• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.07.2024

16:50

"Teroristi i kriminalci ne spavaju"! Ministar Dačić sa proslave dana SAJ: "Srbija se ponosi vama" (FOTO)

Tanjug

Vesti

"Teroristi i kriminalci ne spavaju"! Ministar Dačić sa proslave dana SAJ: "Srbija se ponosi vama" (FOTO)

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da rezultati pripadnika SAJ jedinice najbolje svedoče o tome da je SAJ siguran oslonac države u borbi protiv svih vidova kriminala i terorizma.

- Srbija je stabilna i bezbedna i tako će i ostati, jer ste decenijama unazad vi pokazali da ste spremni da date život za nju - poručio je Dačić na obeležavanju Dana Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a i jubileja - 45 godina postojanja jedinice.

Podsetio je da je od osnivanja jedinica nekoliko puta menjala naziv i konstatovao da su, pored toga, principi rada ostali isti.

- Odlučnost, profesionalizam, hrabrost i efikasnost u teškim situcijama bili su i ostali vaš zaštitni znak. To ste bezbroj puta potvrdili konkretnim akcijama - poručio je Dačić pripadnicima jedinice.

Ocenio je da savremenom svetu prete brojne opasnosti i naveo da nas nedavni teroristički napad ispred izraelske ambasade podsetio na ozbiljnost pretnji sa kojima se suočavamo.

- Teroristi i kriminalci ne spavaju i zato moramo bitni stalno budni i na oprezu - istakao je Dačić.

 

 

On je pripadnicima jedinice poručio da stoje na prvim linijama odbrane Srbije i da je njihova hrabrost, požrtvovanost i profesionalizam primer i inspiracija za sve.

Usaglasio se sa predlogom komandanta SAJ-a da na dan Dan policije pripadnici policije u špaliru pozdrave decu svojih poginulih kolega.

Podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao veoma visoku ocenu policiji i BIA-i za aktivnosti koje su sproveli prethodnih dana, nakon terorističkog napada ispred izraelske ambasade i poručio je da će država prva udariti na one koji nameravaju da udare na nju.

Dačić je istakao da pripadnici SAJ-a koji su branili Srbiju i narod nisu ratni zločinci. 

- Srbija se ponosi vama i sigurno je da će uvek stajati iza onih koji se nalaze na braniku naše zemlje i naših državnih i nacionalnih interesa - poručio je Dačić.

Ocenio je da zajednički cilj Ministarstva i pripadnika policije treba da bude što veće poverenje naroda i građana u tu instituciju.

 

Foto: Tanjug

Ivica Dačić obilazi SAJ

 

Dačić je najavio da će do kraja nedelje biti razmotrena trenutna situacija sa crvenim alarmom o terorističkim pretnjama u Srbiji.

Komandant jedinice, pukovnik policije Spasoje Vulević naveo je da je jedinica od svog osnivanja uvek težila da odgovori na sve postavljene zadatke.

- U svetlu trenutnih bezbednosnih izazova, sa kojima se savremeni svet suočava, uz migraciju stanovništva iz drugih delova sveta ka Evropi, načelo stalne pripravnosti i gotovosti prikladno definiše naše operativne principe - odlučnost, iznenađenje, brzina - rekao je Vulević.

On je istakao saradnju jedinice sa Vojskom Srbije, kao i da je oprema koja je nabavljena poslednjih godina omogućila da SAJ bude uvek korak ispred.

Naveo je da posebno mesto u srcima pripadnika jedinice zauzima 16 poginulih kolega.

- Njihova žrtva predstavlja trajni primer časti, herojstva i patriotizma, koji nam obasjava i pokazuje put kojim treba dalje da idemo - rekao je Vulević.

Poručio je da je SAJ spreman u svakome trenutku da zaštiti živote i sigurnost građana Srbije.
Specijalna antiteroristička jedinica je organizaciona jedinica u sastavu Direkcije policije, Ministarstva unutrašnjih poslova.

SAJ je savremena, visokoprofesionalna antiteroristička jedinica policije, usko specijalizovana i opremljena najsavremenijom specijalističkom opremom, namenjena za izvršavanje složenih i visokorizičnih zadataka bezbednosti i zaštite Republike Srbije i njenih građana. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija