• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

27.06.2024

14:52

Volonter negirao da je kriv za smrt kučića u azilu: Zbog dugova prodavao hranu za pse

printscreen facebook

Vesti

Volonter negirao da je kriv za smrt kučića u azilu: Zbog dugova prodavao hranu za pse

Podeli vest

Osumnjičeni Saša Dragucanović iz Velikog Gradišta saslušan je u Osnovnom javnom tužilaštvo u Velikom Gradištu, koje ga tereti da je kao volonter jednog udruženja za pomoć psima, nebrigom i zanemarivanjem doprineo da ugine 120 pasa, dok je njih 12 u teškom stanju.

Da podsetimo, da su psi uginuli saznalo se početkom juna, kada je predsednica tog udruženja B. S. iz Velikog Gradišta prijavila policiji da je u impovizovanom prihvatilištu uginulo 120 pasa, a da ima i nekoliko životinja koje su u teškom stanju. Nakon prijave policije, a u saradnji sa nadlem tužilaštvom došlo se do informacija da vlasica azila B. S. od aprila nije posećivala prihvatilišta, i da je zapravo volonter brinuo o psima.

- Saša Dragucanović je nakon toga uhapšen, a na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu negirao je krivicu tvrdeći da je brinuo o psima, da ih je redovno obilazio, hranio i donosio im vode - navodi naš dobro obavešten izvor i dodaje:

- Osumnjičeni se branio da je uradio sve po dogovoru i da je brinuo o životinjama dok vlasnica prihvatilišta za pse nije bila prisutna. Tokom dosadašnje istrage saslušano je nekoliko svedoka, među kojima i vlasnica prihvatilišta za pomoć psima B. S.

Kako dalje navodi naš izvor, u improvizovanom azilu bilo je hrane za pse.

- Utvrđeno je da su psi umrli od gladi i žeđi, iako je u azilu bilo obezbeđene hrane - navodi naš dobro obavešten izvor i dodaje:

 Dragucanović je navodno, hranu prodavao na crno i od tog novca je vraćao svoje dugove, ali sve pojedinosti će utvrditi dalja istraga.

Naš sagovornik navodi, da je osumnjičenom ukinut pritvor i da se brani sa slobode. Pored istrage koja se vodi protiv osumnjičenog volontera, paralelno se vodi i finansijska istraga vezana za vlasnicu prihvatilišta B. S. iz Velikog Gradišta.

- Prihvatilište za pomoć psima osnovano je 2013. godine, a tokom dalje istrage proveravaju se i finansije tog uduženja, kao i da li je bilo nekih malverzacija vezanih za donacijama - navodi izvor.

Pa da podsetimo, kako smo ranije pisali, sumnja se da volonter nije danima dolazio u prihvatilište, da ih navodno, nije hranio, davao im vode... Dragucanoviću za ovo krivično delo preti i do tri godine zatvora. Nadležno tužilaštvo će u toku istrage podneti i prekršajnu prijavu protiv vlasnice prihvatilišta i to zbog propusta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija