• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

18.07.2024

14:28

Nikolin kolega krvav ušao u kuću u Loznici! Svuda tražio pomoć, svedok čuo kišu metaka

MUP Srbije/Printscreen

Vesti

Nikolin kolega krvav ušao u kuću u Loznici! Svuda tražio pomoć, svedok čuo kišu metaka

Podeli vest

Policajac Nikola Krsmanović (33) ubijen je noćas u Loznici, a teško ranjen njihov kolega Vjekoslav Ilić (50), dok policija traga uza ubicom.

- Čuo sam pucnjavu i izašao napolje. Ubica je prišao policajcu koji je ležao i pucao mu u glavu. Njegov ranjeni kolega potražio je pomoć u dvorištu prekoputa. Mislim da je bilo ispaljeno oko 9 hitaca. Preživo sam ratište, a da umrem u svojoj kući- priča za Telegraf.rs svedok.

Ministar Dačić izneo nove detalje

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je ubistvo policajca Nikole Krsmanovića (34) i ranjavanje policajca Vjekoslava Ilića (50) prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, najverovatnije teroristički akt koji dolazi sa Kosova i Metohije od strane albanskih struktura.

Opsežna potraga za napadačem čiji se identitet još utvrđuje, i dalje traje, a prema rečima ministra Dačića, policija je uhapsila Mithata Hadžića iz Tutina koji se sumnjiči da je osumnjičenog automobilom tutinskih registracionih oznaka preuzeo u Preševu i vozio u pravcu Loznice.

Foto: Printscreen

 

 

Naši policajci su primetili automobil i bilo im je sumnjivo šta će automobil iz Tutina blizu granice prema Bosni i Hercegovini. Prilikom utvrđivanja identiteta osumnjičeni je izvadio pištolj i pucao u dva policajca. Jedan je onako ranjen odgovorio paljbom, ali nije uspeo da ga pogodi“, rekao je ministar i dodao da osumnjičeni za ubistvo i ranjavanje policajaca nije evidentiran na administrativnim prelazima niti na graničnim s obzirom na to da je pronađena nemačka lična karta, a zbog čega je srpska policija kontaktirala nemačke kolege i vrše se provere.

Podsetimo, na licu mesta policija je pronašla pasoš izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajrizi Artan (33) i nemačku ličnu kartu.

Ministar Dačić je istakao da se još utvrđuje da li pronađena dokumenta pripadaju osumnjičenom jer postoje sumnje da je koristio lična dokumenta njegovog brata koji je poznat policiji zbog ubistva ruskog vojnika na Kosovu i Metohiji i koji je pobegao iz zatvora 6. jula.

„To ne može da bude slučajno, to je organizovani napad. Tužilaštvo za organizovani kriminal će ovaj slučaj razmotriti kao teroristički akt ljudi koji

dolaze sa Kosova i Metohije albanskog porekla koji su time ostvarili određene ciljeve koji su im zadati“, rekao je ministar i poručio da će biti ispitani svi koji mogu biti povezani sa ovim događajem i uhapšeni.

Dačić je podsetio da iako je stepen bezbednosti sa crvenog spušten na žuti to i dalje podrazumeva visoku budnost i najviši stepen mobilnosti.

„Očigledno je da se nalazimo pred nekim novim izazovima gde svaki policajac i pripadnik MUP-a mora da bude svestan da može da bude napadnut i da zato mobilnost mora da bude na najvišem nivou“, rekao je ministar i dodao da je srpska policija i u kontaktu sa kolegama iz Republike Srpske u slučaju da je osumnjičeni pobegao u Bosnu i Hercegovinu.

Foto: Foto: Printscreen

 

 

U potrazi za osumnjičenim, prema Dačićevim rečima, učestvuje 150 pripadnika MUP, među kojima su policijski službenici Žandarmerije, Helikopterske jedinice, Specijalne antiterorističke jedinice, granične i kriminalističke policije i Policijske uprave u Šapcu.

Ministar je pozvao građane da svaku informaciju u vezi sa ovim slučajem prijave policiji.

Oglasio se Artan 

Artan Hajrizi, čiji je pasoš pronađen u taksiju iz kog je noćas u Loznici pucano na srpske policajce, oglasio se iz Nemačke.

U intervjuu za "Lajmi.net" Artan tvrdi se nalazi u Nemačkoj već neko vreme.

"Faton je došao ovde i ukrao mi dokumenta", rekao je Artan u uživo uključenju.

Istu priču prethodno je imao i njihov otac Mustafa Hajrizi.

Foto: Printscreen

 

 

"Faton je otišao u Nemačku kod brata i ukrao mu pasoš. Artan u Nemačkoj radi osam godina. Čuli smo se sa njim", izjavio je Mustafa.

Faton je inače ozloglašeni kriminalac. Osuđen je za ubistvo ruskog vojnika, pripadnika Kfora, pre dve decenije kod Drenice. On je čak devet puta bežao iz zatvora, a oglasio se i na društvenim mrežama posle poslednjeg bekstva.

- Ja sam Faton Hajrizi, koji je iz redova OVK otišao u rat kao 14-godišnjak. Ja sam Faton Hajrizi koji je delovao na severu 2006-2007 za dobrobit ove zemlje. Nije normalno, držali su me u zatvoru 23 godine, danas imam 40 godina - žalio se on na TikToku.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je na licu mesta pronađen pasoš, koji su izdale tzv. kosovske vlasti, na ime Artan Hajrizi.

Potraga za ubicom je u toku, ona je proširena daleko van lozničkog kraja, čak i na Republiku Srpsku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kako je došlo do atentata ako je tajna služba imala informacije o njemu? Ekspert za Bliski istok o navodnoj umešanosti Irana u pokušaj Trampovog ubistva! (VIDEO)
Live TV

Kako je došlo do atentata ako je tajna služba imala informacije o njemu? Ekspert za Bliski istok o navodnoj umešanosti Irana u pokušaj Trampovog ubistva! (VIDEO)

Stručnjak za Bliski istok Lea Kumer bila je gost Informerovog "Info jutra" u kom je govorila o navodnoj umešanosti Irana u atentat na bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa. SAD su u poslednjih nekoliko nedelja dobile obaveštajne podatke o navodnoj zaveri Irana da pokuša ubistvo Trampa, preneo je nedavno Si-En-En (CNN) pozivajući se na neimenovane izvore. Teheran je ubrzo demantovao ova pisanja američkih medija.

18.07.2024

09:30

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija