• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug.rs

02.07.2024

18:06

Sestra ubice Aleksandra Šarca ne može na slobodu! Nudila jemstvo 10.000 evra, a više ne može da skupi!

Printscreen

Vesti

Sestra ubice Aleksandra Šarca ne može na slobodu! Nudila jemstvo 10.000 evra, a više ne može da skupi!

Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je izvođenjem dokaza nastavljeno suđenje pripadnicima grupe "vračarci" optuženim za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava.

U sudnici je danas prikazan video snimak muškarca s maskom na licu, kačketom, u crvenoj jakni i crnoj torbi kako trči u blizini TC Ušće, gde je dve minute pre toga ubijen Aleksandar Šarac (34).

Na snimku se vidi da toj osobi na travu ispada predmet nalik na pištolj.

Majka ubijenog Šarca se javila za reč i navela da na tom snimku nije tačno vreme jer je njen sin ubijen u 16.15 sati, dok je i na snimku na kom osumnjičeni za ubistvo beži isto vreme.

Sudija je, međutim, objasnila da je vreme na tom snimku 16.17 sati.

Tužilaštvo optužnicom tvrdi da je ta osoba Lazar Ilić, koji je optužen da je direktni izvršilac ubistva Aleksandra Šarca.

Foto: Arhiva Informer

Šarac je ubijen u podzemnoj garaži Tržnog centra Ušće

Njegova sestra Aleksandra Čović je rekla da ne prepoznaje svog brata na tim snimcima, navodeći da je on krupniji i dodala da se na snimcima ne vide oči ni uši pa ne može da prepozna osobu na snimku.

Između ostalog, izvedene su kao dokaz fotografije stana u Bulevaru Mihajla Pupina, snimci video zapisa lifta te zgrade, parkinga i ulaza.

Prikazana je i pisana dokumentacija o veštačenju elektronskih uređaja koji su zaplenjeni od optuženih i članova njihovih porodica, na šta je branillac optuženog vođe grupe Nikole Vušovića, Luka Nikolić rekao da su svi uređaji oduzeti od njegovih roditelja.

Optuženi Nikola Kačarević je rekao da uređaji koji se navode kao njegovi nisu samo njegovi, već da je policija oduzela telefone njegovoj supruzi, majci, sestri, njenom detetu.

Foto: Printscreen, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Nikola Kačarević sa bivšom suprugom Tamarom Đurić

Dokumentacija o finansijskoj istrazi za Vušovića i Uroša Piperskog i članove njihove porodice je izvedena kao dokaz, kao i prikaz njihovih prihoda.

Na optuženičkoj klupi je 28 optuženih, dok je njih 17 odsutno, neki su u bekstvu, a nekoliko njih je u zatvorima u Evropi.

Prema navodima iz optužnice, vođe ove grupe su Nikola Vušović, Uroš Piperski i Radoje Zvicer, koji je inače označen kao vođa "kavačkog" klana.

U ovom predmetu optuženo je ukupno 45 osoba, dok se u odsustvu sudi 17, među kojima su i vođe grupe Nikola Vušović, Radoje Zvicer i Uroš Piperski.

Foto: printscreen/Libertas press

Radoju Zviceru se sudi u odsustvu

Vušović i Zvicer su u bekstvu, zbog čega im se sudi u odsustvu.

Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića i 17. oktobra 2020. godine Aleksandra Šarca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića, kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su, između ostalog, cijanidom pokušali da otruju Strahinju Savića koji se nalazio u pritvoru u Crnoj Gori i bio je spreman na saradnju sa istražnim organima te države.

 

Jedinoj ženi koja se nalazi na optužnici protiv pripadnika takozvanog "vračarskog klana" Aleksandri Čović, sudsko veće Specijalnog suda u Beogradu odbilo je danas predlog njenog branioca, advokata Nikole Ristića da joj ukine pritvor u kom je od aprila prošle godine i izrekne joj blažu meru.

Hteli da otkriju Savića cijanidom

- Predlažemo ukidanje pritvora, ili zamenu blažom merom zabrane napuštanja stana, ili jemstvom u visini od 10.000 evra. Mi ne možemo od cele porodice da skupimo da predložimo više od 10.000 evra za jemstvo, ima kuću, ali se vodi na baku i nije uknjižena. Žena je godinu i nešto u pritvoru. Toliko možemo da ponudimo, jer više nema a ne možemo da predložimo nešto što nema - rekao je njen branilac advokat Nikola Ristović. Sa ovim većem se nije saglasio tužilac Milenko Mandić, a sudsko veće je posle kratkog većanja odlučilo da ga odbije, piše Kurir.rs.

Aleksandra Čović je rođena sestra Lazara Ilića, koji je optužen da je u oktobru 2020. u tržnom centru Ušće ubio Alaksandra Šarca.

Ilić je, podsetimo, uhapšen u januaru 2021. sa Strahinjom Savićem u Crnoj Gori.

Rođena sestra Lazara Ilića, sumnjiči se da je sa učestvovala u planiranju ubistva Strahinje Savića, za kog su Radoje Zvicer i ostali pripadnici vračarskog klana posumnjali da je pristao na saradnju sa policijom.

Prema navodima tužilaštva, oni su mu u pečenje koje su Saviću preko sestre poslali u pritvor u Bijelom Polju stavili cijanid, kako bi ga otrovali.

Međutim, kako se navodi, iako je pojeo meso otrov nije delovao i on je preživeo.

Optužnicom je obuhvaćeno 45 okrivljenih, a nastavak suđenja zakazan je za 5. septembar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Poslanik SPS Igor Braunović, preti Vučiću?
Politika

Nebojša Bakarec: Poslanik SPS Igor Braunović, preti Vučiću?

Igor Braunović, poslanik SPS, generalni direktor državnog preduzeća „Srbijašume“ već 15 godina, član Glavnog odbora SPS, je 28.6.2024. godine, na Vidovdan, na planini Bobiji, u zapadnoj Srbiji, održao sramni govor na kome bi mu pozavideli Milovan Brkić, Srđan Milivojević, Ćuta Jovanović i Radomir Lazović zajedno. Snimak tog govora Braunović je objavio na društvenim mrežama političkog udruženja „Naša Drina“ čiji je predsednik.

04.07.2024

17:46

TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija