• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

21.06.2024

10:54

"Nismo očekivali da će biti oslobođen": Advokat porodica iz Malog Orašja i Dubone o presudi Blažićevim rođacima

S.S.

Vesti

"Nismo očekivali da će biti oslobođen": Advokat porodica iz Malog Orašja i Dubone o presudi Blažićevim rođacima

Podeli vest

Advokat Stefan Stefanović koji zastupa porodice žrtava iz Malog Orašja i Dubone izjavio je danas da je više javno tužilaštvo u Kragujevcu najavilo žalbu na presudu ujaku i bratu optuženog masovnog ubice Uroša Blažića.

Stefanović je u izjavi za Tanjug ocenio da je presuda skandalozna jer su optuženi u saizvršilaštvu posedovali ogromne količine naoružanja i eksplozivnih naprava koje su pronađene u njihovoj kući, odnosno pomoćnoj zgradi u selu Vinjište, za šta je zaprećena kazna od dve do 12 godina. Goran Gavrilović je oslobođen juče optužbe za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija,a njegov sin Boris Gavrilović (20) je proglašen krivim za ovo krivično delo i prvostepeno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci.

Foto: ATAIMAGES

 

 

- Nismo očekivali da će biti oslobođen Goran Gavrilović jer je to njegova kuća, njegovo naoružanje. Što se tiče Borisa kazna je ispod zakonskog minimuma, pretpostavljam da je to zbog određenih olakšavajućih okolnosti jer je on na kraju priznao delo iako je u početku negirao navodeći da mu je to naoružanje doneo neki čovek u džaku dok je on kosio travu - istakao je Stefanović.

Kako je naveo, argumenti za žalbu Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu su da je oružje zajedničko i da je otac, odnosno ujak Uroša Blažića, ili nabavio to oružje ili da je morao da zna za postojanje tog oružja, i dodao da se nada da će Apelacioni sud donetu adekvatnu presudu i da će se oni kazniti mnogo većom kaznom.

"Mi nismo strane u postupku i ne možemo komentarisati koji su za a koji protiv argumenti. To će tužilaštvo u Kragujevcu svakako proceniti", izjavio je advokat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija