• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.06.2024

17:01

Ubila devera uz pomoć ćerki! Počinje suđenje ženama za ubistvo Vase Ilića (73)

Informer

Vesti

Ubila devera uz pomoć ćerki! Počinje suđenje ženama za ubistvo Vase Ilića (73)

Podeli vest

Viši sud u Smederevu zakazao je za 13. jun pripremno ročište Milanki Ilić (74) i njenim ćerkama Anđelki (45) i Biljani (46) koje se terete da su u maju prošle godine pesnicama i šakama, a potom rukama zadavile devera, odnosno strica Vasu Ilića (73) na tavanu porodične kuće.

Da podsetimo, porodična svađa dogodila se 23. maja prošle godine na tavanu porodične kuće, gde su se prvo verbalno, a zatim i fizički saokrivljene obračunale sa žrtvom. Majci i njenim ćerkama na teret se stavlja da su izvršile krivično delo ubistvo u saizvršilaštvu, a Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu u novembru 2023. godine.

- Porodica je godinama unazad imala sukob vezano za tu kuću u Smederevu. Majka i ćerke su boravile u njoj, dok je žrtva decenijama živela u inostranstvu, a sukobi oko imovine bile su u fokusu svaki put kada bi Vasa Ilić došao na godišnji odmor - navodi izvor i dodaje da se žrtva malo pre zločina vratio u Smederevo kako bi proživeo penzionerske dane u rodnom kraju.

 

Foto: RINA

Ilustracija

 

- Sukob je tog dana eskalirao na tavanu kuće kada su, kako se sumnja, okrivljene planirano napale Vasu. Uputile su mu jezive reči, pretile su mu, a onda su sve tri, navodno, počele da ga tuku rukama. Zverski su ga pesničile po glavi i telu i nisu ga štedele.

Kako nam je potom objasnio dobro obavešten izvor, kada se odigrala porodična drama niko od svedoka je nije video.

- Pošto su bile same sa žrtvom, nije poznato koja od okrivljenih je zadala kobne udarce, a zatim i koja od njih ga je udavila rukama. Obdukcija je utvrdila da je nesrećni čovek imao brojne povrede po glavi i telu, ali da je preminuo usled davljenja - kaže izvor i dodaje:

- Čovek je u tom komešanju, guranju, davljenju u jednom trenutku samo pao na pod. Okrivljene su se tada uznemirile, ali nisu pobegle već su navodno pozvale Hitnu pomoć.

Meštani su za zločin saznali kada su videli policiju i Hitnu pomoć ispred porodičnog doma Ilića.

- Znali smo da su Milanka i Vasa godinama u sukobu oko te porodične kuće, koja je dupla i ima dva odvojena ulaza. Nikako se nisu slagali i otvoreno su pričali da se ne vole - rekli su ranije meštani za Kurir i dodali:

 

Foto: informer.rs

Mesto zločina

 

- Sve je ukazivalo na to da će u jednom trenutku sukob eskalirati, a do toga je nažalost i došlo. Izneli su Vasu u crnoj kesi videli smo ga, a sve tri su sa lisicama na rukama odvezene u pritvor. Eto, svojim neslaganjem su ugasili kuću, oko koje su se toliko svađali.

Okrivljene su se branile ćutanjem, odnosno iskoristile su svoje zakonsko pravo da se brane ćutanjem, a isto su uradile i tokom istrage.

A kako se navodi u optužnici, koju je podiglo nadležno tužilaštvo, okrivljene su sa umišljajem, u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne i bitno, usled kombinacije afekata straha i gneva srednjeg intenziteta, zajedničkim učestvovanjem u radnji izvršenja, lišile života Vasu Ilića. 

Okrivljene se od 23. maja prošle godine nalaze u pritvoru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija