• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

04.07.2024

15:08

Trudnica nožem izbola šestogodišnju ćerku! Produžen pritvor majci nasilnici

informer.rs

Vesti

Trudnica nožem izbola šestogodišnju ćerku! Produžen pritvor majci nasilnici

Podeli vest

Osnovni sud u Nišu produžio je pritvor Nišlijki Š. B. (20) koja je uhapšena 24. maja, jer je u kući svoje majke u naselju Stočni Trg nožem izbola šestogodišnju ćerku.

Sudija za prethodni postupak je Š. B. odredio pritvor 26. maja, a nakon isteka roka od 30 dana ta mera je produžena.

- Osumnjičenoj je 20. juna produžen pritvor do 23. jula zbog nasilja u porodici, kako ne bi uticajem na svedoke ometala postupak, te zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom periodu ponoviti krivično delo - saopštila je sudija Ana Gajić Ristić, portparol Osnovnog suda u Nišu.

Svađa zbog haljine

Jedini svedok monstrouznog napada je Ševija Benulović, baka Š. B., koja je bespomoćno posmatrala kako joj unuka ubada dete, a nije mogla da joj pomogne jer je nepokretna.

- Ništa nije nagoveštavalo da će se ovako nešto desiti. Unuka se normalno ponašala, da bi se u jednom trenutku sa snajom posvađala oko haljine. Snaja je tvrdila da je njena, a moja unuka da nije. Prepirale su se, ali nisam ni slutila da će to dovesti do ovakvog ishoda. Dete se igralo kada je moja unuka, bez ikakvog razloga, dograbila nož i počela da ga ubada po njenim leđima. Malena je vrištala, a ja sam samo mogla da gledam njene muke, jer ne mogu da hodam - ispričala je ova žena, nakon što joj je unuka uhapšena.  

Foto: D.K.

Nepokretna baka Ševija prisustvovala krvavom nasilju

Tada je kazala da ne zna ko je pozvao policiju, već da je patrola stigla i odvela njenu unuku:

- Ne znam šta joj je bilo. U drugom je stanju, čeka četvrto dete. Jedno je u domu, dva su sa njom. Tu je bila kod nas, jer joj je muž u Nemačkoj. Odvela je policija i više ništa ne znam, svi smo mnogo potreseni.

Kako saznajemo, Š. B. nije ni reč rekla ni policiji ni radnicima Centra za socijalni rad, koji su odmah došli na mesto incidenta kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti radi zaštite deteta.

- Nije se branila, samo je ćutala. Odvedena je u pritvor i to je sve što znam - izjavila je jedna komšinica koja je prisustvovala odvođenju osumnjičene za nasilje u porodici.

Dete, koje još nema punih šest godina, odvedeno je u Univerzitetski klinički centar gde je ustanovljeno da ima tri ubodne rane koje su kvalifikovane kao lake povrede.

Devojčica je otpuštena na kućno lečenje, po odluci Centra za socijalni rad poverena je na čuvanje baki po ocu Saneli Alimović.

Troje dece Š. B. je pod merama socijalne zaštite. Institucije će se uključiti i kada se bude porodila sa četvrtim. Kako nam je rečeno u niškom Centru za socijalni rad, jedno dete je zbog zdravstvenih problema smešteno u specijalizovanu ustanovu za mališane sa smetnjama u razvoju, dok je drugo dvoje dodeljeno na privremeno starateljstvo roditeljima njenog supruga.

- Obavljamo nadzor nad vršenjem starateljstva, juče je ovde bila baka sa decom i ustanovili smo da se o njima dobro brine. O trajnom starateljstvu nad decom Š. B. odlučiće Osnovni sud, a ko će obavljati tu dužnost zavisiće i od ishoda krivičnog postupka koji se protiv nje vodi - rečeno nam je u ovoj ustanovi.

Baka preuzela dvoje dece

Sanela Alimović, svekrva Š. B., je nakon njenog hapšenja kazala je da joj decu više neće vratiti, jer je zabrinuta za njihovu bezbednost:   

- Mogu da sa punim pravom kažem da je ona veoma loša majka. Jedno dete joj je zbog toga i oduzeto, veoma je agresivna. Više je ne smatram svojom snajom, jer žena koja to uradi svom detetu ne zaslužuje da bude majka, to je zver.

Ako bude osuđena, Š. B. preti kazna zatvora od dve do 10 godina. S obzirom na to da je nasilje učinjeno prema maloletniku, Krivični zakonik predviđa i težu sankciju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava! (VIDEO)
Live TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava! (VIDEO)

Danas se navršava 32 godine od stradanja Srba u srednjem podrinju. Najmlađa žrtva bio je dečak od samo četiri godine. Za ove zločine niko nikada nije odgovarao. Naši zvaničnici iz Srbije i Republike Srpske otišli su danas da odaju počast srpskim žrtvama. Na ovu temu u "Info večeri" govorili su novinar "Politike" Marko Lakić, član predstavništva SNS-a Vladimir Marinković i Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a. Uživo u program uključio se i Brano Vučetić iz Bratunca koji je ispričao svoja svedočenja o zverstvima Nasera Orića, kao i Radojka Filipović iz Bratunca koja je ispričala svoja svedočenja.

06.07.2024

22:30

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija