iznajmljivanja stana u Brčkom.

Takođe je izjavila da se već 7. marta vratila u Sarajevo zbog obaveza na fakultetu, da bi joj kasnije u toku dana Pjanović javio da se vraća i on za Bosnu.

- Ja sam uzoran student Političkih nauka. Tog dana, kada sam se vratila za Sarajevo, imala sam ispit koji sam položila. Planirala sam da upišem i Pedagoški fakultet, a boravak u pritvoru mi to onemogućava, pogotovo što nemam veze sa ovim. Da me traži srpska policija. saznala sam od roditelja .Molim vas da mi ukinete pritvor, u kojem sam već 15 meseci, to utiče na moju budućnost - zavapila je Azra.

Ponudila 20.000E za slobodu

Na samom kraju i njen branilac je zatražio da joj se ukine pritvor ili eventualno zameni blažom kaznom, kaznom jemstva, koju bi Azrina majka platila u iznosu od 20.000 evra, što je sud odbio.

Ranko Radošević, podsetimo, ubijen je 9. marta prošle godine u jutarnjim časovima na benzinskoj pumpi u Rušnju, gde je došao verujući da tu treba da se sastane sa čovekom koji od njega želi da kupi skupoceni automobil.

Umesto kupca, sa maskama na licu pojavili su se Zlatanović i Vučetić, koji su sasuli kišu metaka u njega i potom pobegli. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija