• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/republika

12.07.2024

13:14

Velja Nevolja napada svedoke okrivljene i tužilaštvo! Vođa "koljačkog klana" tvrdi da je optužnica laž

Informer

Vesti

Velja Nevolja napada svedoke okrivljene i tužilaštvo! Vođa "koljačkog klana" tvrdi da je optužnica laž

Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje pripadnicima kriminalne grupe Veljka Belivuka, optuženima za sedam ubistava, trgovinu drogom, nelegalno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Veljko Belivuk, vođa ozloglašenog klana, negirao je sve optužbe.

- Spasojević je ovde priznao da je izvršio krivično delo jer je od policajca tražio da proveri tablice automobila koji je navodno pratio njegovu devojku. Pitanje za tužilaštvo je da li će da ga optuži za to i da mu se oduzme status i vrati u pritvor, ili će da nastave sa zlouptrebama i falsifikatima - kazao je Belivuk.

Na ovu izjavu vođe klana odmah reagovao tužilac koji je rekao: "Ovo je uvreda za tužilaštvo."

Belivuk je na ovo odmah uzvratio.

- Znam da istina boli, a onog koga boli taj se javi. Molim da me tužioci ne prekidaju da ne gubim kontinuitet - kazao je Belivuk i nastavio sa svojim izlaganjem: 

- Srđan Lalić je rekao da je novcem od droge kupio hrvatski pasoš za koji tvrdi da nije falsifikat, ali ako pogledate da se u njemu nalazi Lalićeva slika, a podaci neke druge osobe, to je falsifikat. Rekao je da je kupio pasoš da bi mogao da se bavi kriminalom. S obzirom na to da je sa tim pasošem putovao po više zemalja Evrope, on je počinio više krivičnih dela. Da li tužioci misle da su okrivljeni saradnici lagali i da li će im ukinuti sporazum ili će da izvrše zloupotrebu službenog položaja? - pitao je Velja Nevolja.

Foto: informer.rs

Veljko Belivuk žestoko napao svedoka okrivljenog Srđana Lalića i tužilaštvo

 

On se osvrnuo i na izjavu druga dva svedoka okrivljena Bojana Hrvatina koji je rekao da je koristio više vrsta droge, kao i da je drogu kupovao od Gorana Veličkovića, a da je Spasojević opisao kako je preprodavao na stotine kilograma narkotika, a nijedan od okrivljenih saradnika nije optužen za narkotike i samim tim, nisu obuhvaćena sporazumom o priznanju krivice.

- Lalić je opisao da je kilogram kokaina uzeo na revers, da je taj kokain pao i da je bio dužan nekoj osobi za taj pad kokaina. On je u svojoj glavi okrivio izvesnog Perunovića, pozvao ga na stadion Partizana, a po njegovom dolasku ga tukao rukama, nogama, kuvanom motkom i držaljom od sekire koja je pukla na pola. Perunović je, navodno, dobrovoljno odlučio da Laliću prepiše kuću u Perastu. Da je tako tukao bilo koga od nas i mi bismo pristali da mu prepišemo i što imamo i što nemamo.  Sudija i mene i vas da je neko tako tukao pristali bi na sve. Međutim, vrednost kuće je daleko veća od tih 40.000 evra, to je iznuda. Mi moramo da verujemo Laliću jer ne sme da laže, da li će tužilaštvo da ukine sporazum zbog novih krivičnih dela? Da li smatraju da Srđan Lalić laže, pa će da mu ukinu sporazum ili će da ne učine ništa, odnosno da izvrše krivično delo zloupotreba službenog položaja? - upitao je Belivuk.

Belivuk je podsetio i da je oštećeni I. S. rekao da ga je Srđan Lalić tukao, silovao i mučio, a da "sud i tužilaštvo nisu Lalića pitali ništa o I. S," i da je Lalić jedino taj iskaz negirao kada ga je Miljković o njemu pitao.

- Da li laže Lalić, optužnica, sva trojica svedoka saradnika.. ja kažem da je sve neistina. Moram da napomenem, nisu svi okrivljeni saslušani za sva krivična dela koja im se stavljaju na teret. Rekli su da nisu imali vremena, a kad su mogli nezakonito da izvode svedoke saradnike, mogli su i zakonito da izvedu okrivljene na saslušanje - kazao je Veljko Belivuk. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sport

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija