• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vijesti

21.06.2024

11:27

"Kavčanin" uslovio opraštanje duga! Ukoliko likvidiraš boksera, zaboravljam 10.000 evra?

printscreen

Vesti

"Kavčanin" uslovio opraštanje duga! Ukoliko likvidiraš boksera, zaboravljam 10.000 evra?

Podeli vest

"Škaljarac" Dragan Roganović (36), bokser i bivši telohranitelj Gorana Radomana, inače prve žrtve rate kotorskih klanova, koji je juče ubijen na Cetinju, i ranije je bio na meti suparničkog "kavačkog klana" i to 2017. godine.

Pa da podsetimo, egzekutori su juče na drvetu u neposrednoj blizini blindiranog automobila koji je u vlasništvu "škaljaraca" postavili bombu velike razorne moći. Počinioci ubistva sačekali su da Roganović izađe iz teretanu koja se nalazi u cetinjskom sportskom centru, a kada je meta izašla bomba je aktivirana. Od siline detonacije, Roganović i njegov prijatelj, "škaljarac" Petar Kaluđerović (20) su preminulu, dok su njihova dve prijatelja - Tasa Jovanović i Mihajlo Borozan teško povređeni. Nažalost, u detonaciji tom prilikom povređena je i starija slučajna prolaznica.

- Crnogorski istražitelji sumnjaju da je Roganović godinama na meti "kavčana", a on je to i sam znao, pa se trudio da se zaštiti. Vozio je blindirani automobil, kretao se samo na mestima gde poznaje ljude i uvek je bio u društvu svojih "škaljaraca" - navode izvori i dodaju:

- Roganović je postao meta još od onog trenutka kada je Goran Radoman kog je bio telohranitelj ubijen. Pa da podsetimo, rat klanova iz Kotora počeo je u decembru 2014. kada je vredan tovar kokaina nestao u stanu u Valensiji, a koji je čuvao Radoman.

Foto: printscreen/RTV Cetinje

 

 

U crnogorskom Višem sudu 2020. godine sudilo se za pokušaj ubistva Dragana Roganovića "kavčaninu" Nikoli Drecuni, koji je 2017. godine pokušao da likvidira Roganovića na Cetinju. Kako je tada rekao na sudu, njegov saučesnik bio je pokojni Nikola Ćupić koji je takođe, poginuo je podmetnutoj eksploziji 2019. Drecun je tada pred govornicom rekao da ga je upravo pokojni Ćupić ucenio da izvrši likvidaciju Roganovića.

- Drecun je do detalja ispričao da je od pokojnog Ćupića uzimao veće sume novca na kamatu i da mu je sredinom 2017. godine dug bio više od 10.000 evra, te i da se kamata stalno povećavala pa je došao u situaciju da nikako nije mogao da vraća novac. Tada, kako je kazao, Ćupić mu je ponudio da za njegov račun ubije Dragana Roganovića, a u zamenu da mu oprosti novčani dug. Ovim je, kako smatra, bio ucenjen - pisala je ranije Pobjeda.

- Dva meseca je pratio Roganovića, a imao je i dodatni motiv da ubije "škaljarca" pored duga kog bi se rešio, a to je da ga je Roganović navodno više puta zlostavljao i tukao.

Inače, kako Vijesti navode poruka je glasila: "Oprostiću ti dug ako ubiješ Roganovića!" To je samo jedna od poruka razmenjenih preko nekada zaštićene Skaj aplikacije, a u kojoj se tražila glava juče ubijenog boksera sa Cetinja Dragana Roganovića.

Foto: printscreen/tanjug

 

 

Pista pričao o ranjavanju boksera

Ubijeni Dragan Roganović (36) u bezbednosnim krugovima označavan je kao najbliži saradnik cetinjskog škaljarca Vladana Radomana. Taj nekada profesionalni bokser, ranjen je u decembru 2017. godine na Cetinju.

O njegovom ranjavanju dve godine posle toga sve je ispričao zaštićeni svedok Specijalnog državnog tužilaštva, Bajram Pista.

Krajem 2019. godine on je pred specijalnom tužiteljkom Natašom Bošković tvrdio da su mu članovi "kavačkog klana" u spuškom zatvoru ispričali za koja ubistva, pokušaje i podmetanje eksploziva su odgovorni, ali i da su planirali ubistvo Cetinjanina Ivana Vukotića, Beograđanke Biljane Mančić, neuspešno organizovali bekstvo Maria Miloševića iz kosovskog zatvora, zapalili vikendicu Ranka Radulovića, ubili čovjka u zatvoru, ranili Dragana Roganovića, da imaju podršku porodice Roganović (Duška).

Foto: printscreen

 

 

Njegov prijatelj koji je juče na licu mesta stradao, Petar Kaluđerović (20) i ranjeni Mihajlo Borozan (29) hapšeni su početkom april zbog sumnje da su izvršili krivična dela - nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. Nakon mesec proveden iza rešetaka, sud im je ukinuo pritvor.

Taso Jovanović (46) nekoliko puta bio je akter vatrenih obračuna u prestonici - 2013. godine bio je meta, godinu kasnije zapaljen mu je automobil, a 2015. godine on je ispalio hice u sugrađanina N. P.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Malović: Tajkuni ponovo napadaju predsednika i njegovu porodicu
Politika

Malović: Tajkuni ponovo napadaju predsednika i njegovu porodicu

Mеta koja jе ponovo nacrtana na čеlo Vučiću i njеgovom sinu na današnjoj naslovnici tajkunskog glasila jе još jеdan dokaz da skup kriminala, mafijе, stranaca i tajkuna nеćе odustati od satanizacijе prеdsеdnika našе državе i cеlе njеgovе porodicе i najbližеg okružеnja, saop[tio je danas Branislav Malović član Prеdsеdništva Srpskе naprеdnе strankе.

27.06.2024

18:13

TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba!
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba!

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada!
Live TV

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada!

Juče su održani pregovori u Briselu o Kosovu i Metohiji. Svi su se pojavili, ali se nisu svi sreli. Aljbin Kurti je izbegao susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Da li Kurti nije hteo ili nije smeo da se sastane sa predsednikom, ostaje dilema. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba u Sloveniji.

27.06.2024

16:43

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Sport

Stojković uzeo 7.500.000 evra, a kaže da ne živi od plate selektora!
EURO 2024

Stojković uzeo 7.500.000 evra, a kaže da ne živi od plate selektora!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković (59) pokušao je da obmane javnost rečima da ne živi od selektorske plate i da se funkcije ne drži kao pijan plota! Biće da je baš suprotno, pošto je u prethodne tri i po godine kao kormilar našeg nacionalnog tima zaradio preko 7,5 miliona evra na ime plata i bonusa.

27.06.2024

14:23

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija