• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

03.07.2024

13:38

Milinko Brašnjović saslušan u tužilaštvu! Ubijao za "kavčane" i Velju Nevolju

MUP Srbije

Vesti

Milinko Brašnjović saslušan u tužilaštvu! Ubijao za "kavčane" i Velju Nevolju

Podeli vest

Milinko Brašnjović (42), koji se sumnjiči da je bio direktni izvršilac likvidacije vođa "škaljaraca" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. u jednom restoranu u Atini, saslušan je u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

- Sprovedena je dokazna radnja saslušanja osumnjičenog Brašnjovića. Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nastavlja istragu i preduzimanje daljih dokaznih radnji - kratko je potvrđeno iz tog tužilaštva za medije. 

Brašnjović je negirao krivicu, ali kako je njegov advokat Luka Nikolić objasnio on nije detaljno iznosio odbranu.

Podsetimo, Brašnjović o kom se godinama ništa nije znalo i čak se sumnjalo da je ubijen, uhapšen je 27. februara ove godine u mestu Benidorm u Španiji, u saradnji policijskih službenika SBPOK-a i španske Nacionalne policije.

Foto: MUP Srbije

Osumnjičeni Milinko Brašnjović u junu iz Španije izručen Srbiji uz velike mere bezbednosti

 

Odmah nakon hapšenja Srbija je uputila zahtev za njegovo izručenje i on je,18. juna, uz ogromne mere obezbeđenja prebačen u pritvor u Beogradu.

Inače, prema navodima svedoka-saradnika, koji su svedočili o zločinima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Brašnjović je bio saradnik te kriminalne grupe i učestvovao u ubistvu vođa "škaljarca" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. u Atini.

Foto: Shutterstock/arhiva

Igor Dedović i Stevan Stamatović ubijeni u Atini

 

 

- Ljubomir Lainović je ubio Stamatovića, koji je skočio na pištolj, a Brašnjović Dedovića koji je odmah dobio metak u čelo i glava mu je pala u tanjir - opisao je detalje likvidacije u restoranu u Atini svedok-saradnik.

Svedok-saradnik Bojan Hrvatin detaljno je govorio o njegovoj ulozi u likvidaciji "škaljaraca" u Atini. 

- Što se tiče Atine, Milinko Brašnjović koji je bio jedan od direktnih izvršilaca mi je ispričao da su bili uhapšeni par dana ranije u Atini i da je Veljko bio ljut, da su nosili maske i da su se dvoumili da li da ulaze u restoran jer je bilo kamera. On je objasnio da je ušao i rekao "kalispera". Video je da nisu za stolom za kojim je trebalo da sede, ali da ih je video za drugim stolom. Rekao je da nisu obraćali pažnju, da je on pucao u Dedovića, a da je Ljubomir Lainović prišao i pucao u Stamatovića koji je skočio na pištolj. Rekao mi je da su bili pred odustajanjem, jer im je javljeno samo da su u Atini, ali da ih je Veljko snimio i da su tada realizovali. Milinko Brašnjović je u tom trenutku bio u šteku od škaljarskog klana, jer su Veljko i Mrako lažirali njegovu smrt i on je za škaljarski klan bio mrtav - otkrio je svedok-saradnik u sudnici.

Prema rečima svedoka-saradnika, posle likvidacije u Atini, Brašnjović je prebačen u inostranstvo, a Lainović ubijen.

Foto: Miloš Rafailović/Tanjug Rade Prelić

Brašnjović ubijao za "kavački" i "mesarski klan"

 

Hrvatin je precizirao da je Brašnjovića video krajem avgusta 2020. u Turskoj.

- Krajem avgusta, Veljko Belivuk je pozvao da odemo u Tursku. Miloš Budimir i ja smo otišli na jedan aerodrom, nije Ataturk, nego manji i odatle smo leteli u Antaliju. Tu smo sačekali i Duleta Duška Roganovića, koji je dolazio iz Albanije, on je kasnio jer je dečko invalid, pa ga je osoblje ukrcalo, a mi smo kasnili i drugim letom smo došli uveče. Otišli smo u mesto u kom je Belivuk imao iznajmljenu vilu, tu vidim i momka koji se zove Milinko Brašnjović, na skaju Gadafi, zvali su ga Mili, Fejs, Gadafi - ispričao je navodeći da je par dana kasnije sa porodicom u rizort došao i Marko Miljković i da je par puta dolazio sa ženom u kuću u kojoj su bili i drugi svedok-saradnik Srđan Lalić, kao i Miloš Budimir.

Svedočeći o zločinima zloglasnog klana okrivljeni-svedok Srđan Lalić je takođe govorio o Brašnjoviću i otkiro da su imali "krticu" među "škaljarcima" koja je poverenje stekla tako što je vođama škaljarskog klana obećala da može da otme i ubije Brašnjovića. Oni su to, prema tvrdnjama svedoka-saradnika, prihvatili i platili 200.000 evra.

Foto: Printscreen/Beta Ana Slović

Srđan Lalić u Specijalnom sudu svedočio o ubistvu "škaljaraca" u Atini

 

- Izrežirali smo sve, ja sam kupio lažnu krv, koja se koristi na filmskim setovima, polili smo i razmazali po stanu, a u blizini kuće braće Budimir (optužena braća Miloš i Marko Budimir, prim.aut) smo iskopali rupu i slikali ga kao mrtvog - otkrio je Lalić kako su, preko isceniranog ubistva uhapšenog Brašnjovića uspeli da ubace krticu u suprotstavljeni klan i preko nje dobijaju sve informacije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija