• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.07.2024

09:39

Rođaci ubijeni sekirom: Optužen za ubistvo dede i babe ponovo na veštačenju

printscreen

Vesti

Rođaci ubijeni sekirom: Optužen za ubistvo dede i babe ponovo na veštačenju

Podeli vest

Marko P. (30) iz Zmjeva optužen za ubistvo dede Dragana M. (74) i njegove sestre Zore D. (83), ponovo će biti upućen na veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

Marko P. se nalazi u pritvoru, a tokom istrage se branio ćutanjem, međutim ipak je odlučio da progovori te je rekao da se ne seća da je počinio dvostruko ubistvo. 

Inače, on je optužen da je, 5. jula, u Zmajevu, sekirom ubio svog dedu Dragana i njegovu sestru Zoru, a zatim automobilom ubijenog pobegao sa lica mesta. Tela ubijenih pronašla je policija dan kasnije oko 23 sata i to pošto je rodnila prethodno prijavila da se ne javljaju na telefone dva dana.   

Na njihovim telima su pronađene vidljive povrede nanete oštrim predmetom, a u kući je primećena premetačina.

Marko P. uhapšen je pet dana kasnije u šumi na Vršačkom bregu iznad Vršca.Policija je prethodno primetila automobil ubijenog Dragana te su ubrzo našli i njegovog unuka. 

Kako je za medije rekao Goran Karadarević, advokat optuženog Marka, veštaci su kod njega  konstatovali poremećaj ličnosti - granični tip.

- Definitivno smatram da je sud trebao da prihvati predlog za kontrolno veštačenje zbog niza nedostataka i nelogičnosti na koje sam ukazao, ali i onih koje je sam sud uočio. Primera radi prethodni veštaci nisu dali odgovor na pitanje kako ne vide afekat kod okrivljenog i pored toga sto se isti nagomilavao u prethodnom periodu u odnosu na pokojnog oštećenog. Takođe veštaci ga ne vide i pored brojnih smrtonosnih udaraca kako je ovo delo izvršeno, koji udarci ukazuju na prisustvo ogromnog afekta koji je oslobođen kada su se okrivljeni i oštećeni posle duže vremena očigledno sreli. Očekujem da će nova ustanova kojoj bude povereno veštačenje odgovoriti na sva sporna pitanja -  rekao je za "Telegraf.rs" Karadarević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije
Politika

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije

Politika u dobroj meri oblikuje nacionalni interes i usmerava snage i kapaciteta ka njegovom ostvarenju. Istovremeno nacionalni interes mora biti nad politička kategorija, a naročito mora biti izvan dnevne politike. Dnevna politika je suština političkog delovanja i na njoj se pravi razlika između političara i državnika. Državnik je po prilici odličan političar, ali političar ne mora biti ujedno i državnik. Razlika se pravi na teškim, složenim i dugoročnim odlukama koje ne moraju uvek biti jednostavne ali su u korist nacionalnih interesa.

16.07.2024

21:45

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija