• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.07.2024

10:44

Uhapsićemo sve pomagače ubice policajca! Dačić: Rekonstruisali smo sve što se desilo

Informer, Tanja Andric

Vesti

Uhapsićemo sve pomagače ubice policajca! Dačić: Rekonstruisali smo sve što se desilo

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će policija utvrditi ciljeve i motive ubice policajca Nikole Krsmanovića Fatona Hajrizija, koga su juče likvidirali pripadnici SAJ-a, kao i da će svi njegovi pomagači biti uhapšeni i da će se od Nemačke tražiti i hapšenje Hajrizijevog brata.

- Kada neko napadne državu kao što je uradio Faton Hajrizi onda je to teroristički akt -istakao je Dačić za TV Prva.

Dačić je ocenio da je Hajrizi bio opasan kriminalac. 

- On je relativno mlad da bi učestvovao u ratnim aktivnostima za vreme NATO bombardovanja, ali pripada grupi koja glorifikuje Oslobodilačku vojsku Kosova. Koji su bili njegovi ciljevi i motivi, to ćemo utvrditi, od Nemačke očekujemo odgovore na pitanja da li je on stvarno bio ili nije bio u Nemačkoj - rekao je on.

Dačić je rekao da tu ima "još dosta otvorenih pitanja, kao što je i pitanje za EULEX zašto za Hajrizijem nije raspisana međunarodna poternicu ako je već pobegao iz zatvora". 

- Ono što je sigurno jeste da će svi ljudi za koje smo saznali da su deo ovog slučaja biti uhvaćeni i da će odgovarati - rekao je Dačić.

Naveo je da u početku nije bilo jasno ko je ubio jednog policajca i ranio drugog, zbog izjave da su dokumenta ukradena od strane brata ali očigledno da tu nije bilo nikakve krađe niti je Hajrizi išao u Hanover pa se vraćao u Preševo.

Foto: Tanjug

 

Prema njegovim rečima, ovde je verovatnije da je reč o jednom drugom scenariju, a to je da je neko doneo pasoš njegovog brata na KiM i da je to bio dogovor.

- U principu smo rekonstruisali kako se to sve desilo, u smislu toga da je on krenuo iz Preševa, da je tamo imao logistiku i da je jedna osoba koordinisala ko će ga prevesti i tražili su vozača. To je osoba za koju tražimo međunarodnu pravnu pomoć pošto je reč o državljaninu Slovenije, našeg porekla. Preko bračnog para Radovanović, koji je uhapšen, angažovan je vozač iz Tutina da ga preveze do Loznice - objasnio je Dačić.

Dodao je da su svi ti pomagači pohapšeni, a i u Prešovu i Bujanovcu se traga za licima su pomagala ubici policajca.

- Svaki detalj ćemo rasvetliti i uhapsiti ljude koji su bili uključeni u pomaganje a od Nemačke ćemo tražiti da se uhapsi i njegov brat i da se razjasni priča oko njegovih dokumenata odnosno nemačke lične karte i pasoša privremenih kosovskih institucija - istakao je on.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)
Live TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)

Ono što se dešava oko ukrajinskog fronta često je daleko intenzivnije nego događaji na samom frontu. Ukrajinske snage gube ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Ruske snage oslobodile su naselje Jurijevka. O situaciji na frontu u Ukrajini, ali i u Gazi, u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Žarko Rakić i pisac i publicista Dejan Lučić. Uživo u program javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter koji je govorio o situaciji na ukrajinskom frontu.

19.07.2024

22:19

Sport

Vestbruk i Denver? Neki kažu dobar potez, a drugi: Jokiću, čuvaj se!
NBA

Vestbruk i Denver? Neki kažu dobar potez, a drugi: Jokiću, čuvaj se!

Američka javnost podeljena je oko ocene poteza Denver Nagetsa i dovođenja iskusnog Rasela Vestbruka (35) u svoje redove. Nekadašnja zvezda Boston Seltiksa vidi rešenje i pravi način da se popularni Ras iskoristi, dok analitičar Skip Bejles misli da je Nikola Jokić napravio veliku grešku kada je tražio angažman nekadašnjeg asa Oklahome.

20.07.2024

12:30

Planeta

Zabava

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta
Kultura

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta

Posle julske pauze, Beogradsko dramsko pozorište će sa svojim hit predstavama Čovek slon, Budućnost, Laž i Švejk tokom avgusta gostovati na svim većim festivalima u regionu, dok će na Letnjoj sceni - BDP Millennium team Areni u okviru projekta Novi glasovi biti izvedene premijere dve predstave: Rake (24.8) i Kavez za ptice (30.8).

19.07.2024

12:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija