• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

26.06.2024

12:03

Odloženo suđenje za ubistvo Stefana (26) u noćnom klubu u Nišu! Izostali veštaci i članica sudskog veća

V.B.

Vesti

Odloženo suđenje za ubistvo Stefana (26) u noćnom klubu u Nišu! Izostali veštaci i članica sudskog veća

Podeli vest

Suđenje Filipu Petroviću (31) osumnjičenom da je 13. avgusta 2022. godine u noćnom klubu „Proces“ nožem ubio Stefana Stefanovića (26) a njegovom drugu Milanu C. naneo teške telesne povrede opasne po život, odloženo je danas pred Višim sudom u Nišu zbog nedolaska jedne čalnice sudskog veća i veštaka Zatvorske bolnice u Beogradu Marije Panić i Svetlane Pajić Savić.

Na optuženičkoj klupi u Višem sudu su i Milan C. i njegov drug Andrej M. koji se terete za nasilničko ponašanje jer su učestvovali u tuči u kojoj je Petrović prebijen što je prethodilo ubistvu Stefanovića.

Predsednica sudskog veća Aleksandra Mojašević nastavak glavnog pretresa zakazala je za 24. jul.

Više javno tužilaštvo tereti Petrovića za teško ubistvo počinjeno pod dejstvom kokaina i alkohola, a u stanju znatno smanjene uračunljivosti. Za to krivično delo propisana kazna zatvora od deset godina do doživotne robije.

Prema navodima optužnice pokojni Stefan i njegovi prijatelji, Andrija Mitrović (20) i Milan Cvetković (40) napali su i tukli Filipa u toaletu noćnog kluba, a kada su se vratili u kafić i stali ponovo za šank, ovaj je došao do njih i potegao nož. Od ubodne rane u predelu grudi Stefan je preminuo na licu mesta, dok je Milan zadobio ubodnu ranu u predelu jetre i operisan je.

Kako navodi Više javno tužilaštvo, Filip je delo počinio u stanju privremene duševne poremećenosti usled dejstva kokaina i alkohola te zbog uzbuđenja jakog intenziteta pod uticajem afekta straha i besa zbog čega je njegova mogućnost da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima bila bitno smanjena.

Prilikom saslušanja u Višem sudu Petrović je izrazio žaljenje i rekao da nije imao nameru da bilo koga ubije, dok su Andrija i Milan potvrdili da su „nekoliko puta“ udarili Filipa uz objašnje da su to učinili jer im je upućivao ružne reči i psovao „majku seljačku“.

Stefan Stefanović je bio zaposlen u službi obezbeđenja niškog Univerzitetskog kliničkog centra a njegove kolege kažu da je bio dobar mladić te da su svi bili iznenađeni kada su saznali da je ubijen u tuči.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera ložač

pre 2 dana

Čeka se kao da više, pa da se, pravda zacrveni al debeo dobitak je u igri u ovo teško vreme nemanja, da krivac postane žrtva da napadnut sagne glavu i ramena. To je pravda kod nas a i generalno, ko da više, pravda je na njegovoj strani. Jednom će se stati na put tome e tada od dobitnika sa svih strana treba napraviti teške gubitnike konfiskacija i robija retro aktivno 25 god. Ako ga nema ima naslednike pa dosta je uživanja nad tuđom krvlju i znojem

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija