• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

03.07.2024

18:31

Svedoči kuma Zorana Marjanovića: Da li je Vera "ključarka" svih tajni?

ata/Jelena Ivić/printscreen/Emisija Pod sjajem zvezda

Vesti

Svedoči kuma Zorana Marjanovića: Da li je Vera "ključarka" svih tajni?

Podeli vest

U nastavku suđenja Zoranu Marjanoviću (46), optuženom za ubistvo supruge Jelene (33), sutra bi pred Višim sudom u Beogradu trebalo da svedoči Vera Vukomanović, kuma i komšinica porodice Marjanović koja je praktično živela sa njima u kući u Borči kao član porodice.

U pitanju je osoba koja se poslednja čula sa ubijenom pevačicom "Granda" tog  2. aprila 2016., uoči njenog nestanka na nasipu u Borči.

Ona je prvi put dala svoj iskaz pred istim sudom u februaru 2020., tokom prvog postupka posle kojeg je Marjanović bio osuđen na 40 godina zatvora. Tu presudu je Apelacioni sud ukinuo i naložio novo suđenje.

Poslednja se čula se Jelenom

Vukomanovićeva je do detalja opisala kobni dan i šta se sve dešavalo u kući Marjanovića. 

- Tog jutra sam kupila hleb i došla na kafu kod njih. Zoranov sin Uroš se ubrzo probudio, jer je imao polaganje vožnje. Zoran, Jelena i mala Jana su ustali oko 13 časova, a tada se Uroš vratio kući i ušao je u njihovu sobu da im kaže da je položio - prisetila se kuma Vera i dodala:

- Jeca je odlučila da džogira, pošto je bio sunčan dan. Dala je Jani da jede i onda su njih troje izašli. Vladimir (pokojni Zoranov otac) je zatim otišao do prodavnice pa smo Zorica (pokojna Zoranova majka) i ja smo ostale same. Požalila se da je bole žuljevi na nogama. Nisam mogla da nađem nožić da joj to sredim pa sam pozvala Jecu u 16.42. Rekla mi je da je nožić u natkasni i zamolila me je da završim ručak. Bila je zadihana, jer je trčala.

Usledio je, kako je kazala, povratak Vladimira kući koji im je sav usplahiren saopštio da ga je Zoran zvao i rekao mu da je Jelena nestala. Vladimir je potom ušao u sobu po mlađeg sina Miloša i sa njim odmah krenuo kolima do nasipa: 

- Ubrzo sam se čula sa Zoranom koji me je zamolio da pozovem sve bolnice i proverim da li imaju neku informaciju o Jeleni. Strahovao je da joj je pozlilo, jer je postila. U sledećem razgovoru mi je rekao da prijavim njen nestanak. Pozvala sam taksi oko 18 časova i otišla u sedište beogradske policije. Međutim, tamo su mi rekli da ne mogu ja da podnesem prijavu, već to mora da učini neko od članova porodice.

Potom su, navela je dalje, Zoran i Vladimir došli u policiju i prijavili Jelenin nestanak, nakon čega su se oko 20 časova svi zajedno vratili u Borču. Vladimir i Zoran su ponovo otišli na nasip, a ona je u kući zatekla Zoricu, Janu i njenu vaspitačicu Lenku.

Tvrdi da su imali skladan brak

- Jana je crtala nešto i rekla da joj se mama izgubila u travi. Sećam se da su u neko doba inspektori došli po Jeleninu odeću da bi psi mogli po mirisu da je traže. Zoran i Miloš su se kasno vratili i proveravali Jecin Fejsbuk profil na kompjuteru. Zatim su ponovo sa Miloševom devojkom Milicom, oko pet ujutru, otišli na nasip - ispričala je Verica i prisetila se šoka kada su sutradan, 3. aprila, saznali da je Jelena nađena mrtva:

- U jednom trenutku sam čula plač i kuknjavu u dvorištu, ne znam koliko je tačno bilo sati. Vladimir je govorio: 'Kako Jeca, zašto baš ona". Tu se skupilo mnogo komšija.

Vera je na kraju istakla i da su Jelena i Zoran imali "skladan i normalan brak". Mnogi je smatraju za osobu koja je najbolje poznavala sve tajne unutar ove porodice, ali o tome do sada nije želela da priča.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija