• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. J.

13.07.2024

08:21

110 dana od misterioznog nestanka male Danke: Skandalozne optužbe oca prvoosumnjičenog za ubistvo devojčice

Informer/društvene mreže

Vesti

110 dana od misterioznog nestanka male Danke: Skandalozne optužbe oca prvoosumnjičenog za ubistvo devojčice

Podeli vest

Radoslav Dragijević, otac Dejana Dragijevića, osumnjičenog da je u Banjskom Polju ubio malu Danku Ilić (2), rekao je da je njegovom sinu sve namestio Goran Pavić, bivši direktor JKP "Vodovod" iz Bora. S druge strane, direktor tog preduzeća u kom je inače Dragijević i radio, izjavio je da su Radoslavljeve tvrdnje potpuna nebuloza!

Reporteri Informera razgovarali su u petak sa Radoslavom Dragijevićem, kog su zatekli u porodičnoj kući u Zlotu. On je rekao da je čuo da je njegov sin u četvrtak na saslušanju u tužilaštvu u Zaječaru izjavio da nije kriv za ubistvo koje se dogodilo 26. marta.

Bez objašnjenja

- Čuo sam da je Dejan rekao da nikada nije video Danku. Naravno da je nije video, nije je ni pipnuo. To što je moj sin prvo priznao da je 26. marta ubio Danku, to je njemu i Srđanu Jankoviću namestio bivši direktor JKP "Vodovod". Sve njihove kolege to znaju i pričaju tako. Moram da vam kažem da pare svašta mogu da učine - rekao je Radoslav, ali nije objasnio na koji konkretno način je bivši direktor smestio njegovom sinu, kao ni koji je motiv imao da to uradi.

Foto: Tanjug/društvene mreže

Radoslav Dragijević i sam uhapšen zbog umešanosti u zločin sada optužuje da je njegovom sinu sve namešteno

 

Radoslav je naveo da ne zna šta će biti posle novog saslušanja njegovog sina, ali čvrsto veruje u to da je Dejan nevin i da njegova porodica nema nikakve veze sa nestankom i ubistvom Danke Ilić.

- Izgubio sam sve, u kući sam ostao sam. Ostao sam i bez sina i žene otkad se sve to izdešavalo. Niko od nas nema nikakve veze sa zločinom, nisam pametan kako ću dalje - dodao je Radoslav.

S druge strane, Goran Pavić, koji je nakon zločina iz, kako je sam rekao, moralnih razloga podneo ostavku, istakao je da su tvrdnje Radoslava Dragijevića potpuna nebuloza.

Foto: printscreen facebook

Goran Pavić kaže da su sve to nebuloze

 

- Iskreno, nisam čuo sve što je rekao, ali znam da ljudi svašta pričaju. To su, naravno, gluposti i ništa nije tačno. Bio sam na funkciji direktora tog preduzeća i Dragijevića i Jankovića nisam često viđao, ali znao sam ih kao normalne ljude. Njima su davali naređenja šefovi i ja sa tim nemam ništa - rekao je Pavić i dodao:

Tužilac: Biće podignuta optužnica


Glavni tužilac Višeg tužilaštva u Zaječaru Miodrag Canović rekao je da će optužnica protiv okrivljenih u slučaju Danke Ilić biti podignuta, ali da ne zna, za sada, kako će izgledati.
- Za sada je saslušano 20 svedoka, biće saslušani ako se pojave još neki novi. Stigli su rezultati GPS uređaja iz automobila koji su osumnjičeni vozili tri dana. Stigli su za 26. mart, ali sada još nedostaju oni za 27, 28. i 29. mart. Čekamo druga veštačenja, a videćemo da li ćemo ponoviti i rekonstrukciju zločina - rekao je tužilac.

- Ostavku sam podneo iz moralnih razloga jer su osumnjičeni bili zaposleni u preduzeću koje sam vodio. U tom trenutku sam tako smatrao da treba da uradim i to sam i učinio. Sklonio sam se od svega, sada sam na odmoru i hoću da se odmorim. Ne zanimaju me tuđe priče, niti mogu time da se bavim.

Foto: Informer/društvene mreže

Srđan Janković i Dejan Dragijević sada tvrde da nisu ni videli Danku

 

Podsetimo, Dejan Dragijević, koji je pre tri meseca priznao da je 26. marta u Banjskom Polju s kolegom iz borskog "Vodovoda" Srđanom Jankovićem ubio malu Danku Ilić i bacio telo na deponiju, u četvrtak je hladnokrvno negirao ovaj zločin u zaječarskom Višem tužilaštvu.

Sad negiraju zločin

Dragijević je, inače, desetak dana nakon Dankinog nestanka uhapšen zajedno sa Jankovićem i tada su u policiji priznali zločin. Dva dana kasnije, pred tužiocem, Janković je odlučio da se brani ćutanjem, a Dragijević je opisao kako su malu Danku, koja je odlutala sa porodičnog imanja, najpre udarili autom. Devojčica je tada još bila živa, pa ju je Dragijević, kako je tada priznao, lično udavio, a telo su zajedno bacili na obližnju deponiju.

Dragijević je potom ispričao da je uz pomoć oca Radoslava i brata Dalibora premestio telo na drugu lokaciju, ali niko od njih nije hteo da otkrije gde je ta lokacija, pa Dankin leš do danas nije pronađen. U međuvremenu, Dalibor je 7. aprila umro u policijskoj stanici, a Radoslav je posle isteka pritvora pušten da se brani sa slobode.
 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Otac osumnjičenog za ubistvo male Danke optužuje: On je namestio hapšenje mom sinu
Hronika

Otac osumnjičenog za ubistvo male Danke optužuje: On je namestio hapšenje mom sinu

Juče je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru Dejan Dragijević (50), osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2), opovrgao svoje priznanje zločina tvrdeći da nije ni video devojčicu, a odmah nakon ovoga za medije se oglasio i njegov otac Radoslav koji je ponovio da je njegovom sinu i njegovom kolegi Srđanu Jankoviću, sve namešteno, ali je sada i imenovao onoga koga optužuje za to.

12.07.2024

08:50

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sport

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija