• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. ć.

01.07.2024

21:05

Vehabija se branio ćutanjem kod tužioca! Predložen pritvor za Igora Despotovića!

MUP Srbije

Vesti

Vehabija se branio ćutanjem kod tužioca! Predložen pritvor za Igora Despotovića!

Podeli vest

Igor Despotović, vehabija koji je, kako se sumnja, sarađivao sa Milošem Žujovićem (25) koji je u subotu upucao iz samostrela žandarma ispred izraelske ambasade, branio se večeras ćutanjem na saslušanju u Javnom tužilaštvu z aorganizovani kriminal u Beogradu.

Igor Despotović se tereti da je izvršio krivično delo terorističko udruživanje, koje se dovodi u vezu sa napadom i povređivanjem pripadnika Žandarmerije M. J., koji je 29. juna obezbeđivao Ambasadu Izraela u Beogradu, a koga je napao sada pokojni Miloš Žujović, saopšteno je iz JTOK.

Javni tužilac za organizovani kriminal predložio je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogardu, da se Despotoviću odredi pritvor.

Despotović je poznat policiji i istražnim organima. On je 23. aprila ove godine po drugi put prvostepeno osuđen na 3 godine robije zbog podsticanja na terorizam, a pravosnažnu presudu čekao je na slobodi nakon što mu je odlukom Apelacionog suda u Beogradu ukinut pritvor. Sumnja se da je odmah po izlasku na slobodu Despotović krenuo da smišlja novi plan i širi jezive i zapaljive teorije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera ložač

pre 1 dan

Oderite ga od batina kao rusi one ima da se seti i za čukunbabu za takve ne treba imati milost

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija