• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.06.2024

14:53

Evo šta je vlasnik streljane pričao o Kosti K! Jedna rečenica šokirala sve

Informer, Društvene mreže

Vesti

Evo šta je vlasnik streljane pričao o Kosti K! Jedna rečenica šokirala sve

Podeli vest

Predsednik sportskog kluba "Partizan practical Shooting" i vlasnik streljane u kojoj je trinaestogodišnji dečak ubica iz OŠ "Vladislav Ribnikar" sa ocem Vladimirom Kecmanovićem vežbao pucanje, danas je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela davanje lažnog iskaza u istrazi koja se vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića.

Ivanović je, da podsetimo, pred Višim sudom u Beogradu 21. juna ove godine u svojoj odbrani ispričao da je upozoravao dečakovog oca dok su vežbali u straljani da dete njegovog uzrasta može da se povredi od trzaja pištolja.

- Prema navodima vlasnika streljane, Kecmanović je i pored njegovog upozorenja insistirao da trinaestogodišnjak gađa iz pištolja velikog kalibra - rekao je tada izvor iz istrage.

On je dadao i da je za vreme dok su otac i sin vežbali u streljani, majka Miljana Kecmanović čekala ispred.

 

 

Inače i Miljana Kecmanović je okrivljena u ovom slučaju, a ona se tereti za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Naime, njen DNK trag pornađen je na jednoj od čaura koje je dečak ubica ispalio u učionici. Inače, na ranijim ročištima u sudu, svoje odbrane su izneli Kecmanovići.

Oni su negirali svoju krivicu, pokušavajući da sve svale na vlansika strekljane i instrukotora. Takođe, Vladimir i Miljana sve vreme u sudnici pokušavaju da glue žrtve i da sebe predstave kao oštećenu stranu.

- Uporno ponavljaju, naoričito Vladimir, da su oni ugledni građani iz ugledne porodice. Miljana je čak u jednom trenutku, na pitanje jednog od roditelja ubijene dece, "otkud njen DNK na čauri", rekla: "Pustite mašti na volju" - podseća izvor Kurira.

Okrivljeni Ivanović je priznao da je izvršio krivično delo davanje lažnog iskaza, te će na osnovu ovog sporazuma biti osuđen na kaznu od pet meseci zatvora koju će izdržati u prostorijama u kojima stanuje (kućni zatvor).

Takođe, prema sporazumu, okrivljeni će platiti troškove krivičnog postupka u iznosu koji odredi sud.

 

Foto: Printscreen/Zoran Sinko

Kosta K.

 

Javni tužioci, okrivljeni i njegovi branioci odrekli su se prava na žalbu protiv sudske odluke koja će biti doneta na osnovu ovog sporazuma. Sporazum će biti predat Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Prema oceni Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, okrivljeni Ivanović je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine dao istinit iskaz koji je u skladu sa ostalim predloženim dokazima.

Podsetimo, u Višem sudu u Beogradu u toku je krivični postupak protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, oca i majke dečaka koji je 3. maja 2023. godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio devetoro dece i čuvara škole.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

sledeća vest

Vesti

Kolumna Dragoljuba Kojčića: Pod čekićem aparthejda
Kolumne

Kolumna Dragoljuba Kojčića: Pod čekićem aparthejda

Istraživačima aparthejda, koji nisu spremni da budu jeftine apologete političkih interesa, Kosovo i Metohija je danas prostor da svoja zapažanja i zaključke mogu da posmatraju i izvode in vivo. To isto važi i za oportunistički zanemele intelektualce koji po moralnoj odvažnosti nisu ni blizu Sartra, Rasela ili Markuzea. Ali, taj glas danas dopire samo iz usta i pera Petera Handkea

28.09.2024

19:05

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Sport

Kakva golčina Samardžića! Prvenac Srbina u Atalanti! (VIDEO)
Fudbal

Kakva golčina Samardžića! Prvenac Srbina u Atalanti! (VIDEO)

Srpski fudbaler Lazar Samardžić (22) spasao je Atalantu poraza na gostovanju kod Bolonje (1:1), u okviru šestog kola italijanske Serije A. Naš reprezentativac je u 90. minutu postigao fantastičan gol i tako obezbedio bod ekipi iz Bergama, u derbiju timova koji Italiju predstavljaju u Ligi šampiona.

28.09.2024

22:58

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija