• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.07.2024

12:05

Prljav novac prali kroz nekretnine na Vračaru! Proširena istraga protiv troje osumnjičenih

printskrin mup

Vesti

Prljav novac prali kroz nekretnine na Vračaru! Proširena istraga protiv troje osumnjičenih

Podeli vest

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o proširenju istrage protiv osumnjičenih i to: Miloša Miladinovića, Marina Miladinovića, pravnog lica „Fabula arte“ d.o.o. iz Beograda i danas lišene slobode Tamare Stanković

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca iz čl 245 i krivičnog delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 KZ kao i krivično delo falsifikovanje isprava iz čl 355 KZ.

Istraga se vodi od 27. 3. 2024. protiv osumnjičenih Miloša Miladinovića, Marina Miladinovića, Predraga Dragovića, Nikoline Dragović, kao i osumnjičenih Aleksandra Stevanovića i Dejana Pejkovića zbog postojanja osnova sumnje da su su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl. 346 KZ i krivično delo pranje novca iz čl. 245 KZ.

Predrag Dragović, je u međuvremenu zaključio sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal sporazum o priznanju krivičnog dela za krivična dela 346 i 245 KZ, a koji je prihvatio Viši sud u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal.

Naredbom o proširenju istrage osumnjičeni se terete da su u periodu od 2019. do 2024. godine prali novac. Tako se osumnjičena Tamara Stanković tereti da je primala novac potekao iz kriminalne delatnosti njenog vanbračnog supruga Aleksandra Stevanovića iskoristila za kupovinu na svoje ime nepokretnost u Nišu u iznosu od 51.300 evra, iako je znala da navedeni novac potiče iz kriminalne delatnosti.

Novcem iz kriminalne delatnosti gradili zgradu

PD „Fabula Arte“ d.o.o. tereti se da je preko osnivača i vlasnika firme osumnjičene Nikoline Dragović, kao i direktora i zakonskog zastupnika osumnjičenog Predraga Dragovića vršila konverziju novca koji je bio pribavljen kriminalnom delatnošću osumnjičenih Miloša Miladinovića i Marina Miladinovića u Kraljevini Danskoj na taj način što je osumnjičenima Predragu Dragoviću uz pomoć Nikoline Dragović novac koji je primio od braće Miladinović ulagao u PD „Fabula Arte“ d.o.o pa je navedeni novac korišćen za izgradnju stambene zgrade na teritoriji Beograda, opština Vračar, čime je kroz građevisnku delatnost PD „Fabula Arte“ d.o.o. integrisano ukupno 879.592 evra novca proisteklog iz kriminalne delatnosti u Kraljevini Danskoj.

Istom naredbom o proširenju istrage osumnjičeni Miloš Miladinović i Marin Miladinović terete se za izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 KZ izvršenog tako što je na njihovom porodičnom posedu pronađena municija za koju nisu imali dozvolu za držanje od strane nadležnih organa MUP.

Osumnjičeni Marin Miladinović tereti se za izvršenje krivičnog dela falsifikovanje isprava iz čl 355 KZ, jer je prilikom pretresa u Aleksincu pronađena i legitimacija sa značkom Sindikata policije i policijskih starešina, sa slikom osumnjičenog i njegovim ličnim imenom i prezimenom iako nema dokaza da je osumnjičeni bio pripadnik ovog sindikata i da mu je izdata legitimacija.

Osumnjičenoj Tamari Stanković određeno je policijsko zadržavanje i biće saslušana u Javnom tužilaštvu za organziovani kriminal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kako je došlo do atentata ako je tajna služba imala informacije o njemu? Ekspert za Bliski istok o navodnoj umešanosti Irana u pokušaj Trampovog ubistva! (VIDEO)
Live TV

Kako je došlo do atentata ako je tajna služba imala informacije o njemu? Ekspert za Bliski istok o navodnoj umešanosti Irana u pokušaj Trampovog ubistva! (VIDEO)

Stručnjak za Bliski istok Lea Kumer bila je gost Informerovog "Info jutra" u kom je govorila o navodnoj umešanosti Irana u atentat na bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa. SAD su u poslednjih nekoliko nedelja dobile obaveštajne podatke o navodnoj zaveri Irana da pokuša ubistvo Trampa, preneo je nedavno Si-En-En (CNN) pozivajući se na neimenovane izvore. Teheran je ubrzo demantovao ova pisanja američkih medija.

18.07.2024

09:30

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija