• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.06.2024

18:03

Darko Šarić: "Svako vidi šta želi"! Na suđenju Pljevljaku se vodila polemika oko kapisli za eksploziv, odbrana tvrdi da su to hemijske olovke!"

Tanjug

Vesti

Darko Šarić: "Svako vidi šta želi"! Na suđenju Pljevljaku se vodila polemika oko kapisli za eksploziv, odbrana tvrdi da su to hemijske olovke!"

Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Darku Šariću (54) i ostalim optuženim, zbog optužbi da su diskreditovali i planirali ubistvo svedoka-saradnika Nebojšu Joksovića Jokse(54).

Na današnjem ročištu, između ostalog, izvedena je dokumentacija sa tajne aplikacije Skaj koja se odnosi na paljenje džipa "honda" koji je u vlasništvu biznismena iz Valjeva Gorana Nikolaševića.

Džip Nikolaševića dignut je u vazduh 8. avgusta 2020. godine kada je bio parkiran ispred kuće. Nikolašević je ranije u sudu u Ustaničkoj ulici rekao da mu je eksploziv postavio svedok-saradnik u postupku protiv Darka Šarića za šverc kokaina, Nebojša Joksović. Prema navodima optužnice po kojoj se sudi Šariću i ostalima, Nikolaševiću je džip u vazduh dignut po nalogu Šarića, kako bi to krivično delo prepisali Joksoviću i tako ga diskreditovali kao svedoka-saradnika.

Foto: Privatna arhiva

Nebojša Joksović je bio nekad dobar prijatelj sa Šarićem

U sudu je prikazana dokumentacija kako se, prema navodima optužnice, okrivljeni dogovaraju oko pronalaska eksploziva, kako da ga prebace sa jedne lokacije na drugu, kako i koja količina eksploziva im je potrebna da bi izvršili naređenje. Okrivljeni na Skaju, prema mišljenu tužilaštva, dogovoraju i kome je šta naređeno da uradi i ko će za to dobiti novac.

Nakon što je sudija pročitao jedan deo poruka sa aplikacije Skaj, advokat odbrane Dalibor Katančević je reagovao: "Tužilac pincetom bira poruke i neki dokazni materijal nepoznatog porekla, gde nam sada prikazuje ono što njemu odgovara".

Pored mnogobrojnih poruka koje su danas pročitane, prikazane su i fotografije automobila Nikolaševića, na kojima se vidi kako ga danima prate i dele sadržaj i navode da je u pitanju "specifičan automobil koji je upadljiv".

Advokat Marko Janković, koji brani Darka Šarića, rekao je nakon izvedenih dokaza koji se odnose na prikazanu Skaj komunikaciju "da to nisu autentični dokazi".

Foto: Informer

Advokat Dalibor Katančević

- Opet nam je neistinito prikazana dokazna radnja. Nijedna jedina poruka se ne nalazi kao deo komunikacije, nego opet kao monolog i to nije autentičan dokaz - rekao je Janković.

U sudnici je prikazano i nekoliko fotografija, među kojima i ona na kojima se, prema navodima tužilaštva, nalaze kapisle za eksploziv.

- Svako vidi šta želi i trebalo bi da se pozove neki veštak da oceni o čemu se radi - poručio je Darko Šarić, a onda se povela polemika vezana za fotografiju na kojoj se vide kapisle, da bi odbrana navela da je u pitanju nekoliko hemijskih olovki.

Potom je prikazana fotografija tri muškarca, među kojima su dvojica mlađa i jedan stariji.

- Lice nijednog čoveka se ne vidi na fotografiji - rekao je advokat Dalibor Katančević, dok je tužilac naveo da su u pitanju lica koja komuniciraju u Skaj prepiskama.

Nakon ovih dokaza sudija je naveo da će se 15. jula izvesti 15 novih dokaznih radnji, a da će ostatak biti prikazan u septembru kada se očekuje nastavak suđenja, piše Kurir.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija