• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

10.07.2024

10:16

"Kosta sebe ne vidi kao problem": Jezivi detalji snimka iz masakra u Ribnikaru! "Dva dana su mi se vraćale te scene"

Informer, Društevene mreže/printskrin

Vesti

"Kosta sebe ne vidi kao problem": Jezivi detalji snimka iz masakra u Ribnikaru! "Dva dana su mi se vraćale te scene"

Podeli vest

Kosta K. je 3. maja 2023. godine napravio stravičan masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, tom prilikom je usmrtio 9 učenika i čuvara škole.

Snimak masakra je zabeležen na školskim nadzornim kamerama. Užasan snimak je videla samo nekolicina ljudi, a neki roditelji su se izjasnili da neće pogledati snimak jer hoće svoju decu da pamte onakvu kakva su bila ranije.

Stefan Ćorda, jedan je od advokata koji zastupa roditelje ubijene dece u Osnovnoj školi ''Vladislav Ribnikar'', a koji je istakao da se slaže sa odlukom da suđenje bude zatvoreno za javnost, jer kako kaže ono što je on imao prilike da vidi, a tiče se snimaka i fotografija ubijene dece potreslo bi svakoga.

Foto: Informert/D.Ć.

 

 

Te slike i taj video pucnjave, kada sam to gledao, a gledao sam svašta do sada, ja sam se lično uznemirio. Dva dana su mi se vraćale te scene. Mislim da u ovoj fazi sada, kada se predlažu dokazi, kada će biti predloženo neko veštačenje, u sudnici se otvore fotografije, video, dakle, pokaže se javno, podigne se, iz više uglova se gleda, vraća se. Znate, kada bi javnost bila uključena u to, to bi uznemirilo i odrasle građane, punoletne, a ne samo maloletne - priča on i dodaje:

- Bio sam lično prisutan kada su ispitivali maloletnog ubicu. I mogu da vam kažem da je moj utisak o njemu i onoga što se dešava u javnosti potpuno različit. U javnosti je bila pristuna glorifikacija ubice.. On ne vidi sebe kao problem. Prave žrtvu od same porodice... Stvorio se jedan balon, pritisak javnosti koji je bio ogroman, zato smatram da je dobro to što je privremeno isključena javnost.

Advokat Ćorda rekao je i da je video snimke iz ''Ribnikara'', te da su ga isti veoma uznemirili.

Cela sudnica je plakala. To su najteži sporovi koji postoje, a ovde tek najteže sledi. Biće jedan rat sa veštačenjima. Majci dečaka ubice stavlja se na teret da je njen DNK ostao na delu oružanog metka, to će se tek osporavati balističkim veštačenjima. Roditelji su najgore preživeli, a sada će ponovo morati da prolate kroz to, posebno će biti pogođeni - zaključio je Ćorda

Podsetimo, Kosta K., učenik OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 3. maja usmrtio je devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole. On je tog jutra s namerom da izvrši masakr zakasnio u školu i čas istorije, a onda sa dva očeva pištolja i punim rancem molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao. Usmrtio je najpre čuvara i dve devojčice koje su dežurale, a onda ušao u kabinet za istoriju gde je njegovo odeljenje imalo čas i ispalio rafal. Tom prilikom je usmrtio još šestoro vršnjaka, dok je još troje i nastavicu istorije teško ranio. Dvanaest dana kasnije, još jedna devojčica je nažalost, podlegla povredama.

U krvavom piru Koste K., nedužne živote su izgubili Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Dečak-ubica se od 3. maja nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke, Miljane Kecmanović se vode parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Strategija celog regiona je provociranje Srbije! Dojučerašnje komšije targetiraju Srbe i traže njihovu satanizaciju!
Live TV

Strategija celog regiona je provociranje Srbije! Dojučerašnje komšije targetiraju Srbe i traže njihovu satanizaciju!

Kabinet srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović uputio je urgentan dopis ministru spoljnih poslova u Savetu ministara BiH, Elmedinu Konakoviću, u kome traže da hitno i bez odlaganja odobre dolazak i prelet helikoptera MUP Srbije da bi pomogao u gašenju požara na području opštine Gacko, te da tako pokaže odgovornost prema ljudskim životima. Ovim povodom gosti "Info jutra" Informer televizije bili su profesor dr Milimir Mučibabić, univerzitetski profesor i analitičar i politikolog Ljuan Koko.

17.07.2024

12:34

Strašno je to što pripadnica tajne službe nije umela da vrati pištolj u futrolu! Nemoguće je da Ukrajinci izvrše atentat na Putina! (VIDEO)
Live TV

Strašno je to što pripadnica tajne službe nije umela da vrati pištolj u futrolu! Nemoguće je da Ukrajinci izvrše atentat na Putina! (VIDEO)

Kandidat za predsednika Amerike Donald Tramp nedavno je bio meta atentata koji je, pukom srećom, preživeo bez težih povreda. Da li je moguće da sličan napad zadesi i ruskog predsednika Vladimira Putina? Odgovor na ovo pitanje davala je Marina Galogaža, predsednica Udruženja sunarodnika Rusije, tokom gostovanja u "Info jutru" televizije Informer.

17.07.2024

10:02

Sport

Sprema se bomba! Gigant spremio 20 miliona evra za Srbina!
Fudbal

Sprema se bomba! Gigant spremio 20 miliona evra za Srbina!

Italijanski velikan Milan blizu je dogovora sa Strahinjom Pavlovićem (23), ali on po svemu sudeći neće biti jedini Srbin koji stiže na "San Siro", pošto je slavni klub započeo pregovore sa Udinezeom oko transfera Lazara Samardžića (22)!

17.07.2024

13:52

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija