• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ć.

23.06.2024

18:12

Pitbul se plašio da ga ne ubiju u zatvoru! Bojao se osvete Luke Bojovića i da ga ne otruju nakon ubistva brata!

mup/privatna arhiva

Vesti

Pitbul se plašio da ga ne ubiju u zatvoru! Bojao se osvete Luke Bojovića i da ga ne otruju nakon ubistva brata!

Podeli vest

Rođeni brat Saše Cvetanovića (44) zvanog Pitbul, koji je jutros nađen mrtav u ćeliji zatvora u Padinskoj Skeli, Jugoslav Cvetanović (31) ubijen je sa 10 metaka 26. septembra 2017. u klasičnoj sačekuši u Ulici Stefana Prvovenčanog u Vranju.

Likvidiran je vatrenim oružjem sa oko 30 hitaca u zgradi koju zovu Lepa Brena. Za njegovo ubistvo, u ponovljenom suđenju, na 30 godina osuđen je Marjan Vujačić.

Tokom suđenja, Saša Cvetanović je govorio da je zabrinut za život svog brata.

Saša Cvetanović osuđen je bio na 30 godina zatvora, zbog ubistva Nikole Bojovića (39), brata Luke Bojovića, 24. aprila u Beogradu. Bojović je ubijen zbog krvne osvete porodice Šaranović, koja ovim ubistvom navodno vraćala krv" zbog ubistva Branislava Šaranovića 2009. godine, takođe u Beogradu.

Foto: Miloš Rafailović/MUP

Cvetanović je zbog straha od odmazde tokom 2018. godine odbijao hranu u zatvoru i po ceo dan pušio cigarete i šetao po ćeliji.

Kako su mediji pisali, Cvetanoviću su jednom dnevno stizali obroci, a samostalno nije išao čak ni u kantinu.

- U velikoj je paranoji već mesecima. Odbija da jede hranu koju jedu svi drugi pritvorenici. Plaši se čak i susreta s drugim ljudima koji su smešteni u istoj ustanovi, bilo da je reč o tome da ih susreće u kantini ili u šetnji, na koju svi pritvorenici imaju pravo. On je ubeđen da mu Luka Bojović pripremao osvetu, iako je i on tada bio u zatvoru, i to u Španiji - rekao je ranije izvor za medije. 

Foto: informer.rs

Luka Bojović

- Često govori o tome da zna da će biti ubijen u zatvoru. Niko nije uspeo da ga ubedi da mu strah nije osnovan i da nema potrebe da razmišlja o tome da bi mu neko sipao otrov u hranu jer se hrana priprema za sve pritvorenike. Pritom, hrana se uzima za analize i neko bi morao da ubije pola pritvora da bi otrovao njega. Međutim, nemoguće je da mu se objasni da nema osnova za tako nešto - objasnio je tada sagovornik. 

Zbog straha za bezbednost svoje porodice odbio je u aprilu 2021. da svedoči protiv svog saučesnika Ratka Koljenšića, koji mu je pomogao u ovoj likvidaciji 29. aprila 2013. u Beogradu.

Cvetanović je tada doveden u Viši sud u Beogradu da bi putem video-linka prisustvovao suđenju u Podgorici, ali je sudiji Vesni Kovačević odmah rekao da ne želi da svedoči.

- Zbog porodice više ne smem ništa da pričam. Hoću da budu živi, a ne mrtvi. Stradala su mi dva brata. Jedan od njih Jugoslav je ubijen jer je bio povezan s ovim krivičnim događajem - rekao je Cvetanović.

"Vranjske novine" su uradile poslednji intervju s Jugoslavom Cvetanovićem 2017. godine. 

Kada je uhapšen Saša Cvetanović 2017. godine, pored njega, uhapšeni su i Slobodan Šaranović, brat pokojnog Branislava, kao nalogodavac, kao i Ratko Koljenšić i Miloš Delibašić, kao saučesnici u ubistvu Nikole Bojovića.

Foto: Vranjske novine

Jugoslav Cvetanović je ubijen 2017. godine

Mediji su biografiju Saše Cvetanovića objavili uz detaljne podatke o njegovoj porodici, sa imenima, mestom boravišta, čak i fotografijom zgrade u kojoj žive, ili su živeli. Saša Cvetanović, inače, nije "blaga voćka".

"Ooo, pa on je naš "poznanik" još od njegovih maloletničkih dana. Nema dela za koje ovde nije privođen i procesuiran, nije bilo samo ubistva i silovanja. Sad je ostalo samo silovanje", rekao je tada izvor iz PU Vranje.

Narkomanija, krađe, obijanja, nasilničko ponašanje, to je bilo uobičajeno za njega.

"Pamtim ga još kad je bio dete. Ja sam pohađao Ekonomsku školu u Vranju, odmah do naselja „Ledena stena", gde je Saša živeo. Bio je obesno, nemirno dete, još tad je bio sklon ekscesima, pa smo mu na velikim odmorima udarali čvrge „siplonke", rekao je izvor iz vranjske čaršije.

Aha, idi posle mu udari siplonku; mediji objavljuju da je Saša bio violentan, uvek naoružan i spreman na kavgu. Zbog toga je fasovao nadimke „Gladijator" ili „Pit bul", o čemu će kasnije biti reči.

U Srbiji je osuđen zbog dva krivična dela, za jedno na godinu, za drugo na šest meseci, pa pošto nije baš bio voljan da oduži dug društvu, 2008. godine je prebegao u Crnu Goru. Tamo je bio uhapšen, a Srbija je tražila njegovo izručenje. Ali, pitanje je - Saša je Saša, no kakve veze sa njegovim (ne)delima za koja je osumnjičen i uhapšen, ima njegova porodica?

Foto: Privatna arhiva

Marjan Vujačić osuđen zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića

Svi znaju kako se zovu, gde žive, šta rade... A Crnogorci su Crnogorci, kod njih je osveta, kako reče Njegoš, "sveto piće, bogom zakršćeno". Još kad tu priključiš „zemunski klan", eto dodatne kombinacije za likvidacije. Kako je, uostalom, sve ovo počelo? I kakve veze tu ima porodica Saše Cvetanovića, za koga još nije pravosnažno utvrđeno da je ovo delo izvršio?

"Ovom kampanjom, pošto je moj brat osumnjičen za ubistvo Nikole Bojovića, brata vođe „zemunskog klana" Luke Bojovića, svi smo mi u porodici obeleženi, samo fali da nam stave „target" na glavu", rekao je tada Jugoslav Cvetanović, mlađi brat Saše Cvetanovića.

Jugoslav brine za svoju, i bezbednost porodice, jer je, kako kaže, pokrenuta medijska hajka, pojedini mediji su čak i objavili snimak zgrade gde stanuju, tako da su, praktično, označili metu.

"Smatram da moj brat Saša nema nikakve veze sa ovim slučajem koji mu se stavlja na teret, a zbog čega smo svi mi iz porodice ugroženi. Podsetite se samo da je u Kragujevcu pre mesec i po dana uhapšen izvesni Opačić, za koga su tvrdili da je „Pit bul", pa se ispostavilo da nije on. To i mene baš interesuje, a nadam se i celu javnost, a trebalo bi i organe gonjenja - ko je „Pit bul"? Jer, mog brata Sašu niko nikada nije nazivao tim nadimkom, na poternici za njim koja je godinama na snazi, čitko i jasno piše da se traži Saša Cvetanović zvani „Gladijator"", ispričao je Jugoslav Cvetanović pre nekoliko godina.

Foto: Privatna arhiva

Slobodan Šaranović je želeo da osveti svog brata

Da li su, onda, „Pit bul" i „Gladijator" ista osoba - Saša Cvetanović?

"Pa, u tome je suština da se radi o dve različite ličnosti; jedna je „Pit bul", za koga ne znam ko je, a druga je „Gladijator". Opačić je u Kragujevcu uhapšen greškom, ali mislim da moj brat nije uhapšen greškom, već namerno proglašen za „Pit bula", koji je zločin izvršio. Kako, u protivnom objasniti činjenicu da je moj brat Saša, za kojim postoji poternica već nekoliko godina, mogao da „šeta" između Srbije i Crne Gore, kao što pojedini mediji predstavljaju? Siguran sam, pa bar bih ja znao, da od 2008. godine, kada je otišao u Crnu Goru, nije ni privirio u Srbiju. Uostalom, to je lako proveriti i dokazati putem evidencije na graničnim prelazima između Srbije i Crne Gore", ispričao je Jugoslav.

On je tada tvrdio da su Sašu u Budvi skoro svi znali.

"Na šetalištu, ili u igraonicama, klizalištima, svuda gde je radio, znali su ga kao Sašu „Gladijatora"; to ukazuje da nije krio svoj identitet. I šta to znači? Pa znači da neko moćan, sa obe strane granice, koju kontrolišu dve policije, pušta da osoba sa poternice nesmetano prelazi granicu tamo-amo, kad god joj se prohte."

Foto: printscreen

Nikola Bojović je sahranjen na Novom groblju

Pojedini mediji su objavili da je u kampanji hapšenja Saše Cvetanovića između ostalih hapšen i Jugoslav.

"To je laž kako bi se potvrdila teza o krivici moga brata. Niko mene nije hapsio, ali su mi objavili ime i prezime, zgradu gde nam je stan, kako bi nas što više preplašili, kako bi što više naškodili mom bratu, koji je osuđen pre suđenja, i time direktno ugrozili moju, i bezbednost cele porodice", rekao je Jugoslav.

On je ipak imao neke veze sa Šaranovićima. Naime, radio je u kazinu kod Slobodana Šaranovića u Budvi, ali je došlo do kurcšlusa.

"Sašu nikada nisam upoznao sa Šaranovićem, pa ni u poslednje vreme, kad se sve ovo izdešavalo, jer sam bio, a i sada sam, u zahlađenim odnosima sa Šaranovićem, zbog svoje greške i jednog sitnog problema koji sam napravio u njegovom kazinu. Ali, kakve to veze ima sa mojim bratom? Mediji pišu da je moj brat bio stalno naoružan, ja to ne pamtim. Mediji pišu da smo prodali stan za 18.000 evra, a evo ključeva kod mene. Mediji pišu da je on to navodno uradio za cifru od 30.000 evra, a da je to uradio, znao bi šta rizikuje glave dva brata. Da li naši životi vrede po 15.000 evra? Saša nikad ne bi tako razmišljao. Šta iz ovoga mogu da zaključim? Jedino to, da pošto je Saša Cvetanović na poternici, to su neke strukture iskoristile da bi očigledno zaštitile pravog „Pit bula", a moga brata proglasili njime, tako da je Saša samo žrtveno jagnje u celoj priči", izričit je bio Jugoslav Cvetanović.

Brinuo je da li će samo Saša biti „žrtveno jagnje", ili je cela porodica stigmatizovana, i izložena „vendetti".

"Nadam se da će istraga pokazati i dokazati ko je pravi „Pit bul". Smatram da postoji izvesna osoba pod tim nadimkom, profesionalna, ili kako već, i da je ta osoba sklonjena na sigurno, i faktički oslobođena svega što se odigralo u Beogradu tog fatalnog dana. Ali koliko mi se čini, dok istraga bude završena, bojim se da i mi ne budemo „završeni".

Jugoslav je tada ispričao i da je u životu svašta prošao, od popravnog doma do Vlade Srbije.

"Poznavao sam pokojnog premijera Zorana Đinđića, on me, pokoj mu duši, i izvukao iz popravnog doma", rekao je u poslednjem intervjuu Jugoslav Cvetanović.

Ubijeni Jugoslav i preminulii Saša su imali još jednog brata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17