• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.06.2024

17:22

Rukovodioci "Namenske" osuđeni na po tri godine: Odgovorni za smrt dvojice radnika

Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Rukovodioci "Namenske" osuđeni na po tri godine: Odgovorni za smrt dvojice radnika

Podeli vest

Osnovni sud u Ivanjici osudio je danas Vladimira Lončarevića i Tomu Stojića, rukovodioce fabrike "MB Nameska" u Lučanima, na kazne zatvora od po tri godine kao odgovorne za smrt radnika fabrike Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića, koji su stradali u eksploziji 14. jula 2017.

Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu.

Punomoćnik porodice Milivojević, advokat Vladimir Todorić, rekao je da je zadovoljan osuđujućom presudom, dodajući da će odahnuti tek kada ta presuda bude pravosnažna.

Apelacioni sud u Kragujevcu je prošle godine ukinuo presudu, kojom su njih dvojica bili osuđeni na iste ove kazne i naložio Osnovnom sudu u Ivanjici da ponovi suđenje.

Branilac osuđenih, advokat Dragan Palibrk, je podsetio da je ista ovakva presuda doneta pre godinu i po dana i da je kao nezakonita od strane Apelacionog suda ukinuta i vraćena na ponovno suđenje.

- U međuvremenu se ništa novo, ni krucijalno ni značajno u ponovljenom postupku nije dogodilo, nijedan novi dokaz, nijedna nova činjenica na koji je Apelacioni sud ukazao, a ovaj sudija je doneo istovetnu presudu - rekao je Palibrk, ističući da nije ustanovljen uzrok nesreće što je, kako tvrdi, krucijalno u ovom postupku.

I pred toga, kako je dodao, što ne postoji ni uzročno-posledični odnos ponašanja okrivljenih i nesreće, sudija je doneo osuđujuću presudu:

- Odgovorno tvrdim da je ponovo doneo nezakonitu i odluku koja nema nikakvo uporište u zakonu i u pravdi. Tokom pet godina, koliko je trajao postupak, branio sam istinu i dvoje nevinih ljudi, kao i Radoša Milovanovića koji je takođe bio optužen, ali je preminuo tokom procesa. Branio sam fabriku koja je decenijama ponos dragačevskog kraja i zapadne Srbije i u kojoj je zaposleno na hiljade ljudi. Na kraju, branio sam Republiku Srbiju čija je namenska industrija veliko blago.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ŽUTA BANDA JE POLOMILA ZUBE O UŽIČKU REPUBLIKU! Svedok optužbe ponovo priznao da Radoš Milovanović nije kriv za nesreću u Namenskoj!
Društvo

ŽUTA BANDA JE POLOMILA ZUBE O UŽIČKU REPUBLIKU! Svedok optužbe ponovo priznao da Radoš Milovanović nije kriv za nesreću u Namenskoj!

U Osnovnom sudu u Ivanjici danas je održano ročište na suđenju zbog nesreće u Namenskoj industriji u Lučanima kada su 14.jula 2017. usled tehnološkog požara život izgubila dva radnika Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović! Kao i prošlog puta i sada je svedočio Milovan Milivojević koji iako se svojstveno trudio nijednom rečju nije mogao da optuži direktora Radoša Milovanovića za ovaj tehnološki požar koji se dogodio u ovoj fabrici

18.10.2021

18:04

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija