• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.06.2024

13:11 >> 13:57

Prva izjava ministra Dačića nakon svirepog napada na žandarma: Nesumnjivo je da se radi o terorističkom aktu, uhapšeno je nekoliko osoba!

Prntscreen

Vesti

Prva izjava ministra Dačića nakon svirepog napada na žandarma: Nesumnjivo je da se radi o terorističkom aktu, uhapšeno je nekoliko osoba!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obratio se javnosti ispred Urgentnog centa nakon svirepog napada pripadnika Žandarmerije, koji je zadobio teške telesne povrede prilikom obavljanja službene dužnosti.

- Kao što ste obavešteni danas oko 11 časova, žandarm je napadnut. Tamo se nalazio na redovnom obezbeđenju, sam objekat obezbeđuje žandarmerija i tu se nalazi kućica i danas je nepoznato lice, kažem nepoznato, dok tužilaštvo ne utvrdi identitet, prišlo je policajcu više puta i postavljalo pitanja. Potom se ponovo vratio, otvorio vrata kućice, imao je kesu sa sobom, izvadio je samostrel, žandarm je odmah reagovao izvadio pištolj i borio se dok nije pao. Napadač je peminuo nakon pola sata, a žandarm je preživeo i strela mu je bila u vratu. Ne bih da govorim o nekim aspektima ovog događaja, operacija je u toku, nadam se da će sve biti u redu, s obzirom na to da je mesto povrede veoma delikatno - istakao je Dačić i dodao:

- Specijalno tužilaštvo je preuzelo slučaj, iako identitet lica nije utvrđen, ali nesumnjivo je da se radi o terorističkom aktu koji je uperen i protiv države Srbije i protiv pripadnika Žandarmerije. Da li je pojedinac delovao sam ili je bila grupa... Uhapsili smo još neke ljude preventivno koji su bili u blizini policijskih objekata i gledamo da povežemo slučaj. Sumnje su neke već prisutne i indicije postoje da je reč o licima koja su poznata službama bezbednosti i reč je o vehabijskom pokretu ali to nisu potvrđene informacije. Pojačali smo sve mere zaštite bezbednosti u gradu - saopštio je Dačić.

​"Spasilo mu je život to što nije izvadio strelu"

- Lekari kažu da mu je to možda sačuvalo život što nije izvadio strelu, uspeo je u ovakvom stanju da se odbrani, pucao je u napadaca, mislili smo da će preživeti da saznamo više. Imao je i nož. Suština je da je reč o terorističkom napadu gde su povezana lica koja imaju veze sa vehabijskim pokretom - rekao je ministar,  a potom je lekar izneo u kakvom je stanju žandarm.

Foto: Prntscreen

 

- Pacijent je životno ugrožen. Operacija je u toku. Ne možemo trenutno da damo više informacija.

Podsetimo, Dačić je izjavio ranije da je NN lice, čiji se identitet utvrđuje, danas oko 11 sati pucalo iz samostrela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbeđenja ambasade Izraela i pogodio ga u vrat. Pripadnik Žandarmerije M.J. (1990) je u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posledica ranjavanja preminuo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija