• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.06.2024

10:45

Krijmučario Turkinju sa malom decom pa ih ostavio na autoputu: Uhapšen Srbin u Nemačkoj

EPA

Vesti

Krijmučario Turkinju sa malom decom pa ih ostavio na autoputu: Uhapšen Srbin u Nemačkoj

Podeli vest

Srbin (43) uhapšen je u Nemačkoj, zbog sumnje da je u kamionu u prikolici među paletama iz Srbije u Nemačku prokrijumčario pet osoba od kojih su troje maloletne dece iz Turske. Majka troje dece policiji rekla da je za ovaj transport krijumčarima platila 10.000 evra!

Srbin je uhapšen u ponedeljak na parkingu autoputa u Rozenhajm - Rordorf, pošto je pet osoba koje je krijumčario izašlo iz prikolice. Policija je i njih uspela da nađe nedaleko od mesta gde su izašli iz kamiona.

Kako navode lokalni mediji hapšenju Srbina i migranata prethodila je dojava da u se u tom kamionu prevoze migranti.

"Savezna policija u Rozenhajmu vodi istragu protiv srpskog vozača kamiona zbog krijumčarenja pet osoba pod okolnostima opasnim po život. Troje krijumčarenih ljudi su deca od jedne, pet i osam godina. Pet migranata prevezeno je iz Srbije u Nemačku u zadnjem delu kamiona" piše nemački portal i dodaje:

" Na autoputu u ponedaljak vozač im je rekao da izađu iz prikolice kamiona. On je uhapšen u utorak  na parkingu na autoputu u blizini Bad Aiblinga i to prilikom potrage koja je za njim bila raspisana." piše portal "Blaulicht"

Foto: Shutterstock

 

Prema njihovim navodima jedan carinik koji nije bio na dužnosti, primetio je grupu migranata koji su izašli iz kamiona koji je potom nastavio put. 

"Odmah je obavestio policiju jer je, na osnovu očiglednih okolnosti, pretpostavio da će krijumčareni migranti uspeti da nelegalno uđu u Nemačku. Savezna policija uspela je da pronađe dvoje odraslih i troje dece kod Nojbojerna i privede ih. Rekli su da su poreklom iz Turske i da su prevezeni iz Srbije u zadnjem delu kamiona. Pronađena je žena (33) koja je majka troje dece i mladić(21)  koji nije bio sa njima u srodstvu." piše pomenuti portal. 

Žena je objasnila da su put u Nemačku organizovali šverceri.

"Navela je da je morala da plati 10.000 evra za sebe i svoje troje dece. Međutim, niko joj nije rekao da će se prevoziti u priikolici punoj paleta i da će biti ostavljena na autoputu.Pošto je policija pronašla ona i njena deca su prvobitno zbrinuti u saveznoj policijskoj stanici u Rozenhajmu. Zatim su upućeni u prihvatni centar za izbeglice. Prošvercovani Turčin, koji nije bio zainteresovan za zaštitu ili azil u Nemačkoj, nakon sprovedenih policijskih mera odveden je na minhenski aerodrom. Odatle je morao da odleti nazad u svoju domovinu u utorak" piše lokalni portal. 

Prilikom pretresa kamiona, policija je pronašla dokumente trgovanih Turaka, koji su im navodno oduzeti pre nego što su krenuli. Na zadnjem delu prikolice bile su i korišćene flaše za piće. Optuženi Srbin je u utorak izveden pred okružni sud u Rozenhajmu. Sudija je prihvatio zahtev javnog tužioca i odredio mu pritvor. Osumnjičeni švercer je odveden u zatvor u Traunštajnu. Federalna policija je zaplenila njegov kamion.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija