• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.Ivančević

18.06.2024

15:27

Sramna odbrana Belivukovog advokata! Tvrdi nema nijednog dokaza, a cela Srbija videla šta su koljači radili

Maša

Vesti

Sramna odbrana Belivukovog advokata! Tvrdi nema nijednog dokaza, a cela Srbija videla šta su koljači radili

Podeli vest

Suđenje je krenulo ispočetka zbog promene predsednice sudskog veća, odnosno jer je Vinka Beraha Nikićević koja je ranije bila predsednica veća otišla u penziju

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi uvodnim izlaganjem advokata trebalo da se nastavi suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koje je počelo ispočetka u ponedeljak.

Na prethodnom suđenju tužilac je pročitao optužnicu i izneo uvodna izlaganja, dok su optuženi kratko negirali krivicu.

Optužbe su negirali svi sem trojice okrviljenih - saradnika koji su priznali izvršenje svih krivičnih dela koja su im optužnicom stavljena na teret.

Foto: Marko Đoković

 

 

17.50 - Nastavlja se suđenje

Advokat Srđan Papić predložio da se iz optužnice izuzmu fotografije koje su nezakonito prikupljene iz Skaj komunikacije jer se postavlja pitanja šta će se desiti sa samom optužnicom

Nakon njega branilac okrivljenog Nemanje Lakićevića koji se sada brani sa slobode, istakao je da je odbrana ranije imala smao jedan predlog, a to je da se sasluša supruga Zdravka Radojevića Marijana Krstović, ali da su sada saglasni da se njen iskaz samo pročita jer je već svedočila.

Advokatica Sanja Ćeriman koja brani Vlada Georgieva i njegovu suprugu Slađanu Sekulić takođe je istakla da su dokazi koji se odnose na njene branjanike prikupljeni nezakonito.

Pretres stana u Humskoj je 4. februara 2021. godine izvršen, a onda je ponovo dok je moj branjenik bio u pritvoru, a ključ kod policije, ponovo je izvršen pretres 5. februara i on je bio potpuno nezakonit - rekla je Ćeriman.

Foto: Tanja Andric

 

16.15  Posle Tomića reč je preuzeo advokat Stefan Stajić

On je rekao da će se detaljno izjasniti o svom branjeniku Aleksi Stošiću kad on iznese odbranu, a kao i njegove kolege osvrnuo se na Skaj i dodao da je dokaz kao takav nezakonit što potvrđuju i evropke konvencije koje govore o tome da nema potrebe za transnacionalnim elementima jer su dela za koja se okrivljeni terete vršena na teritoriji Srbije.

Stajić je istakao da nikome od okrivljenih prilikom hapšenja nije pronađen Skaj aparat.

- Što se tiče mašine za mlevelje mesa nije utvrđeno kako je kupljenja, za šta je korišćenja, kako se teleportuje, kao i neki nestali. Miljković je tražio da se proveri da lin ta mašina uopšte radi i da li je u funkciji, ali to Tužilaštvo nije uradilo - rekao je Stajić.

On je istakao i da se ovde sudi za smrt nestalim licima jer njihova tela nikada nisu pronađena.

16.00 Advokat Đorđe Tomić: Podržavam svešto su rekle moje kolege

Ovaj predvet se u većini zasnima na podacima iz Skaj komunikacije, koja je pribavljena nezakonito - on je za svoje branjenijke, Senada Rešovića, Vladimira Greka i Dragana Mitrovića rekao da nema validnih dokaza za njih pogotovo ne što se tiče optužbe u vezi sa oštećenim I.S.

On je rekao da su ga "svi" maltretirali i tukli što je jako neprecizno. Sve će vam biti jasno kad ga budemo ispitivali ovde. Grek i Rešović se terete za otmicu Nikole Mitiće i tu se pominje da su oni označeni kao fizičko obezbeđenje Belivuka i Miljkovića, što niko ne spori, ali ih to ni ne povezuje sa ovim krivičnim delom - rekao je Tomić.

15.22 - Reč dobio advokat Nikola Jerković

Reč je dobio advokat Nikola Jerković koji je istakao da okrivljeni do sada nisu imali fer suđenje.

- Ova optužnica je remek delo koliko nezakonitih dokaza poseduje. Mi ćemo potvrditi koliko nezakonitosti ima u sebi. Rak rana je taj Skaj materijal koji je, ako što svi znamo, nezakonito pribavljen. To su operativni podaci koji nemaju dokazni značaj. Sve što dođe iz inostranstva mora da prođe kontrolu našeg ustava i ZKP-a, a to ovde nije slučaj. Ovo će se jednog dana pominjati na Pravnim fakultetima u Srbiji, kao veliki skandal - rekao je Jerković.

Foto: Printscreen/Marko Đoković

 

 

Branilac: Skaj je mrtav, svedoci lažu, nema nijednog dokaza
 

Advokat Dejan Lazarević, branilac većine optuženih pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka, ponovo je danas pred Specijalnim sudom tražio da se Nikoli Spasojeviću, Bojanu Hrvatinu i Srđanu Laliću ukine status saradnika okrivljenog.

Kako je naveo, sva trojica imaju bogat kriminalni dosije i zbog toga im, u najkrećem, ne treba pokloniti poverenje. Takođe je insistirao na tome da se sazna da li su oni do sada procesurani za trgovinu drogom, silovanje i druga krivična dela za koja se terete.

- Šta se tiče Skaj komunikacije, valjda nam je jasno sad svima da su protivustavno i nezakonito pribavljeni ti materijali iz Francuske i da se kao takvi ne mogu koristiti u sudskom postupku. I Evropski sud pravde je zvanično potvrdio da je Skaj mrtav - naglasio je Lazarević.

U vezi pretresa kuće u Ritopeku, gde su se prema optužnici dešavali svirepi zločini, takođe je izneo mišljenje da su veoma diskutabilni i da su brojni izveštaji o zatečenom stanju falsifikovani. 

Advokat Nikola Jerković je takođe osporio sve činjenice, iznete u optužnici, koju je nazvao remek delom po broju iznetih neistina


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

MSP povodom godišnjice potpisivanja Povelje UN: Više nego ikada potrebna snažna i principijelna svetska organizacija
Politika

MSP povodom godišnjice potpisivanja Povelje UN: Više nego ikada potrebna snažna i principijelna svetska organizacija

Srbija se dosledno zalaže za poštovanje pravila ponašanja u međunarodnim odnosima, zasnovanih na Povelji UN, svesna da principi te povelje predstavljaju osnovu na kojoj treba da se gradi mir i stabilnost u svetu, a ima i dodatnu obavezu da se bori za pobedu vrednosti i principa definisanih u Povelji UN s obzirom na to da je u njenom slučaju grubo narušeno međunarodno pravo, saopštili su iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

26.06.2024

18:52

TV

Posle Severne Koreje i Vijetnama, na red došla Indija! Putin stvara prijateljstva po celom azijskom kontinentu! (VIDEO)
Live TV

Posle Severne Koreje i Vijetnama, na red došla Indija! Putin stvara prijateljstva po celom azijskom kontinentu! (VIDEO)

Šta znači evroazijski trougao? Da li će zaista indijski premijer Remodni posetiti Rusiju početkom jula. Ova poseta pokazaće da su Indija i Rusija na istoj strani. Dvojica lidera sastaće se prvi put posle dve godine. Indija se uzdržava od Rezolucije UN koja osuđuje Rusiju zbog sukoba u Ukrajini. Gosti emisije "Rat uživo" bili su prof. dr Uroš Šuvaković i prof. dr Prvoslav Davinić koji su govorili o ovoj, ali i drugim važnim temama.

26.06.2024

18:47

Piksijevi igrači nisu imali pojma šta rade! Da li trener treba da ponudi ostavku nakon debakla reprezentacije? (VIDEO)
Live TV

Piksijevi igrači nisu imali pojma šta rade! Da li trener treba da ponudi ostavku nakon debakla reprezentacije? (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je svoje učešće na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Ovo je jedno veliko takmčenje u kome nismo uspeli da prođemo grupu. U emisiji "Info dan" gosti su bili sportski novinar Dejan Anđus i direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović. Uživo u program uključilli su se trener Crvene zvezde Zoran Filipović, fudbalski trener Milorad Anđus i fudbaler Zdravko Kuzmanović.

26.06.2024

17:10

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17