• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

28.06.2024

15:28

Izbo kuma nasmrt zbog bizarne svađe! Sporečkali se oko Kineza i motora

Informer/D.K.

Vesti

Izbo kuma nasmrt zbog bizarne svađe! Sporečkali se oko Kineza i motora

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Nišu zatražilo je danas od Višeg suda da Miodrag Musić (41) bude osuđen na deset godina zatvora zbog ubistva nožem svog venčanog kuma Aleksandra Dragišića (46), a da njegov otac Goran Musić (62) bude osuđen na devet godina zatvora zbog saizvršilaštva.

Zločin se dogodio 1. marta prošle godine, oko 23 sata, u stanu u ulici Nikole Kopernika u kojem su kao podstanari živeli G⁶oran i Aleksandar. Potezanju noža i ubistvu prethodila je bizarna svađa i tuča između Miodraga i Aleksandra oko toga da li Kinezi mogu da naprave motor "Harli Dejvidson".

Miodrag Musić je u završnoj reči, kao i tokom glavnog pretresa, negirao krivicu.

- Nisam to uradio. Ja mogu da budem sve, ali ne ubica. Ne znam ko je to učinio, da znam kaznio bi ga. Nikada u životu nisam napao nekog. Nisam nasilan čovek. Jesam osuđivan, jesam se bio odao tabletama i još nekim drugim stvarima, jer sam bio slab i nisam mogao da podnesem bolest i smrt mlađeg brata - istakao je Miodrag.

Otac nemo posmatrao zločin

I njegov otac Goran je negirao je krivicu za saučesništvo u zločinu.

- Nisam ni najmanje kriv za tragični događaj. Od kada se dogodio, razmišljam da li sam nekako mogao da ga sprečim. Mnogo me je pogodilo sve. Moj život je uništen, naročito što je Aleksandar stradao od ruke mog sina - tvrdio je Goran.

On je kazao da nije istina, kao što je navedeno u optužnici, da se sa sinom dogovorio da ubiju kuma i da je mirno sedeo kada su se Miodrag i Aleksandar posvađali i potukli:

- Nastojao sam da ih razdvojim, a nakon što je Miodrag ubo Aleksandra pokušali smo da mu pomognemo, pozvao sam Hitnu pomoć. Zaista ne znam zbog čega moj sin laže. On je uništio četiri života - svoj, svoje ćerke i majke, i moj. Apsurd je zbog čega laže i zbog čega želi da obojica idemo na robiju.

Viši javni tužilac Lidija Simović je u završnoj reči istakla da tužilaštvo ostaje u potpunosti pri optužnici po kojoj je Miodrag okrivljen za ubistvo, a Goran za saizvršilaštvo jer je krvavi zločin mirno posmatrao sedeći na krevetu i ne čineći ništa da ga spreči.

Miodragov branilac po službenoj dužnosti, advokat Stanimir Đurić, zatražio je za njega oslobađajuću presudu, uz objašnjenje da ne postoje materijalni dokazi da je izvršio krivično delo za koje se tereti:

- Mi imamo Goranovo svedočenje da je njegov sin kriv. Nema nikakvih drugih materijalnih dokaza. U ovakvoj situaciji, kada drugi dokazi ne postoje, drugooptuženi može da ne govori istinu, odnosno, može da laže da bi sa sebe skinuo krivicu - istakao je Đurić.

Traže oslobađajuće presude

Goranov branilac po službenoj dužnosti, advokat Mihajlo Đurić, rekao je da su optužbe na račun drugookrivljenog "konstrukcija za koju nema osnova" i da ne postoji ni jedan dokaz da je kriv.

Viši sud doneo je danas odluku o produženju pritvora za Miodraga Musića, a izricanje presude za oca i sina zakazano je za 11. jul.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana? (VIDEO)
Live TV

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana? (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Ninoslav Cmolović, pomoćnik direktora policije, kao i pukovnik Miroslav Španović.

30.06.2024

18:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija