• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/republika

16.07.2024

12:53

Potresna ispovest svedoka jezivog zločina u Topolnici! Jednim metkom mi je ubio ujaka i ujnu, bežao sam da se spasim

informer.rs

Vesti

Potresna ispovest svedoka jezivog zločina u Topolnici! Jednim metkom mi je ubio ujaka i ujnu, bežao sam da se spasim

Podeli vest

Branislav Pavlović (33) svedok užasnog zločina u Topolnici, kod Majdanpeka, koji je i sam povređen kada je Petar Petrović (89) pucao i ubio supružnike Jovanović, Radeta (69) i Rumenu (68) i ranio Milana Nikolića (68) kaže da je video ubicu kako nišani, ali da nije stigao ni reč da progovori, a ovaj je veće pucao.

Branislav, inače sestrić ubijenih, kaže da je sa ujakom i ujnom i Milanom  išao na brdo Kraku Volujenji, kako bi gasili požar koji je na salašu zahvatio štalu i kuću.  

- Bili smo gore da gasimo požar. Izašli smo da gasimo, jedan salaš i štala su goreli... Kuću smo uspeli da ugasimo, a štalu nismo. Taman smo tu ugasili planulo je i kod tog dede. Rade, Rumena i Milan su otišli kod tog dede da mu izađu u susret i pomognu mu da ugasi požar, međutim deda se tamo naljutio i kazao da on nije upalio i krenuo je da ih psuje - objašnjava Branislav.

Kako sagovornik objašnjava posle te svađe Rade i Rumena su se vratili na svoj salaš kako bi malo raščistili rstinje da vatra ne dođe do kuće. 

Foto: Informer

Policija odmah blokirala Topolnicu

 

- Malo smo čistili, kada su došli vatrogasci i rekli nam da više ne preti opasnost i ga je požar ugašen. Pošli smo tim putem gde je bio požar i ovaj nas je sačekao sa puškom. Milan ga je video i rekao:"Evo ga ovaj gore u livadama, puzi." Mi smo bili na glavnom putu, a on na manjem putu pored. Čim je to rekao video sam kako nas nišani. Samo sam krenuo da zinem i kažem:"Ne!", ali je on zapucao i pogodio Rumenu, Radeta i Milana - kaže sagovornik. 

Branislav kaže da se sve odigrfalo munjevito. 

- Vidim, Milan pao dole, uhvatio se čovek za desno rame, krv je krenula da mu ide kroz prste... ja sam bio šokiran, nisam znao šta mi se desilo. Skočio sam sa prikolice i pao na leđa. Ustanem i pitam:" Pero šta uradi? Ubi čoveka!", a on okrenu pušku na mene i poče da puca. Okrenem se i počnem da bežim. Trčao sam prema vatrogascima. Držao sam ruke na glavi i trčao - opisuje jezivi zločin Branislav i dodaje:

Foto: Informer

Policija presudila surovom ubici

 

- Bilo je 30-40 metara ravno, mogao je da me ubije, nego dok je napunio pušku, uspeo sam da mu uteknem. Ni sam ne znam kako! Vratio sam se tamo gde su ujak i ujna ubijeni. Nisam u tom trenutku ni znao da su ubijeni, jer sam bio u šoku i video samo Milana. Vičem:"Ujka Rade, ujna Rumena...", ali njegova glava na volanu, mrtav, a ujnina glava na njegovom ramenu spuštena - kaže Pavlović.

Kako dalje dodaje, vatrogasci su ga posle sprečili da ponovo dođe do ubijenih rođaka, jer je postojala bojazan da deda ubica se vrati i ubije i njega. 

- Nije mi bilo ni na kraj pameti da će tako nešto da se desi, ja sam otišao da pomognem da se ugasi požar. Nisam ni čuo za takav slučaj da jedan metak troje pogodi, eto, sreća, pa se Milan izvukao. 

Inače, Petar se nakon zločina zabarikadirao u kolibi na svom salašu i odbio je da se preda policiji, a kada su specijalci SAJ-a  bacili suzavac i šok bommbe on je zapucao na njih, posle čega je likvidiran. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sport

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija