• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

19.06.2024

09:06

Danas se nastavlja suđenje "Vračarcima"! Predviđen nastavak pregledanja jezivih fotografija i snimaka zločina

Printscreen

Vesti

Danas se nastavlja suđenje "Vračarcima"! Predviđen nastavak pregledanja jezivih fotografija i snimaka zločina

Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje vračarskoj grupi na čijem su čelu odbegli Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara, ali i vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer.

Optužnicom je, inače, obuhvaćeno 45 okrivljenih pripadnika grupe "Vračarci" koji se terete za tri ubistva i šest pokušaja ubistava od 2019. do kraja 2022.godine.

Foto: Printscreen

Vračarci se sumnjiče za 3 ubistva i šest pokušaja ubistava,  Nikola Vušović označen kao vođu grupe je u bekstvu 

 

Podsetimo na prethodnom ročištu prikazane su fotografije, obdukcioni nalazi i snimci sa mesta ubistva Aleksanda Šarca za čiju se likvidaciju tereti ova grupa, što će biti nastavljeno i na današnjem pretresu.

Šarac je teško ranjen 17. oktobra 2020. u Tržnom centru Ušće i desetak dana kasnije umro je u bolnici.

- U sudnici su kao dokaz izvedena dokumenta, ali i fotografije načinjene tokom obdukcije Aleksandra Šarca na kojima se vidi i njegova glava kao i hitac koji je ispaljen u njegov potiljak - podseća izvor i dodaje:

- Kao direktni izvršilac ubistva, prema optužnici Javnog tužilaštva za organizovani kriminal označen je Lazar Ilić, koji je u pritvoru u Crnoj Gori.

Ubicu su, podsetimo, snimile sigurnosne kamere, a u sudnici su prikazani i snimci iz Tržnog centra, na kojima se vidi muškarac sa kapuljačom, belom hirurškom maskom na licu kako ulazi u "Ušće", šeta hodnicima i odlazi u garažu u kojoj je Šarac i ubijen.

Foto: printscreen

Ubica snimljen kako beži nakon što  je izrešetao Aleksandra Šarca

 

- Uočava se u 15.18 sati muškarac sa kapuljačom, sa rukama u džepovima kako se kreće kroz garažu - konstatovala je sudija šta se vidi na snimku koji je označen kao "mogući saučesnik".

Optuženi Đorđe Knežević, na pitanje da li je on na snimcima odgovorio: "Jeste, to sam ja. Imao sam maslinasto zelene pantalone, svetlo zelenu masku, crni duks".

Inače, on je u svojoj odbrani ranije naveo da sa ubistvom nema nikakve veze i da je toga dana samo bio u Tržnom centru "kako bi kupio marihuanu" od osobe čije ime nije želeo da kaže.

- Sve sam rekao u odbrani, tražio sam u garaži tog poznanika, ali ga nije bilo jer sam kasnio - rekao je Knežević.

Delom optužnice, koji se odnosi na ubistvo Aleksandra Šarca, obuhvaćen je i Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić, koji se tereti da je pripadnicima kriminalne grupe javljao informacije o kretanju Šarca, kako je obučen i gde se nalaze. Kako se navodi, kobnog dana kada je Šarac teško ranjen, sa njim se našao u Tržnom centru i o tome obavestio pripadnike klana, a za uzvrat je dobio 6.000 evra.

U sudnici je izveden kao dokaz i obdukcioni zapisnik, kao i fotografije sa obdukcije za pokojnog Aleksandra Halabrina kog su prema optužnici 20. marta 2020. namamili na sastanak a potom ga ubili. Njegovo telo, pronađeno je u plitkom grobu kod Sopota dva meseca kasnije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!
Crvena zvezda

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!

Crvena zvezda nema velike šanse protiv Intera, svoje bodove možda može da traži protiv PSV-a ili Jang bojsa, poručuje za Informer proslavljeni fudbaler crveno-belih Zlatko Krmpotić (66). Čovek koji je sa srpskim prvakom igrao ravnopravno protiv "neroazura" 1981. godine u četvrtfinalu Kupa šampiona kaže da je sadašnji tim Zvezde superioran u domaćem prvenstvu, ali da u Evropi ne može da se meri sa velikanima.

28.09.2024

07:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija