• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

19.07.2024

09:14

Ubijeni policajac s razlogom prešao da živi u Beograd! "Imao je velike planove, trebalo je da dođe na Drinu u nedelju"

Printscreen/Privatna arhiva

Vesti

Ubijeni policajac s razlogom prešao da živi u Beograd! "Imao je velike planove, trebalo je da dođe na Drinu u nedelju"

Podeli vest

Mačvanski okrug danas oplakuje Nikolu Krsmanovića (34) poštenog i predanog policajca koji je ubijen sinoć oko ponoći na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru na ulazu u Loznicu. Tuga je zaposela selo Jarebice i u crno zavila kuću Krsmanovića, majku Ljilju i oca Milenka, koji nemaju snage da stoje na nogama pošto su izgubili svoj ponos i diku, sina koji je trebalo da nastavi lozu, kao muškarac pošto ima samo sestru koja živi u Nemačkoj sa suprugom i decom.

Prezimenjakinja ubijenog policajca, baka iz komšiluka plačnim glasom nam je ispričala da je ubistvo Nikole šok od kojeg se nikada neć oporaviti njegovi roditelji. 

 - Ljilja, otac, a i uopšte ta porodica su predobri ljudi, blagi i pitomi, a tako su i Nidžu vaspitali. Bio je divno dete koje je poštovalo svakog. Čuvao je svoju zemlju, došao je da brani kućni prag. Ti nitkovi su nam ga ubili! Eno ne može da se priđe kući od kola i ljudi. Policija, prijatelji i čitavo mesto je došlo da izjavi saučešće. Radio je u policiji u Beogradu, a nedavno je dopao na granični prelaz da bi bio uz roditelje i pomogne im sve što treba, jer mu je otac zanemoćao iako je mlad jer mora da leži pošto ga noge mnogo bole- rekla je komšinica. 

Foto: T.J.

 

 

Njena unuka se družila sa Nikolom i sada je u neverici što ga više nema, baki ispričala da je imao planove za vikend koji sledi.

- Moja unuka je odrasla tu uz Nikolu i mnogo su se lepo družili. Rekla mi je :"Bako, trebalo je da na Drinu dođe u nedelju. Dogovorili smo se sve već bili, da se kupamo i da provedemo ceo dan zajedno. Skoro je i devojku našao", ispričala je baka iz Jarebica. 

Prema saopštenju MUP-a, prilikom kontrole policajci  Stanice granične policije Trbušnica, zaustavili su mercedes tutinskih registarskih oznaka u kojem su se nalazile dve osobe, a onda je došlo do napada na policajce. Krsmanović je ubijen, a njegov kolega Vjekoslav Ilić(50) je ranjen.  

Prilikom izlaska iz vozila jedna osoba je pucala iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića (34) u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (50)  u rame, nakon čega je pobegao. Oba policijska službenika prevezena su u loznički Zdravstveni centar gde je Krsmanović podlegao povredama - rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Foto: Printscreen

 

 

Policija je na licu mesta pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan (33) i nemačku ličnu kartu. Za napadačem tragaju PU Šabac, kao i Uprava kriminalističke policije, Uprava granične policije, Specijalne antiterorističke jedinice, a podignuti su dronovi i helikopteri. Više javno tužilaštvo u Šapcu vodi istragu u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal i saopštili su da je 

- Policajac koji je 1990. godište dovežen je u jako teškom opštem stanju u bolnicu bez vitalnih znakova. Nažalost, posle pokušane reanimacije konstatovana je smrt. Drugi koji je 1974. godište je sa prostrelnim ranama mekih tkiva leđa i ramena primljen u bolnicu. Nije životno ugrožen i u stabilnom je stanju - rekla je Dragana Mitrović portparolka ZC. 

Foto: Foto: Printscreen

 

 

Uhapšen je vozač M. H. iz Tutina osumnjičen je da je automobilom tutinskih tablica preuzeo osumnjičenog za ubistvo u Preševu i vozio ga do Loznice mimo graničnih i administrativnoh prelaza.

Artanov otac se oglasio danas i tvrdi da je lična dokumenta njegovog sina Artana koji se nalazi u Nemačkoj, ukrao njegov drugi sin Faton koji je od ranije poznat policiji, kao ubica ruskog vojnika na Kosmetu, kada je imao samo 15 godina, a terorističkoj, takozvanoj, OVK se pridružio kao četrnaestogodišnjak u oružanoj pobuni u južnoj srpskoj pokrajini. Na Kosmetu je osuđivan za više krivičnih dela, ali je i više puta bežao iz zatvora, a poslednji put pre 12 dana, 6. jula, kada je pobegao iz zatvora Smrekovnica kod Vučitrna.

I Artan je potvrdio očeve navode, rekavši da veruje da ga je brat pokrao. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kakve to nove bombe uvodi Putin na ratište? Zelenski priželjkuje Patriot, ali Rusija poseduje rakete koje su za njega nerešive! (VIDEO)
Live TV

Kakve to nove bombe uvodi Putin na ratište? Zelenski priželjkuje Patriot, ali Rusija poseduje rakete koje su za njega nerešive! (VIDEO)

Uništen ukrajinski centar za daljinsko upravljanje dronovima. PVO sistemi raspoređeni oko Putinove rezidencije. Orban poručio: Evropa misli da može da pobedi Rusiju, ali nije tako! Zelenski kritikovao Orbana! Na ovu, ali i druge važne svetske teme, u emsiji "Rat uživo" govorili su filozof Boris Bratina i Đorđe Ančić, oficir RV i PVO. Uživo u program javio se i politikolog i publicistsa Andreja Lović koji je govorio o situaciji u Nemačkoj u odnosu na SAD.

18.07.2024

22:26

Srbija i Srpska pod opsadom! Gde je ubica policajca? Budi se šiptarski terorizam! (VIDEO)
Live TV

Srbija i Srpska pod opsadom! Gde je ubica policajca? Budi se šiptarski terorizam! (VIDEO)

Ko je izvršio teroristički napad i ubio jednog policajca i ranio drugog. Ilegalni kanali svakako postoje, tu se valja sve i svašta. Postoji dosta crnih ruta na našim prostorima. Srbija više nije toliko bezbedna od terorista. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su advokat Nebojša Perović, bivši protivterorista Radomir Počuča i Avram Izrael, inženjer telekomunikacija.

18.07.2024

18:47

Sport

Miks elite, sjaja, očaja i cirkusa! Kreće Superliga Srbije
Fudbal

Miks elite, sjaja, očaja i cirkusa! Kreće Superliga Srbije

Kakva je takva je - naša je i bolju nemamo! Danas kreće nova sezona fudbalske Superlige Srbije. I pre nego što prevrnete očima, brem vi koji ste ljubitelji fudbala, imajte u vidu da bolju nemamo i da nije sve tako crno kako se možda na prvi pogled čini.

19.07.2024

08:30

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija