• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

04.07.2024

13:26

Veljina i Miljkovićeva žena žele da vode decu na more?! Nastavak suđenja za pranje novac u septembru

Tanja Andric

Vesti

Veljina i Miljkovićeva žena žele da vode decu na more?! Nastavak suđenja za pranje novac u septembru

Podeli vest

Advokat Bojane Belivuk i Tanje Miljković supruge Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojima se u Specijalnom sudu sudi za pranje novca, tražio da im se ukine zabrana napuštanja Srbije kako bi išle na more.

Advokat Đorđe Tomić, predložilo je sudu da dozvoli Tanji Miljković i Bojani Belivuk da napuste teritoriju Srbije.

- Predlažem ukidanje zabrane napuštanja mesta boravka za Bojanu Belivuk i Tanju Miljković. One se redovno odazivaju na pozive suda. Majke su maloletne dece, oduzeta su im putne isprave, nisu u mogućnosti da s decom, dok su na raspustu, odu na odmor - rekao je branilac, a isti predlog za Mariju Ivanovski dao je njen branilac Aleksandar Popović, navodeći da maloletno dete iz zdravstvenih razloga ima potrebu da boravi na moru.

Foto: Tanja Andric

Bojana Belivuk i Tanja Miljković bi sa decom da idu na more

 

Sudija je, međutim, navela da će Apelacioni sud odlučivati o tome.

Inače u jednom momentu sudija je opomenula optužene da ne komuniciraju među sobom. U boksu za optužene koji je staklom odvojen od sudnice i publike sedela su tri bračna para, ali su između njih sedeli stražari.

- Tanja Miljković je slala poljupce suprugu, bila je nasmejana i vidno dobro raspoložena, slala mu je "signale", smeškala mu se i bodrila ga i kada je se javio za reč. Za razliku od nje, Bojana Belivuk se nije obraćala svom suprugu, sedela je mirno i pratila šta se dešava u sudnici - kaže izvor upoznat sa tokom suđenja.

Foto: Tanja Andric

Tanja Miljković suprugu slala poljupce

 

U sudnici je potom izvedena dokumentacija koja se odnosi na sat rolex, nepokretnosti, ugovori između Bojane Belivuk i građevinske firme, nekoliko automobila među kojima su BMW, citroen, rendž rover, pasat, kao i ugovori o zakupu parking mesta.

Izvršen je uvid i u dokumentaciju iz Agencije za privredne registre, ugovori o pružanju usluga fizičkog obezbeđenja i brojna dokumenta dostavljena iz MUP.

Za reč se ponovo javio advokat Dejan Lazarević, koji brani Belivuka, Miljkovića i njihove supruge.

Foto: Tanja Andric

Dejan Lazarević zastupa Belivuka, MIljkovića i njihove supruge 

 

- Ova dokumentacija dokazuje da je sve kupljeno legalno, na imena pravih kupaca. Imamo račun i dokumentaciju što se tiče sata, rekao je da je dobio na poklon, što je tačno. Ima i posvetu "za brata" na tom satu, što znači da je Marko Miljković rekao istinu. Što se tiče parcela, imamo ugovor o kupoprodaji za tri nekretnine, otišlo se kod notara, sve je overio. To znači da to nije ništa fiktivno, kako tvrdi tužilaštvo. Izveli smo dokumentaciju koja se tiče BMW 760, na ime Nikole Ristovića. Prilikom oduzimanja, niko nije imao ključeve u kući Marka Miljković i da je vlasnik pronađen, ključ donet i da je tako stavljen u pogon. Što se tiče vozila BMW X5 on je vlasništvo Luke Gaćeše, imaćemo priliku da ga saslučimo i ako treba suočimo sa Miljkovićem - rekao je Lazarević.

Za govornicu je potom izašao Marko Miljković koji je izjavio da je optužnica selektivna. 

- Mogli smo da vidimo, što se tiče ovih katastarskih parcela na Dunavu, selektivno smo optuženi Belivuk i ja. Srđan Lalić je priznao da je učestvovao u kupovini tih parcela, hajde da mu verujemo. Kako onda nije on prao novac, a prali smo ga ja i Belivuk za iste parcele. Njemu ne veruje ni tužilac, pa ne možete ni vi - kazao je Miljković.

Podsetimo, Lalić je bio pripadnik zloglasnog klana, ali je pristao na saradnju sa tužilaštvom i u postupku koji se protiv optuženih vodi za sedam ubistava, silovanje, trgovinu drogom i oružjem, pristao je da svedoči o svim zločinima kriminalne grupe.

Inače pred početak današnjeg suđenja tužilac Predrag Ćetković sudskom veću i odbrani dostavio je novi dokaz - izjavu ovlašćenog lica kluba Gotik u kom je, kako je izjavila optužena Marija Ivanovski, radio njen suprug Filip Ivanovski.

Tužilaštvo je naložilo policiji da pronađe odgovorno lice, od kog je uzeta izjava a koju dostavljamo. Odgovorno lice je dalo izjavu ko je radio, predlažem je kao dokaz. Navodi se da ta firma nije isplaćivala dogodak Ivanovskog i da im nije poznat - naveo je tužilac.

U sudnici je potom nastavljeno izvođenje pisane dokumentacije, izvoda deviznog računa Bojane Belivuk, uplate firmi koja je gradila kuću na ime njene majke Snežane Đorđević u Kozarčevoj 4 tokom 2020. i 2021, a za koju tužilaštvo tvrdi da su gradnju finansirali Belivuk i njegova supruga.

Kao dokaz izveden je i dopis hotela Metropol, u kom su optuženi Tanja i Marko Miljković pravili svadbu u oktobru 2015. Podsetimo, tokom iznošenja odbrane Miljković je naveo da su na svadbi imali oko 300 gostiju i da su na poklon od njih dobili 200.000 evra.

Advokat Dejan Lazarević osvrnuo se na izvedene dokaze.

- Što se tiče odbrane Tanje Miljković, vidi se da je hotel Metropol dostavio celokupnu dokumentaciju i da je potvrđeno da je održana svadba i da je bio broj gostiju kako je rekla. Imamo i potvrdu od fudbalskog kluba Partizan u kojoj se navodi da nikada nije bio zaposlen u tom klubu niti angažovan po tom osnovu. Imaćemo priliku da vidimo tokom suđenja koliko je bio angažovan, imamo svedoka koji će to potvrditi - kazao je Lazarević.

Sudija je pozvala Tanju Miljković da izađe za govornicu i da razjasni, pošto stan u Živka Davidovića nije isplaćen do kraja pre hapšenja Marka Miljkovića, u čijem je on sada vlasništvu.

- Po savetu advokata ne želim da odgovaram na pitanja - kazala je Tanja Miljković.

Današnje suđenje završeno je najavom sudije da je završen uvid u pisanu dokumentaciju koja je predložena i da je nastavak suđenja zakazan za 5. septembar, kada će se početi sa saslušanjem svedoka, među kojima su i roditelji Marka Miljkovića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!
Live TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!

Danas se navršava 32 godine od stradanja Srba u srednjem podrinju. Najmlađa žrtva bio je dečak od samo četiri godine. Za ove zločine niko nikada nije odgovarao. Naši zvaničnici iz Srbije i Republike Srpske otišli su danas da odaju počast srpskim žrtvama. Na ovu temu u "Info večeri" govorili su novinar "Politike" Marko Lakić, član predstavništva SNS-a Vladimir Marinković i Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a. Uživo u program uključio se i Brano Vučetić iz Bratunca koji je ispričao svoja svedočenja o zverstvima Nasera Orića, kao i Radojka Filipović iz Bratunca koja je ispričala svoja svedočenja.

06.07.2024

22:30

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija