• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

02.07.2024

12:42

Odloženo suđenje Miloviću, advokati treba da se upoznaju sa novom dokumentacijom

Maša

Vesti

Odloženo suđenje Miloviću, advokati treba da se upoznaju sa novom dokumentacijom

Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je za 3. jul odoloženo suđenje pripadnicima grupe crnogorskog policajca Ljuba Milovića, koji se terete da su prevezli više od šest miliona evra. Taj novac je, kako se sumnja, stečen krijumčarenjem velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Suđenje je odloženo jer je tužilac dan pre suđenja dostavio odbrani podnesak kojim se identifikuju korisnici "Skaj" aplikacije.

Tužilaštvu je sudija naložila da pribavi taj podnesak, jer je sudsko veće prihvatilo celukupan sadržaj sa te aplikacije, ali nije prihvatilo kao dokaz izveštaji MUP-a o sadržaju i identifikaciji korisnika Skaj aplikacije.

Svi advokati su tražili odlaganje suđenja jer nisu imali vremena da se upoznaju sa podneskom, sa čim se sudija složila i odložila suđenje za sutra.

U ovom predmetu u odsustvu se sudi Miloviću, Strahinji Kutlešiću i Aleksandar Milojević, dok su Milović i Kutlešić nalaze u bekstvu.

Crnogorski policajac Milović se optužnicom tereti kao vođa ove grupe.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal Miloviću se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženog krivičnog dela pranje novca u saizvršilaštvu.

Pored Milovića za ista krivična dela optuženi su i radnica BIA Dušica Jovanović, njen suprug Danijel Jovanović, vlasnik firme "Blumen market" Aleksandar Milojević, Strahinja Kutlešić, Milivoje Kišić, Miodrag Pamučina, Živojin Filipović i Milan Krstović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija