• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.06.2024

17:58

Belivuk i Miljković mleli žrtve, a sad se prave ludi! "Na pitanja tužilaštva odgovaraću tek kad mi dostave nalaze obdukcije tih navodno nestalih"!

printscreen

Vesti

Belivuk i Miljković mleli žrtve, a sad se prave ludi! "Na pitanja tužilaštva odgovaraću tek kad mi dostave nalaze obdukcije tih navodno nestalih"!

Podeli vest

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje, počelo je ispočetka u Specijalnom sudu u Beogradu, a sada pred novom predsednicom sudskog veća Zoricom Avramović.

18.20 - Glavni pretres se nastavlja sutra

Današnji glavni pretres je prekinut i nastaviće se sutra, kada će advokati izneti svoja uvodna izlaganja.

Foto: printscreen/društvene mreže

Aleksandar Gligorijević Puki je namamljen u kuću u Ritopeku

18.02 - Tužilac o dokazima u vezi sa ubistvom Gligorijevića

Tužilac je detaljno opisao koji su dokazi u vezi sa ubistvom Aleksandra Gligorijevića, materijlne, iskaze svedoka, kao i porodice oštećenih.

To je učinio i za sve ostale žrtve, kao što se navodi i u pročitanoj optužnici, ali i za druga krivična dela koja se okrivljenima stavljaju na teret.

Tužilac je insistirao i na, kako kaže, svireposti koja se jasno vidi na fotografijama koje su pribavljene putem presretnute komunikacije.

17.54 - Predsednica suda pozvala je tužioce i odbranu da iznesu uvodna izlaganja

- Ostajemo pri svemu što se navodi u optužnici. Izložili smo dokaze na kojima se zasniva optužba kao i pravna pitanja o kojima će se raspravljati. Imamo materijalne tragove, svedoke saradnike koji će se izjasniti o krivičnim delima, iskazi osumnjičenih, sada okrivljenih, kao i prepiske sa aplikacije Skaj koje su zakonito pribavljene - naveo je tužilac i dodao:

- Postoje fotografije i video zapisi, kao i iskazi oštećenih koji su prepoznali svoje članove porodica.

17.37 - Završeno čitanje optužnica, izjasnili se okrivljeni

Čitanje optužnica je zavšeno, a sudije je rekla da se sada prelazi na sledeću fazu, odnosno na izjašnjavanje okrivljenih, prvi na redu je Veljko Belivuk.

- Razumeo sam optužnicu, nisam kriv ni za jedno delo koje mi se stavlja na teret. Izneću svoju odbranu detaljno, ali sada neću odgovarati na pitanja. Hvala - rekao je Belivuk.

Nakon njega izjasnio se Marko Miljković.

- Razumeo sam optužnicu, nisam kriv ni za jedno delo. Izneću odbranu, na pitanja suda ću odgovarati, a na pitanja tužolaštva onda kada mi dostave obdukcione nalaze ovih navodnih nestalih, ili kako ih već oni zovu - rekao je Miljković.

Foto: printscreen

U kući u Ritpeku su ubijali i sekli žrtve

Braća Budimir takođe su se izjasnili i rekli da nisu krivi, a Miloš Budimir je rekao da "ne zna ništa o ovim što je pročita i da samim tim nema šta da prizna".

Okrivljeni saradnik Srđan Lalić takođe je rekao da je razumeo optužnicu i da će izneti odbranu shodno sporazumu koji je potpisao.

Lalić se izjasnio krivim, a to je učinio i okrivljeni-svedok Bojan Hrvatin.

- Izjašnjavam se krivim po svim tačkama optužnice i izneću odbranu, ostajem pri svemu što sam rekao ranije - rekao je Hrvatin, a to je ponovio i treći okrivljeni-svedok Nikola Spasojević.

Svi ostali okrivljeni izjasnili su se da nisu krivi, a Nemanja Lakićević bio je izričit i rekao da na pitanja tužilaštva "nikada neće da odgovara".

Foto: ATA Images, Foto: Dejan Živančević

Miljković i Belivuk negiraju ubistva uprkos brojnim dokazima

Lakićević je, da podsetimo, na poslednjem ročištu koje je održano sa sudijom Vinkom Beharom pušten iz pritvora, da se brani sa slobode.

17.30 - Čita se deo optužnice vezan za ubistvo Radojevića

Tužilac sada čita deo optužnice po kojoj su pripadnici ove OKG okrivljeni za ubistvo Zdravka Radojevića, odnosno dopunu za isto delo koje se nalazi i na prvoj optužnici.

17.23 - Mitićevo telo isekli na komade, samleli i bacili u Dunav.

Ova optužnica podignuta je protiv Veljka Belivuka i 11 članova njegove kriminalne grupe.

Ovom optužnicom obuhvaćen je i Senad Rešović, pripadnik grupe koji je uhapšen oktobru, dok su svi ostali optuženi u pritvoru od 4. februara 2021. godine.

- Okrivljeni su da su hteli da se reše Mihajlovića jer je prodavao veće količine droge, te je bio konkurencija. Tako su Miljković i Belivuk u martu 2019. godine doneli odluku da se on ubije. To su učinili na taj način što su u kući u Surduku otrovali Mihajlovića nepoznatom supstancom, napravili lomaču, na koju su stavili telo Mihajlovića, a potom je zapalili. Prethodno su ga vezali, tukli i mučili i primoravali da kaže gde drži drogu, otključali mu telefon i od njegovog druga A.N. zahtevali da im preda mašinu za pravljenje tableta. To su radili u kući u Ritopeku, a zatim telo prevezli u Surduk gde su ga i ubili – navodi se u optužnici.

Belivuk, Miljković i njihov klan, osim za ubistvo Gorana Mihajlovića, optuženi su i za ubistvo Nikole Mitića, koga su 10. avgusta 2020. godine usred bela dana oteli ispred američke ambasade u Beogradu, mučili na stadionu Partizana u prostorijama koje su zvali "baza", a potom ubili u klanici u Ritopeku.

Oni su posle zločina razmenjivali poruke preko aplikacije Skaj. Kada su ga oteli, Belivuk je čestitao svima koji su učestvovali u "akciji".

"Svaka čast svima", poručio je Belivuk na njihovoj grupi za dopisivanje.

"Braćo, hvala. Svaka čast svima, ovo je desetka", dodao je Miljković.

Belivuk: "Usred belog dana, pred ljudima, nema bezobraznije, sad ćemo da se maknemo".

Telo Mitića, prema navodima optužnice, isekli su na komade, samleli i bacili u Dunav.

17.04 - Završeno čitanje prve optužnice

Tužilac je završio sa čitanjem prve optužnice i prešao na čitanje druge prema kojoj su okrivljeni optuženi za još dva ubistva, Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

17.00 - Narkotike držali u Humskoj

U nastavku je pročitana deveta tačka po optužnici, a to je držanje i neovlašćena prodaja narkotika koju su okrivljeni, prema navodima u istoj, između ostalog držali i u prostorijama na stadionu u Humskoj gde im je bila "baza".

16.50 - Nastavljeno čitanje optužnice

U Specijalnom sudu je nastavljeno čitanje optužnice i to u vezi sa krivičnim delima otmica i silovanje, dana 8. 9. i 10. avgusta 2020. u restoranu u Humskoj, u prostorijama ispod tribine, pojedini pripadnici ove OKG su silom odveli i maltretirali I.S, koji je preživeo stravično mučenje.

Šejić Aleksa, Mijat Simeunović i Lukić Selak Miloš zatekli su I.S. ispred restorana s telefonom u ruci i na silu ga uvukli u prostorije.

Zahtevali su da im kaže ko ga je poslao i optuživali ga da je cinkaroš, da ih snima, prati, i da sve to radi za navijačku grupu „Alkatraz“.

O tome su obavestili Miljkovića i Belivuka, zaključali ga u prostorije koje su koristili, držali vezanog tri dana i naizmenično ga tukli.

Tukli su ga drvenom motkom, koju su polomili od udaranja, jer je navodno “nameštao” vođe grupe. Aleksa Šejić ga je silovao - navodi se u optužnici i dodaje da su I.S. zatim pustili i rekli mu da se ne vraća, a da će ga u suprotnom, ubiti.

Inače, Šejić je, prema navodima Tužilaštva za organizani kriminal, radio kao konobar u Humskoj, a zadatak mu je bila i prodaja narkotika u pomenutom kafiću, preneo je Kurir.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17