• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

15.07.2024

12:32

Dušku Šariću ukinut kućni pritvor: Ne sme da napušta Beograd, a traži operaciju u Nemačkoj

Marko Đoković, Danica Ćuruvija, Zoran Sinko

Vesti

Dušku Šariću ukinut kućni pritvor: Ne sme da napušta Beograd, a traži operaciju u Nemačkoj

Podeli vest

Veće Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beorgadu ukinulo je danas zbog zdravstvenih razloga kućni pritvor Dušku Šariću, optuženom pripadniku organizovane kriminalne grupe njegovog rođenog brata Darka Šarića.

Njemu je sud odredio meru zabrane napuštanja boravišta odnosno teritorije Beograda, uz obrazloženje da sudsko veće neće nikog sprečavati da se leči.

Branilac Duška Šarića, advokat Dalibor Katančević prethodno je predložio sudu da mu ukine kućni pritvor, navodeći da mu se zdravstveno stanje pogoršalo i da bi trebalo da ide na operaciju srca u Nemačku do septembra.

Katančević je precizirao da je Duško Šarić u petak krenuo na ročište u postupku za trajno oduzimanje imovine, kada mu je pozlilo.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

On je sudu dostavio medicinsku dokumentaciju kojom potvrđuje zdravstveno stanje optuženog.

Duško Šarić je do sada bio u kućnom pritvoru, koji mu je određen nakon polaganja jemstva.

On je rekao da mora da operiše srčani zalizak i da se ta operacija radi u Nemačkoj, gde bi trebalo prvo da ode na pregled i onda zakaže operaciju.

Ukidanje mere napuštanja boravišta predložio je i advokat Veljko Delibašić za svoje branjenike Danila Stojanovića i Milutina Radovanovića, koji predlog je sud prihvatio i ukinuo im tu meru.

Pregledani dokazi sa "Skaja"

Prethodno su u sudnici izvedeni dokazi sa kriptovane aplikacije "Skaj", koji su se odnosili na postavljanje ekploziva na automobil Gorana Nikolaševića, kao i slike muškarca za kog tužilaštvo tvrdi da je Stefan Andrejić.

Njegova advokatica je navela da te fotografije nisu zakonit dokaz jer se vidi da su nastale bez saglasnosti lica koje je fotografisano, što znači da ima elemenata nezakonitog fotografisanja.

Naredni set poruka odnosio se na postavljanje prvog eksploziva na Nikolaševićev automobil, a koja nije eksplodirala, što je advokat Marko Janković prokomentarisao. On je rekao da u tim porukama vidi datum 7. avgust 2020. godine, dok se prema optužnici vezuje za događaj koji je bio 8. avgusta te godine.

U vezi sa PIN kodom za koji tužilaštvo u optužnici navodi ga da je koristio Darko Šarić poslao i poruke: "U sedam idemo u Azuro na večeru, ovoj maloj je rođendan", kao i "Draga sad su mi javili za muža" i "Pratili su te do Budve". Janković tvrdi da poruke nije mogao da šalje Šarić jer je tad bio u pritvoru, dodajući da su njega samo mogli da prate "od sobe do kantine".

Među slikama koje su pripadnici ove grupe razmenjivali preko kriptovane aplikacije prikazana je fotografija dopisivanja na jednoj društvenoj mreži u kojoj piše: "Pao sam, stvari mi u gepeku. Ne mogu da pišem", što se kako tužilaštvo navodi odnosi na Uroša Radovanovića koji je uhapšen u Valjevu sa garderobom u automobilu, a koja je korišćena u postavljanju eksploziva na Nikolaševićev automobil.

Sledeće suđenje zakazano je za 18. septembar.

Osim Šarića i advokata Dejana Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Tehnološka šansa za Srbiju koja se pruža jednom u 100 godina! Moguće je napraviti industriju vrednu 10 milijardi evra u Srbiji
Politika

Tehnološka šansa za Srbiju koja se pruža jednom u 100 godina! Moguće je napraviti industriju vrednu 10 milijardi evra u Srbiji

Srbija trenutno ima jedinstvenu tehnološku šansu koja se pruža jednom u 100 godina – proizvodnja LFP baterija, izjavio je Nemanja Mikać, generalni direktor i osnivač kompanije „ElevenEs“ iz Subotice, za portal Vojvodina uživo. Mi ćemo dokazati da je u Srbiji moguće napraviti industruju vrednu 10 milijardi evra rekao je Mikać u intervjuu za naš portal.

27.07.2024

12:25

Đurić: Ponoš bi đavolu dušu prodao!
Politika

Đurić: Ponoš bi đavolu dušu prodao!

Dezerter Ponoš neprestano vrišti od zavisti što Srbija danas jača, na svim poljima! A hteo bi Ponoš, a ka tom cilju ne zaostaju ni ostali iz tajkunske ekipe lopuža, da našoj Srbiji slome krila! To im je - ideja vodilja! Da bi, po već dobro oprobanom postupku, nastavili da se sa nama i našim vitalnim državnim i nacionalnim interesima igraju, trguju i maste!

27.07.2024

12:21

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne?
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne?

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija