Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

10.07.2024

09:19

"Tukao ju je, videla sam da joj je počupana kosa": Majka Noe Milivojev ispričala šta se dešavalo pre ubistva

prinscreen/društvene mreže

Vesti

"Tukao ju je, videla sam da joj je počupana kosa": Majka Noe Milivojev ispričala šta se dešavalo pre ubistva

Podeli vest

Porodica Noe Milivojev tragala je za njom od 18. juna. Potraga je trajala tri nedelje, a niko nije bio svestan da se njeno telo nalazi u stanu Ognjena Dabetića, kom se sudi za ubistvo. Vest o pronalasku tela pristigla je 6. jula prošle godine. Roditelji Noe Milivojev dali su, kao oštećeni, iskaze u tužilaštvu, a njen otac već je svedočio i pred sudom.

Noina majka Borislava Milivojev je u avgustu prošle godine u tužilaštvu ispričala da Dabetića ne poznaje lično i da se nikada nije čula sa njim, ali da za njega zna iz Noine priče.

- Pričala mi je da je Ognjen tuče, dosta je trpela. Čupao ju je za kosu, drogirao ju je, davao joj lekove, izbacivao je iz stana. Nije htela da priča o tome zbog čega to radi. Iz njene priče znam da su bili u emotivnoj vezi nekih sedam meseci. Nakon što je Noa napunila 18 godina, jedno vreme je radila u Mađarskoj, ali se nije snašla. Zatim je boravila kod bake i deke u naselju Šangaj u Novom Sadu, odakle nas je posećivala, a takođe je odlazila kod Ognjena. Znam da joj je Ognjen dao novac da iznajmi garsonjeru negde u Zemunu, kod neke žene, gde je boravila od 3. do 18. maja 2023. godine - ispričala je.

Foto: Foto: T.I., Facebook

 

 

Noa se nakon toga, prema navodima iz optužnice, iselila iz spomenutog stana i živela po hostelima, a to joj je plaćao njen drug Ivan, kog Noina majka, kako je rekla, takođe ne poznaje lično, ali za njega zna iz priče.

- Pričala mi je da ju je Ognjen tukao tokom cele veze. Znam da su imali svađe, ali mi nije pričala oko čega. Poslednja tri-četiri meseca mi je pokazivala modrice po rukama, po licu. Svakodnevno smo se čule preko mesindžera. Jednom prilikom sam primetila da joj je počupana kosa na jednom mestu i za sve to mu je rekla da joj to radi Ognjen. Pitala sam zašto ne prijavi, a ona je rekla da ne želi. Možda se i plašila - dodala je.

Majka je istakla i da bi se Noa javljala kada je odlazila kod Dabetića i vraćala se od njega, ali da se nisu čule dok je bila kod njega, kao i da je izvesno vreme pre ubistva videla snimak koji je kružio po društvenim mrežama, a na kojem se videlo kako muškarac kog zovu Kengur seksualno zlostavlja Nou. Majka je ispričala da je pitala Nou šta se dogodilo, a da je "ona odgovorila da nije bila svesna, da joj je sipano nešto u piće".

- Pričala mi je i da Ognjen drži drogu u frižideru. Kada bi odlazila kod Ognjena, uvek je plakala, bila je nervozna. Ona je 31. maja došla kod nas u selo i tu je bila do 1. juna. Radila je na njivi da zaradi. Sa društvom Danijelom i Ivanom je 2. juna otišla u neki klub u Beogradu i javila mi se, alal mi je i snimke. Kod nas je opet došla 6. juna, a sutradan je otišla za Beograd. Rekla je da je našla cimerku i da ju je Ognjen zvao. To je bio poslednji put da sam je videla - ispričala je Noina majka.

Dobijala poruke sa ćerkinog telefona

Objasnila je da su se u periodu od 7. do 17. juna često čule, da su razgovarale na video poziv. Istakla je da su komunicirale kao drugarice, da ju je Noa zvala kada kada nešto kupi, kada se ofarba. U tom periodu se, kako je ispričala, Noa ni na šta nije žalila, ali je negde 12. ili 13. videla spomenuti snimak sa Kengurom, koji su joj poslale Noine drugarice. Istakla je da je taj snimak "bio svuda po internetu".

Foto: N.Š.

 

 

- Čule smo se 17. juna, pokazala mi je cimerku Ana Mariju i rekao da želi da ide sa njom u Austriju kod njenih roditelja, da hoće da radi, da se opameti, da nađe posao i ima svoj dinar. To je bilo negde oko 14 sati. Međutim, uveče me je nazvala i rekla da ide kod Ogija, tako ga je ona zvala. Delovala mi je srećno. Oko 23 sata sam je pozvala i nije se javila. Nije se javljala ni u nedelju, a u ponedeljak oko pet sati ujutru me je pozvala Ana Marija i rekla da Noa nije došla kući. Bila je uznemirena i rekla da se boji da se nešto nije desilo - dodala je.

Borislava i njen suprug su tada otišli u policiju u Novom Sadu da prijave nestanak i rekli da je Noa otišla kod Dabetića, ali se, kako je rekla "ništa nije dešavalo". Policija ih je obavestila da je Dabetić rekao da Noa nije kod njega, a majka je opet otišla u policiju i rekla da "oseća da je Noa tamo".

- Nakon mog ponovnog odlaska u policiju, sutradan su me zvali da mi kažu da su ga našli. Hoću da dodam i da sam 20. juna dobila SMS sa Noinog broja telefona u kojoj je pisalo: "Baterija pet procenata, javljam se sa njim", na šta sam odgovorila pitanjem gde je i nisam dobila odgovor. Još jednu poruku sam dobila 22. juna u 3.43 sai: "Za 10 dana se vraćam, idem u Beč, ljub", na šta sam pitala šta će tamo i tražila da mi se odmah javi sa bilo čijeg telefona, ali nisam dobila odgovor. Ja mislim da te poruke nisu bile njene, odnosno da ih nije napisala ona, jer ona tako ne piše - rekla je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sport

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52